Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заведения на протест срещу противоепидемичните мерки

| обновено на 11.08.21 в 17:16
Снимка: Ани Петрова

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията блокираха столичния Орлов мост и се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването под наслов „Бизнесът отвръща на удара“. 

Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като „дискриминационни“. 

„За нас е важно да знаем за колко време ще ни оставят да работим нормално, но най-вероятно скоро пак ще ни затворят. И защо си противоречат изказванията на шефа на СРЗИ и изнесените данни на МЗ? Защо това се получава“, каза в „Преди всички“ Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България.

Двете организации настояват за нов план за справяне с кризата, в който не се споменава за затваряне или ограничение в работно време на обектите.

А ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места.

Организаторите на протеста настояват и за оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, които е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19.

В отворено писмо от двете организации заявяват, че няма да приемат нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти.

Единственото, което искаме е да работим и да осигуряваме прехраната на нашите семейства, посочват от двете организации.

Здравното министерство опровергава за допълнителни Covid мерки в София

Обсъждане и гратисен период преди затягане на Covid мерките в София

Ресторантьори блокираха кръстовището на Чифте баня в Пловдив 

Близо 70 представители на заведения излязоха на протест в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО) 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

Протест на собствениците на заведения ще се проведе и в Бургас

Бургаските собственици на заведения също ще протестират. Техните искания са за нов план за справяне с кризата, в който не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите. Протестиращите ще искат и оставките на здравния..

публикувано на 11.08.21 в 10:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище в Милано ще носи името на Силвио Берлускони

Вече е официално, че летище "Малпенса" в Милано ще носи името на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони. Опозиция в Италия срещу идеята летище да носи името на Силвио Берлускони Това съобщи министерството на транспорта, ръководено от..

публикувано на 11.07.24 в 21:14

Ивелин Михайлов от "Величие" допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест

След създаването на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления от Ивелин Михайлов, член на партия "Величие" и управител на комплекс "Исторически парк" във ветренското село Неофит..

публикувано на 11.07.24 в 21:00

Регионалният министър инспектира строителството на АМ "Хемус"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова e инспектирала строителството на магистрала „Хемус“. Работи се в отсечката между 132 -я и 139-я км, където се извършва оформяне на скатове и се изгражда колектор и дренаж...

публикувано на 11.07.24 в 20:32

Президентът посети в Бургас производствена база за бронирана отбранителна техника

Държавният глава Румен Радев посети новоизграждаща се в Бургас производствена база на компанията "International Armored Group“ (IAG), специализирана в произвеждането на бронирани автомобили за световните пазари. Президентът и съпругата му Десислава..

публикувано на 11.07.24 в 20:26
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Има шанс депутатите от ДПС, застанали зад Доган, да подкрепят мандат на ПП-ДБ

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който е сред 17-имата депутати, които бяха изключени днес от парламентарната група на движението, заяви пред БНТ, че вълната от декларации в подкрепа на Ахмед Доган ще продължи. Според Чакъров още депутати..

публикувано на 11.07.24 в 20:06

В Кюстендил стартират "Музикалните четвъртъци"

Утвърдилите се вече като културно събитие всяко лято "Музикални четвъртъци" стартират от тази вечер на естрадата пред централното градско читалище "Братство“ в Кюстендил.  През седмица местните ценители на музикалното и танцовото изкуство, както и..

публикувано на 11.07.24 в 19:57
Ахмед Доган

6 от структурите на ДПС в област Добрич се обявиха в защита на Доган, свалиха доверието си от Ертен Анисова

Шест от структурите на ДПС в област Добрич свалиха доверието си към депутата от 8 МИР Добрич Ертен Анисова. В протокол от проведено заседание те се обявяват в защита на почетния председател на партията Ахмед Доган. В протокола от проведеното..

публикувано на 11.07.24 в 19:33