Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров: Видях дух през повечето време на терена

Ясен Петров ликува след последния сигнал във Флоренция.
Снимка: Ройтерс

Селекционерът на България Ясен Петров беше изключително доволен от равенството 1:1, което постигнаха нашите като гост на Италия в Група С на световните квалификации.

„Настроението ми е абсолютно нормално. Не мога да кажа, че сме направили някакъв супер мач, но играхме срещу изключителен отбор. Питаха ме журналисти от Италия: “вярвате ли, че може да вземете точка?”. Аз казах “да”.

Започнахме малко плахо, но това, което направиха нашите момчета, трябва да им вдигне самочувствието. Нямаме известни футболисти, но като колектив можем да се противопоставим на всеки.

На този отбор му трябва време. Подкрепяйте го този отбор, защото той е наш, отборът на България. Днес те показаха, че когато сме задружни, можем да печелим точки.

Видях този дух на полувремето и през повечето време на терена. Малко са отборите, които могат да атакуват срещу Италия. Ще направим ротации, защото повечето момчета са изтощени. Ще трябва да направим повече в атака, защото трябва да победим Литва”, каза Петров.

Наставникът на Италия Роберто Манчини добави: „Трябваше да бъдем по-ефективни. Създадохме много положения. Това беше един от тези мачове, в които можехме да играем още 30 минути без да отбележим гол, а те вкараха с един изстрел. Липсваше ни прецизност в противниковото наказателно поле. Нападахме с Федерико Киеза, Лоренцо Инсиние и Доменико Берарди, но бяхме неточни.

Съперникът ни се защитаваше добре, а ние дадохме всичко от себе си, за да спечелим този мач. Допуснатия гол? Жалко за тази контраатака, която се оказа решаваща. Можехме да извършим нарушение в нейния зародиш. Не стояхме зле, допуснахме контраатака трима на трима. Голът беше случаен. В неделя ни предстои важен двубой срещу Швейцария и трябва да го спечелим”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.   Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута,..

публикувано на 11.05.24 в 20:24

Стилияна Николова спечели многобоя на държавния шампионат

Стилияна Николова от клуб Илиана спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова" в София. Николова събра 141.975 точки (37.500 на обръч, 34.725 на топка, 34.600 на бухалки и 35.100 на лента). Вчера тя игра с обръч и топка, а днес с лента и с бухалки, където допусна грешки...

публикувано на 11.05.24 в 20:06

Трета етапна победа за Тадей Погачар в Джирото

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Италия Тадей Погачар от отбора на Обединените арабски емирства постигна третата си етапна победа в състезанието. В осмия етап той измина най-бързо 152-километровата дистанция от Сполето до Прати ди Тиво, като финишира за 4 часа, 2 минути и 16 секунди. Словенецът, който спечели и вчерашния индивидуален..

публикувано на 11.05.24 в 18:38
Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота в борбата

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота в борбата (обновена)

Магомед Рамазанов е петият олимпиец за българската борба, след като националът на 86 кг свободен стил направи фантастичен турнир на квалификациите в Истанбул и спечели квалификационния си мач срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе (Грузия) в заключителните секунди на схватката. Рамазанов е първият олимпиец за България в..

публикувано на 11.05.24 в 18:28