Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренета Инджова: Заказчиците са пратили Петков и Василев тук

Снимка: Стопкадър, БНТ

"Предложението ми е на фона на дизайна, който има логото на новата формация "Продължаваме промяната" да има и едни овчици, които си пасат. Това ще бъде хубава алюзия с миналото ни". Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер в периода 1994 - 1995 година. 

Тя обясни позицията си, като заяви, че "така са решили заказчиците":

"Заказчиците са пратили тези деца тук. ... Има много белези, които досега говорят за това - канадското гражданство (на Кирил Петков - б.р.), около което само по терлици стъпваме, да не би да развалим нещо. Аз веднага мога да ви кажа, че след изборите България веднага ще приема СЕТА като споразумение, с което ще увеличи количеството страни, които приемат. Ще извършим една полезна работа за сваляне на търговските бариери между ЕС и Канада, която е в изключителен интерес и на двете страни, може би затова не пипаме тази тема".  

По думите на Инджова Истанбулската конвенция няма нужда да бъде приета от България, защото вече е в приложение.

"Искам да кажа на тези млади хора (Петков и Василев - б.р.), идващи отвън, че ще им е доста трудно да се имплантират тук. Ние сме по невежество и по корумпираност елит, който няма равен на себе си и да не си въобразяват, че могат това да го разрушат", коментира Инджова.

Интервюто на Снежана Иванова с Ренета Инджова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив

ГДБОП разби престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са петима

ГДБОП разби престъпна група изработвала и разпространявала фалшиви документи и пари.   Задържани да петима души. Очаквайте подробности!

публикувано на 19.03.24 в 12:27
Румен Радев

Президентът ще информира за промяна на програмата си за среща с Габриел

От прессекретариата на президента Румен Радев обясниха пред БНР, че  "имат готовност да приемат кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни". "Съгласно Конституцията,..

публикувано на 19.03.24 в 12:24

Топлофикационното дружество във Велико Търново приключва отоплителния сезон

Топлофикационното дружество във Велико Търново приключва отоплителния сезон и от 1 април започва поетапно спиране на подаването на енергия за отопление. От "Топлофикация - ВТ" напомнят, че само и единствено служителите на дружеството имат право да извършват технически превключвания, спиране, пускане на абонатните станции и всякакви други..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

СГС пусна "Червения пират" на свобода

Мъжът, когото прокуратурата обвини, че е изпращал заплашителни имейли до магистрати, политици и други публични личности, излиза на свобода. Според Софийския градски съд, чието определение е окончателно, отправените заплахи от Илко Захариев, наречен от МВР "Червения пират", не могат да възбудят основателен страх да бъдат реално осъществени...

публикувано на 19.03.24 в 11:58

Ревизия установи системни нарушения и пропуски в СРП

Системни нарушения и редица пропуски са установени при проверката на дейността на Софийската районна прокуратура, разпоредена от временно изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов.  В ревизията участваха 21 върховни обвинители, заведени в сградата на прокуратурата лично от Сарафов. Констатирани са нарушения на вътрешните правила..

публикувано на 19.03.24 в 11:51
Отец Иван

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван срещу решението на Светия Синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Свещеник обяви гладна стачка срещу решение на Светия синод Напрежението в Сливенска епархия възникна след касирането на изборите за владика, провели се през месец..

публикувано на 19.03.24 в 11:38

Франкофонията днес

Утре е Международният ден на франкофонията. 321 милиона души по света говорят френски език, 88 държави са постоянни и асоциирани членове на международната франкофонска общност. България се присъединява към нея през 1993 г. Французите имат много сериозно отношение към езика си. Когато го говориш добре, печелиш тяхното възхищение, казва Петър..

публикувано на 19.03.24 в 11:08