Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До няколко дни ще бъде представена програмата на "Продължаваме промяната"

Кирил Петков и Асен Василев
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще бъде представена програмата на "Продължаваме промяната". Това съобщиха пред БНР Даниел Лорер и Яна Балникова от формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Те подчертаха, че в основата на тази програма ще бъде как да се изгради една по-добра България в краткосрочен и средносрочен план.

"Влизайки в Министерството на икономиката, видяхме, че изтичането на парите не се контролира. Един от примерите са язовирите. Стоейки в Министерството, видяхме, че нямаме какво толкова да променим, а нужда от промяна има. Това беше и моето решение да направя следващата крачка към "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР Яна Балникова - зам.-министър на икономиката при бившия служебен министър Кирил Петков, част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната".

Тя уточни, че може да предложи опита си от работа в аутсорсинг индустрията и кръговата икономика.

"България е държава с огромен потенциал, но той е разграбван в продължение на години", каза Даниел Лорер, работил в Министерството на икономиката, също част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната", завършил информатика и бизнес управление в Университета в Тел Авив, бил е съветник на министър в служебния кабинет на Марин Райков. 

Той подчерта, че в продължение на 4 месеца вече са демонстрирали какво са способни да направят "във временна ситуация и без парламентарна подкрепа".

"Основното в Договора за почтеност, който ще подпишат всички, влизащи в екипа на формацията, е прозрачност на доходи и банкови сметки", уточни Лорер.

Той подчерта, че в следващия парламент се надяват да работят с прозрачни и почтени хора:

"Това, което видяхме в 46-ия парламент е, че такива хора има във всички формации".

Балникова и Лорер бяха категорични, че в предизборната кампания на "Продължаваме промяната" няма да има "грозни нападки към останалите участници на политическата сцена".

Лорер заяви, че съпругата му ще напусне в следващите дни поста на заместник-министър на финансите и ще напусне МФ, но уточни, че тя няма планове да се включи в политическия проект.

Интервюто на Снежана Иванова с Яна Балникова и Даниел Лорер в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русия засилва бомбардировките по жп инфраструктурата на Украйна в подготовка за офанзива

Русия засилва бомбардировките по железопътната инфраструктура на Украйна в подготовка за голяма офанзива, твърди източник от украинските служби пред агенция Франс прес.  На въздушни удари днес бяха подложени и разположените до руската граница области Харков и Суми.  Песков: Русия ще разшири "буферната зона" в Украйна, ако САЩ доставят на Киев..

публикувано на 26.04.24 в 18:07
Знаме на

Хамас отхвърли призива на 18 страни да освободи израелските заложници

Палестинската групировка "Хамас" разкритикува вчерашния призив на 18 държави, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Испания, Полша и България, да освободи всички заложници, държани от групировката в Газа вече повече от 200 дни като начин да се сложи край на кризата в палестинския анклав. В изявлението на групировката се посочва, че предложението..

публикувано на 26.04.24 в 17:53
Доц. Атанас Мангъров

Доц. Д-р Атанас Мангъров: В това положение сме, защото новата ваксина е краткотрайна

Пресилено е обявяването на епидемия от коклюш, защото не се е покрил нито един от критериите. Причината да сме в това положение е, че новата ваксина, не е лоша, с по-малки странични действия , но е краткотрайна за 4 – 5 години. Това коментира доц. д-р Атанас Мангъров, специалист по нфекциозни болести и педиатър, в интервю пред БНР...

публикувано на 26.04.24 в 17:51

Допълнителни 20 млн. лв. за МВР опусна служебният кабинет

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на вътрешното министерство за тази година.  Средствата в размер на 20 милиона лева са за текущи ремонти на сгради в системата на МВР. Парите са извън одобрените по-рано 200 милиона лева за министерства и ведомства.  Окончателно депутатите увеличиха заплатите на военните средно с 30%..

публикувано на 26.04.24 в 17:39

Ще изкупуват кюстендилските череши

Череши с размер до 24 мм в диаметър ще се изкупуват в предстоящата след месец кампания. Това беше обявено на среща с производители, преработватели и изкупвачи, организирана от Община Кюстендил.  Такова е изискването на преработвателните предприятия у нас и в чужбина - по-дребните се търсят. Ще се вземат мерки срещу внос на череши от Турция и..

публикувано на 26.04.24 в 17:35
Микола Солски

Украинският агроминистър плати 2 млн. долара гаранция, продължава да изпълнява задълженията си

Украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски е платил гаранцията от близо 2 млн. долара, след като беше задържан по обвинения в корупция.  "Той е освободен от ареста и продължава да изпълнява задълженията си като министър", съобщиха от министерството на аграрната политика и храните на Украйна.  Съд разпореди арест на..

публикувано на 26.04.24 в 17:06

Избирателните секции в община Кюстендил ще са с една по-малко

Избирателните секции в Община Кюстендил ще са 112 - с една по-малко, сравнено с местния вот през октомври миналата година, казаха от администрацията.  Избирателните списъци вече са поставени пред помещенията, където ще се гласува, в тях са и около 13 000 с двойно гражданство, предимно от РСМ, които са с двете си имена.  Секциите ще са с..

публикувано на 26.04.24 в 17:05