Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Созопол посрещат есента с концерт на Васил Петров

Васил Петров
Снимка: БГНЕС

Васил Петров ще закрие летния сезон в Созопол с концерта SymphoNY way, който е част от националното му турне.

Концертът ще се състои на сцената на Летния театър „Аполония“ от 20 часа. Ще бъдат изпълнени световни поп и рок хитове в симфонична интерпретация, както и композиции от новия албум на Васил Петров.

„Облачно е. Предвкусва се духът на празника. Надявам се да ескалира настроението и най-вече да не вали“, сподели Петров пред БНР.

„Програмата е много разнообразна. Вътре присъстват песни на „Бийтълс“, песни на Стинг, филмова музика, блус, който предшества джаза като стил, както и госпъл и спиричуъл“, разказа той в аванс преди концерта.

Васил Петров пожела на всички да посрещнат есента „със здраве, оптимизъм и вяра в Бога“.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две смолянски момчета предотвратиха голям пожар

Двете момчета снощи към 17.30 ч били на терасата на къща, на ул. "Станковица", когато видели гълъб да се удря в кабели на електрически стълб, в непосредствена близост до боровата гора край къщите. Птицата се заплела в жиците и от електропровода започнали да излизат искри. За секунди тревата се запалила и пламнал пожар. В близост имало стари..

публикувано на 26.08.24 в 15:30

Канада е готова да наложи аналогични на американските мита върху вноса на китайски електромобили

Канада е готова да наложи нови мита върху произведените в Китай електрически автомобили, алуминий и стомана, съобщи Блумбърг, като се позова на "запознати с въпроса". Според тях правителството планира да обяви 100% данък върху китайските електромобили, изравнявайки митата, наложени от САЩ, и мита от 25% върху вноса на стоманата и алуминия...

публикувано на 26.08.24 в 15:27
Димитър Куманов

Димитър Куманов: Кражбите на вода и лошото управление на МОСВ са причини за водния режим в страната

Кражбите на вода са главната причина за безводието в България и то не само по водопроводните системи, за които се твърди, че имало загуби. По изявление на бивш министър на МРРБ от язовир "Черни Осъм", откъдето е водата за Плевен, има над 1000 незаконни включвания и това става със знанието на ВиК операторът, и от тези незаконни включвания..

публикувано на 26.08.24 в 15:11

Най-малко пет души загинаха при една от най-масираните руски атаки срещу Украйна

Най-малко пет души загинаха при една от най-масираните руски атаки срещу Украйна в последните седмици. Разрушена е и комунална инфраструктура. Масивна руска атака с дронове и ракети срещу Украйна При атаката са били ударени енергийни съоръжения в най-малко четири украински региона - Запорожие, Суми, Ровне и Лвов. Нападението е засегнало..

публикувано на 26.08.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

Санкциониран руски танкер е засечен да прехвърля втечнен газ в открито море

Санкциониран от Съединените щати танкер с руски втечнен газ е засечен да прехвърля товара си на друг кораб в открито море, предаде "Ройтерс“. Втечненият газ, произведен в Русия, е обект на санкции заради водената от Москва война срещу Украйна. Москва успява да продължи износа си чрез заобикаляне на наложените санкции, става ясно от..

публикувано на 26.08.24 в 14:49

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон. Предложението за Закон за пазарите на криптоактиви трябва да въведе някои европейски регулации, пишат в мотивите си вносителите. Общественото обсъждане е до средата на септември. Комисията за финансов надзор (КФН) ще контролира всички дейности на създателите на токени и..

публикувано на 26.08.24 в 14:46

Огнян Стефанов: Липсва гражданският отпор, затова нищо не се променя

От МВР зависи много , заяви пред БНР журналистът Огнян Стефанов. Той коментира новия състав на служебния кабинет на Димитър Главчев и в частност предложения за вътрешен министър - Атанас Илков:  "Не се ръководя от това кой какви постове е заемал, а от резултатите, които е постигнал или не е постигнал. Атанас Илков години наред е работил в..

публикувано на 26.08.24 в 14:17