Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранична полиция задържа мъж, замесен в обир на банка в Австрия

| обновено на 23.09.21 в 18:44
Снимка: МВР

Граничната полиция е задържала мъж, извършил въоръжен грабеж на банка в Австрия преди дни.

По информация на БНР той е арестуван на Граничния пункт „Калотина“ в късния следобед на 21 септември.

Първоначално у мъжа е открита голяма сума пари, заради което той е задържан.  В автомобила са намерени укрити 116 130 евро. 

Граничните полицаи установили, че мъжът е обявен за международно издирване на основание европейска заповед за арест във връзка провеждането на наказателно производство за въоръжен грабеж, извършен на 17.09.2021 г. в  Австрия, съобщи МВР.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Сливница. 

Разследването по случая продължава. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Виенско колело се запали на фестивал в Германия, над 30 са ранени

Повече от 30 души са пострадали, след като виенско колело на фестивала "Хайфийлд" край германския град Лайпциг в източната част на страната се запалило снощи, предаде ДПА, като се позова на полицията. По първоначални данни всички пострадали са вдишали дим, след като две от гондолите на колелото се запалили, съобщи говорителка на полицията...

публикувано на 18.08.24 в 08:45

Внимание: "Жълт" код за опасно време в 11 области у нас

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска области. Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 18.08.24 в 08:20

Сезонните плодове поевтиняват

Поевтиняване на сезонните плодове отчитат през седмицата от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По-ниска е цената на прасковите, кайсиите, дините и пъпешите. Поскъпват лимоните и бананите. Поевтиняват оранжерийните краставици, морковите, зрелият лук кромид и зелените чушки. Повишава се цената на зелето, доматите и картофите...

публикувано на 18.08.24 в 08:12
Доналд Тръмп

Тръмп за Камала Харис: Ще бъде победена по-лесно, отколкото Байдън

В САЩ кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп продължи личните нападки към съперничката си от демократите Камала Харис. Той говори на митинг в Уилкс-Баре в североизточната част на Пенсилвания - щат, който се очертава да има голямо значение за изхода от надпреварата за Белия дом. "Смятам, че тя по-лесно ще бъде победена,..

публикувано на 18.08.24 в 08:07
Майката на заложник на

Хиляди израелци отново на протест, настояват за освобождаване на заложниците

След края на поредния кръг от преговорите за примирие в Газа - хиляди хора в Израел отново излязоха по улиците с настояване да се постигне сделка за освобождаване на заложниците, предаде ДПА. На един от митингите майката на заложник, държан от палестинската военна групировка "Хамас", призова ръководството на израелските сили за сигурност да..

публикувано на 18.08.24 в 07:55

Четири села в Свищовско на протест заради безводието, затварят два пъти пътя Плевен-Русе

Жителите на четири свищовски села и днес ще затворят на два пъти за по половин час главния път Плевен-Русе. Протестът е заради липсата на вода в района. Причината са  пресъхващи местни водоизточници и остарялата и амортизирана водопроводна мрежа, по която загубите са над 70 процента. Пътните блокади ще са от 10:00 до 10:30 ч. и от 12:00 до 12:30 ч...

публикувано на 18.08.24 в 07:44
Президентът Володимир Зеленски

Зеленски пак зове Запада за доставка на оръжия с по-дълъг обсег на действие

Украинският президент Володимир Зеленски отново призова Запада спешно да предостави на страната му оръжия с по-дълъг обсег на действие. Това става на фона на напредването на украинските войски в руската Курска област. Украинската страна съобщи също за руски обстрел в Донецка област, при който е загинал един човек и четирима са ранени. В..

публикувано на 18.08.24 в 07:30