Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима наши отпаднаха на световното по борба

Микяй Наим.
Снимка: БФБорба

Петима наши представители в свободния стил отпаднаха в днешните схватки на световното първенство по борба в Осло. 
В репешажите в категория 61 килограма Георги Вангелов спечели първия двубой с Арман Елоян от Франция, но беше победен от индиеца Равиндер. 
Също в репешаж, при 74-килограмовите, Али Умарпашаев отстъпи пред руснака Тимур Бижоев. 
Други трима наши стартираха днес. В категория 57 килограма Микяй Наим победи кениеца Симон Ваинайна, но на осминафиналите беше отстранен от японеца Тошия Абе. 
При 79-килограмовите Октай Хасан беше победен от турчина Рамазан Сари. 
А при 92-килограмовите Ахмед Магамаев надделя над кениеца Джон Омонди, но на осминафиналите приключи участие след загуба от грузинеца Иракли Мцитури. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-а, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три години...

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34