Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Едни и същи електорати преливат в различни политически съдове, но не се разширяват

Снимка: БГНЕС

"Надявам се, че ПП е в състояние да извърши онази дълбока трансформация, която нейните лидери обещават. Всеки човек трябва да помни нещата, които са казани преди изборите, и през цялото време да задава въпроси, свързани с обещания отпреди изборите. Това е важното - постоянен контрол". 

Това каза пред БНР пиар експертът Арман Бабикян, част от ИБГНИ, които останаха извън новия парламент. 

Според него в България едни и същи електорати преливат в различни политически съдове, но не се разширяват:  

"Като сумирате, виждате едни балансирани обеми - единият е спрял да намалява, другият да нараства. Затова е необходим друг тип работа, за да се получи стабилност от една страна и мощно нахлуване на новото, на справедливостта, на естествената конкуренция, на защита на гражданските права". 

В предаването "12+3" експертът коментира и президентските избори: 

"Резултатите са абсолютно логични. Освен сериозната разлика между първия и втория се вижда и пределната мобилизация на ДПС, които не могат да преглътнат този държавен глава и ще положат всякакви усилия за втория тур. Предизвикателствата пред Радев предстои да изглеждат по друг начин. Проблемът с Македония ще легне върху неговите плещи, решаването на Covid кризата, икономическите проблеми, състоянието на силите в Черно море. Формално няма мотиви да е толкова реактивен, защото ще влезе във втори, респективно последен мандат. Изключително важно е как ще изглежда във втория си мандат, колко пъти ще има желание да вдигне юмрука си". 

Бабикян подчерта, че ИБГНИ ще създадат неправителствена организация, "имаме домашна работа, която не сме свършили още от протестите". 

Интервюто с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ООН спира временно хуманитарните операции в Газа след нови израелски заповеди за евакуация

Хуманитарните операции на ООН в Газа бяха временно преустанови в понеделник след новите заповеди на Израел за евакуация на Дейр ал-Балах в централната част на палестинската територия, съобщава Ройтерс. Високопоставен служител на ООН потвърди спирането на доставката на хуманитарна помощ, подчертавайки напрежението във връзка с поддържането на..

публикувано на 26.08.24 в 20:22

Намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово

Хидрогеоложки проучвания намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово. Заради недостига на питейна вода и задълбочаващият се режим на водоподаване, хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава всяка събота и неделя блокират републикански път с искане за трайно решение на проблема. Направени..

публикувано на 26.08.24 в 20:10
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при пожар в руската петролна рафинерия в Омск

Един човек е загинал, а седмина други бяха ранени, след пожар в руската петролна рафинерия в Омск, обяви губернаторът на областта, като добави, че съоръжението работи нормално и производствените планове няма да бъдат засегнати. "Пожарът в рафинерията в Омск е под контрол. Системата за автоматична безопасност на завода откри пожар в..

публикувано на 26.08.24 в 19:41
архив

Напълно потушен е горският пожар в землищата на селата Сопот и Мике в Ловешко

Служители на Държавното горско стопанство – Лесидрен и огнеборци са потушили   напълно днес горски пожар в  землищата на селата Сопот и Микре в област Ловеч. Сигналът за пожара е бил подаден в събота около 17.00 ч., огънят   е бил потушен, но заради силният вятър пожарът се е възобновил през изминалата нощ. Потушен е напълно днес по..

публикувано на 26.08.24 в 19:25
снимка: Джулия Марангони

"Фантомът от операта" се завръща в НДК от 29 август до 5 септември

Фантомът от операта се завръща с няколко дати у нас. Спектакълът ще се играе в зала 1 на НДК от 29 август до 5 септември т. г. съобщи в "12+4" Иван Русланов. Това са финалните представление на българска сцена, а екипът на емблематичния мюзикъл по музика на Андрю Лойд Уебър продължава турнето си по световните сцени. "Ново..

публикувано на 26.08.24 в 19:04

Овладян е големият пожар в Източен Лондон

Големият пожар, който обхвана жилищен блок в Източен Лондон, е овладян, но отново се появи на дневен ред въпроса с пожарната безопасност на облицовката на сградите в британските градове. Над 200 пожарникари се борят с голям пожар в Лондон Повече от 100 души бяха еваукирани от блока и благодарение на бързите действия на..

публикувано на 26.08.24 в 18:52

Финансовото министерство пое нов дълг от 200 млн. лева

Финансовото министерство пое нов дълг от 200 милиона лева от вътрешния пазар, съобщиха от ведомството. Преотворена е емисията от 6-годишни държавни ценни книжа, а среднопретеглената доходност е 3,8 на сто. Тя е малко по-ниска от аукциона със същата емисия в началото на юли, когато среднопретеглената доходност бе 3,82 %. С днешната емисия общо набраният..

публикувано на 26.08.24 в 18:45