Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецов не отговори дали НАП разследва "Лукойл" за неплащане на данъци

Снимка: БГНЕС

Ръководителят на приходната агенция Румен Спецов не потвърди, но и не отрече, че НАП проверява дали "Лукойл" избягва плащане на данъци у нас.

В интервю за Нова телевизия Спецов заяви, че агенцията проверява руска петролна компания, която декларира загуби у нас и печалби в офшорни зони.

"В периода 2008 - 2015 тя отчита доста големи загуби, след това следва един малък период - 2016-2017 - с печалба, след това има отново загуби и са използвали други дружества, които са от една обща световна група, за да формират и да изнесат печалбата извън България. Това е практика по цял свят, но - да кажем, че имаме резерви по начина, по който те го правят", каза Спецов.

"Равносметката на НАП за 2021 показва, че миналата година е била много бурна и много успешна. Бурна откъм политика и социални прояви, но по отношение на фискалния елемент е успешна за НАП. Ние на два пъти си изпълняваме плана и при последната актуализация ще имаме с 2% повече, което е около 600 милиона лева в повече. В годишен аспект за втора година това са над 3 милиарда повече, отколкото беше заложено", допълни шефът на приходната агенция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наводнения в Западна Германия

Лятна буря със силен вятър и градушка предизвика наводнения в западна Германия.  Вчера беше най-горещият ден в Германия от началото на годината - 36,5 градуса, измерени в Северен Рейн Вестфалия. Там снощи пострадаха стотици домакинства от разразилата се гръмотевична буря с градушка и проливен дъжд.  В Дуисбург пожарната се отзова на близо 200..

публикувано на 14.08.24 в 08:03

Арестуваха предполагаем ръководител на международна хакерска организация в САЩ

Предполагаем ръководител на международна хакерска организация е задържан в САЩ след екстрадирането му от Полша, съобщиха американските власти, цитирани от Франс прес. Максим Силникау, на 38 години, с двойно, украинско и беларуско гражданство, се яви вчера пред съдия в Ню Джърси и магистратът разпореди задържането му, се казва в изявление..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Празнични Богослужения в Троянския манастир

В Троянския манастир тази вечер започват празничните Богослужения  по повод утрешния храмов празник на светата обител Успение на пресвета Богородица – един от най-почитаните християнски празници. Празничната вечерня ще започне в 18.00 ч. с опело на Света Богородица, поясни архимандрит Стефан. "Тази вечерна служба е характерна с това,..

публикувано на 14.08.24 в 07:59
Николай Радулов

Проф. Николай Радулов: Полицейският протест е организиран от близки хора до министъра

Служителите на МВР протестират незаконно , заяви пред БНР проф. Николай Радулов - експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР. Той обясни, че те нямат право на протест, освен профсъюзни протести, които се правят, когато е необходимо да се подчертае нуждата от повишаване на заплащането или подобряване на условията на труд...

публикувано на 14.08.24 в 07:59

Махмуд Абас пристига в Турция, за да обсъди с Ердоган ситуацията в Ивицата Газа

Палестинският президент Махмуд Абас се очаква да пристигне днес на двудневно посещение в Турция. Той ще бъде посрещнат официално в Анкара, след което ще се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган. Предвижда се лидерите да обсъдят кризата в ивицата Газа, хуманитарната криза в региона и усилията за подпомагане на разселените хора. Преговорите с искане..

публикувано на 14.08.24 в 07:51
Камала Харис

Екипът на Камала Харис - обект на хакерска атака от чужбина

Федералното бюро за разследване е уведомило екипа на кампанията на кандидата на демократите за президент Камала Харис, че са били обект на хакерска атака от чужбина. Това съобщава телевизия Ен Би Си. От щаба на Харис заявиха, че са предприели сериозни мерки за киберзащита и нямат информация за какъвто и да било пробив в сигурността...

публикувано на 14.08.24 в 07:50

Опасно горещо време у нас, обявен е "оранжев" код в 10 области

"Оранжев" код за опасно горещо време е обявен в 10 области на страната, а "жълт" за 14. Максималните температури в Западна и Централна България ще са в интервала от 32 до 39 градуса. Днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места..

публикувано на 14.08.24 в 07:37