Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови случаи на COVID-19 в Севиля и в Байерн (Мюхен)

Снимка: Радио ВИДИН

За два нови случая на COVID-19 съобщиха от Севиля, като по  този начин заразените при андалусийците стават 7. Това усложнява сериозно избора на Хулен Лопетеги за стартова единайсеторка за двубоя срещу Кадис, който е в понеделник (3 януари).

Към момента от клуба не са съобщили кои са двамата новозаразени. Сега в тима се надяват, че заразата няма да се разпростре и сред останалите играчи или сред треньорския щаб. Наред с позитивните случаи на коронавирус, Лопетеги има още много проблеми, тъй като редица играчи на Севиля са с травми и това ще наложи привикването на пожар на играчи от школата, които да запълнят липсващите места в първия състав.

Неприятни новини дойдоха  от лагера на Байерн (Мюнхен) в първия ден от Новата година. Четирима от футболистите на баварците са с положителни тестове за коронавирус, което означава, че ще трябва да бъдат потавени под карантина. Това са капитанът Мануел Нойер, Кингсли Коман, Корентен Толисо и Омар Ричардс. Новината бе съобщена от клуба, както и от самия Мануел Нойер, който написа:

„Ще прекарам следващите няколко дни под карантина, защото имам положителен тест за COVID-19. Благодаря ви за всички добри пожелания! Доста добре съм. Имам само леки симптоми. Грижете се за себе си и бъдете здрави! Ще се видим скоро“.

Освен четиримата футболисти, с положителна проба е и асестинтът на Юлиан Нагелсман – Дино Топмьолер. Следващият двубой на баварците е на 7 януари, когато тимът е домакин на Борусия Мьонхенгладбах в Бундеслигата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яник Синер

Синер пребори Медведев и ще изиграе първия си полуфинал в Ню Йорк

Световният номер едно Яник Синер достигна първия си полуфинал на US Open с победа в четири сета над шампиона от 2021 г. и двукратен подгласник Даниил Медведев. Синер, който иска да спечели втория си мейджър турнир за сезона след Откритото първенство на Австралия, спечели с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 и ще се изправи срещу 25-ия в ранглистата британец Джак..

публикувано на 05.09.24 в 07:40
Джесика Пегула

Джесика Пегула изхвърли световната №1 Ига Швьонтек на US Open

Световната номер едно в тениса Ига Швьонтек от Полша бе изпратена от Джесика Пегула, която се класира за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем. Шестата в ранглистата американка Пегула триумфира с 6:2, 6:4 и ще се изправи срещу Каролина Мухова от Чехия за място на финала на 7 септември, предаде АФП. Ако 30-годишната тенисистка премине през..

публикувано на 05.09.24 в 06:31
Национален отбор на България по футбол

Националите стартират срещу Беларус в Лига на нациите, предаваме мача по "Хоризонт"

Националният отбор на България по футбол ще стартира участието си в поредното издание на турнира Лига на нациите с гостуване на Беларус. Заради продължаващия конфликт в Украйна, мачът на „лъвовете“ ще се проведе в Залаегерсег, Унгария, а срещата е тази вечерот 21.45 часа наше време. Можете да проследите развоя на мача пряко по програма "Хоризонт" на..

публикувано на 05.09.24 в 06:23

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер. Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален..

публикувано на 04.09.24 в 19:44

Германия ни спря на европейското по водна топка

България допусна поражение в плейофите за класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство по водна топка за юноши до 19 години (група "D", дивизия 2), което се провежда в Бургас. "Трикольорите" загубиха с с 9:24 (2:5, 3:6, 2:6, 2:7) срещу Германия. Със седем попадения за българския тим се отличи Самуил Иванов. По един гол добавиха още Даниел..

публикувано на 04.09.24 в 18:35
Ива Иванова

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки. Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя..

публикувано на 03.09.24 в 20:06
Национален отбор на България по волейбол за младежи до 20

Младите ни волейболисти - сред най-добрите четири в Европа

България се наложи с 3:0 (25:18, 25:17, 25:21) гейма над Испания и завърши на първа позиция в група 2 на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Следващият съперник на българите, които вече си бяха осигурили класирането сред най-добрите четири, ще бъде Украйна или Сърбия. България започна убедително. В първия..

публикувано на 03.09.24 в 20:01