Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски надигра Локомотив (София) у дома

Снимка: Levski.bg

Левски победи с 1:0 у дома Локомотив (София) в двубой от 24-ия кръг на футболното ни първенство. Единствения гол в срещата отбеляза Илиян Стефанов в края на първото полувреме, а гостите трябваше да заменят принудително двама от основните си играчи още преди почивката - Давид Малембана и Октавио.

Още в началото намиращия се на отлична позиция Марин Петков нацели напречната греда. "Сините“ откриха вкараха в 35-ата минута. Хосе Кордоба отлично изведе Георги Миланов отляво в наказателното поле на „железничарите“, а полузащитникът на Левски центрира топката по земя към точката за изпълнение на дузпа, където бе Илиян Стефанов. Бившият футболист на Берое стреля мигновено, стражът Александър Любенов изби, но при добавката, Стефанов се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

В 55-ата минута отново Илиян Стефанов можеше да се разпише, след като засече от движение прострелно центриране на Уелтън. Халфът обаче прати топката покрай вратата. В 63-ата и Марин Петков пропусна да удвои с удар от непосредствена близост. Не след дълго Филип Кръстев стреля от свободен удар, но над вратата. В добавеното време на двубоя Уелтън трябваше да вкара втори гол, но направи фрапантен пропуск и срещата приключи при резултат 1:0.

В класирането съставът на Станимир Стоилов се изкачи на петото място с актив от 36 точки, с три пункта пред шестия Славия, който е с мач по-малко. Локомотив (София) пък е 12-и с 22 точки, на 3 пункта от зоната на спасението.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49

Левски вкара 4 гола на Хебър в контрола

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов". Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините". Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха..

публикувано на 11.10.24 в 17:47

Спектакълът „Шампионите“ – последното шоу на Нешка Робева

На 12 декември в зала 1 на Националния дворец на културата легендарната треньорка Нешка Робева ще представи спектакъла „Шампионите“. Това ще е последното шоуто, което именитата българка ще постави в живота си. „Шоуто е се казва „Шампионите“, това са шампионите по аеробика, естетическа гимнастика, акробатика, мажоретките, които правят един нов,..

публикувано на 11.10.24 в 16:46
Наско Сираков

Наско Сираков: Израснал съм с мисълта да стъпя на терена, на който е играл Гунди

"Гунди не е само футболна, не е само спортна, той е историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално да мога да стъпя на терена, на който е играл Гунди". Това обяви голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков относно най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов. Ден след премиерата на филма..

публикувано на 10.10.24 в 19:31