Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой може да кара в "24 часа на Льо Ман" въпреки контузията

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой заминава утре за Франция, където ще се проведе първия кръг от световния шампионат по издържливост на легендарната писта Льо Ман.

Въпреки контузията, която получи в Гърция преди началото на BMU европейския шампионат в събота, Чой все пак ще се присъедини към френския отбор Energie Endurance 91 .

“ Като пристигна на място ще направя последни медицински прегледи и ще стане ясно дали ще карам. Засега не мога да кажа окончателно, но е възможно и да пропусна състезанието. Неприятно започва за мен сезона, но такъв е нашия спорт и гледам реалистично на ситуацията. При всички положения ще бъда част от тима ни през цялото време на Льо Ман. Знам, че всички в отбора са изключителни професионалисти и дано имаме повече късмет в това издание на шампионата“, сподели Мартин Чой.

"24-те часа на Льо Ман" започва в събота от 13:00 часа българско време и ще се проведе пред повече от 150 000 зрители, а Евроспорт ще излъчи надпреварата на живо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор на България по спортна аеробика

Над 560 състезатели от 25 държави със заявка в МТ по спортна аеробика в Пловдив

Над 560 състезатели ще участват в 15-о издание на международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени, което ще се проведе от 30 август до 1 септември в Пловдив. Надпреварата се организира от спортен клуб "Аеробика-АМД", с подкрепата на Община Пловдив и на Съюза по аеробика България с председател..

публикувано на 27.08.24 в 12:38

Ювентус оглави класирането

Ювентус разгроми Верона с 3:0 на "Марк Антонио Бентегоди" в последния мач от втория кръг на Серия "А".  Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа.  По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и..

публикувано на 27.08.24 в 06:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.  Тя отстъпи със 7:6, 0:6, 5:7 срещу рускинята Екатерина Александрова, 31-ва в световната ранглиста. Началото беше чудесно за Томова. Първият сет беше решен след тайбрек, в който Вики показа хладнокръвие и направи няколко перфектни отигравания. Вторият започна катастрофално за..

публикувано на 27.08.24 в 06:16

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35