Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алан Пардю: Оставката на Стойчо Младенов ме изненада

Алан Пардю
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Алан Пардю даде първата си пресконференция начело на клуба. Английският специалист ще дебютира в дербито с Левски утре, след като бе назначен на мястото на Стойчо Младенов.

"За мен е голяма чест да бъда мениджър на ЦСКА. Не очаквах, че точно тази седмица и точно в този клуб, но за мен това е истинска чест. Клубът се свърза с мен по време на пандемията, преди да бъде назначен Бруно Акрапович. Разговарях с Дани Ганчев и му казах, че не мисля, че познанието ми на българския футбол е достатъчно добро, за да поема отбора.

Не мисля, че някой е очаквал Стойчо да подаде оставка след мача със Славия. Беше шок за мен, както и за всички клуба. За мен беше правилно да поема отбора в този период и за тези два трудни двубоя, които предстоят", заяви Алан Пардю.   

Англичанинът коментира първите си впечатления за състоянието на отбора, както и очакванията си за предстоящата среща: „Проведохме добра тренировка. Чувството отново да съм на тревата е прекрасно. Тактически не можем да променим много за толкова кратко време. Ще се опитаме да коригираме малки детайли, които да подобрят играта ни.  Най-важното нещо за отбора е да се фокусира веднага за важния мач. С нещата, които направиха вчера, това мисля е факт. Феновете имат много въпроси и търсят отговорите, но на тези въпроси можем да отговорим по най-добрия начин с резултати“.

Пардю сподели и впечатленията, които има от работата си в ЦСКА София, както и тези за конкуренцията: „През последните две години гледах доста мачове, някои на живо, други на видео. Вече разбирам динамиката на играта тук. В този период имахме трима треньори, играхме добре, този сезон сме загубили само четири мача, направили сме седем равни, но имаме трудност да бележим голове. Трябва да обърнем внимание на този проблем с наличните играчи, както и през лятото.

Основната разлика с Лудогорец е, че те бележат много повече. Те са добър отбор, когато има разлика от десет гола, това не оказва много значение за точките, но когато има разлика от 30 гола, това е много. Мисля, че ЦСКА може и трябва да постигне много. Хората тук ме карат да се чувствам добре. Мисля, че нещата за клуба наистина ще се променят“.

„Разговарях с Бруно, Любо и Стойчо и водихме дискусии за това, защо толкова често се сменят треньорите. Промяна трябва да дойде от собствениците на клубовете, не само на ЦСКА, но и на всички отбори в България. Това е важно и за националния отбор“, коментира още Пардю.

Опитният специалист говори и за бъдещите си планове в треньорската професия: „Не е задължително да зависи от резултатите, а от моето усещане. Искам да видя подобряване в представянето ни в неделя. Надявам се феновете да ме приемат, защото аз харесвам този клуб. Допреди няколко дни не си мислех, че ще водя отбора, но в главата ми се подготвях за завръщане към треньорската професия, имах няколко оферти, които отказах, докато заемах тази позиция тук.

Странно е, че мениджърът ни си тръгва след победа за Купата с 2:0 и само четири загуби в първенството през целия сезон. Усещам увереност в играчите, което е добре за работата ми. Имам голям опит в професията, но концентрацията ми в момента е само върху предстоящите два мача. Искам да видя дали играчите могат бързо да възприемат идеите ми и да ги приложим на терена, и след това ще видим. Мисля, че контузията на Матай беше голям проблем за отбора, той е страхотен капитан. Загубихме малко увереност в защита, но мисля, че аз мога да върна тази увереност на играчите.

Треньорът на Левски свърши много добра работа, те са в добра позиция, имат енергия и добро усещане. Мачът ще е труден за нас. Не мисля, че това, че треньорът им ще е на трибуните, ще им се отрази негативно, като изключим, че няма да може да им даде наставления на почивката. Играем с Левски, не мисля, че те имат нужда от мотивационна реч. Ако те не знаят какво означава този мач, то значи имам проблем.

Когато обявиха назначаването ми за треньор на ЦСКА, получих съобщение от Христо Стоичков. Това ме прави щастлив, защото той е легенда не само тук, но и на световния футбол“, завърши английският специалист.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев победи с 1:0 Крумовград

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 04.08.24 в 23:24
Ноа Лайлс

Ноа Лайлс триумфира на 100 метра

Американецът Ноа Лайлс спечели една от най-атрактивните дисциплини на Олимпийските игри – 100 метра спринт при мъжете. Лайлс взе златото с резултат 9.79 (.784) секунди, което е и най-доброто му постижение в кариерата. Втората позиция със същия резултат - но с разлика от пет хилядни (.789), остана за Кишейн Томпсън от Ямайка. Фотофиниш..

публикувано на 04.08.24 в 23:20
Ярослава Магучих

Ярослава Магучих взе златото в Париж

Украинката Ярослава Магучих спечели олимпийската титла в скока на височина. 22-годишната Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодоля 200 сантиметра от първи опит, а след това направи неуспешни на 202 и 204 сантиметра. Това е втори медал от олимпийски игри за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова..

публикувано на 04.08.24 в 22:46
Локомотив (Сф) победи с 2:1 Черно море

Локомотив (Сф) спечели срещу Черно море

Отборът на Локомотив (София) победи с 2:1 у дома Черно море в среща от 3-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 9-ата минута столичани трябваше да направят принудителна смяна. Капитанът Валентин Николов получи контузия и на негово място на терена влезе Селсо Рапосо. В 20-ата минута Велислав Василев от гостите направи пробив, който завърши..

публикувано на 04.08.24 в 21:40
Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата в Париж

Първа олимпийска титла за Италия в тениса

Италианките Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата при женските двойки на турнира по тенис от Олимпийските игри във френската столица Париж. Третите поставени Паолини и Ерани победиха във финала състезаващите се под неутрален флаг рускини Диана Шнайдер и Мира Андреева след обрат с 2:6, 6:1, 10-7. Срещата продължи час и 25 минути...

публикувано на 04.08.24 в 21:38
Светлана Каменова

Светлана Каменова: Благодаря на България за подкрепата

Светлана Каменова, която отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Игрите в Париж, благодари на всички за подкрепата. Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа..

публикувано на 04.08.24 в 21:32
Борислав Георгиев

Борислав Георгиев: Не ни разрешиха да победим

В българския лагер бяха крайно разочаровани след загубата на Светлана Каменова на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс. Треньорът на женския ни национален отбор Борислав Георгиев се появи след срещата с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете..

публикувано на 04.08.24 в 21:30