Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

“Великото зануляване - Светът на 2030 г.” - книга, разобличаваща масовите истерии

Част от корицата на книгата “Великото зануляване - Светът на 2030 г.”
Снимка: Издателство "Изток - Запад"
Книгата “Великото зануляване - Светът на 2030 г.” разобличава масовите истерии.

"Читателите на тази книга ще разберат неща, които могат да ги стреснат, но и неща, които могат да им помогнат да опознаят реалността, в която се намират, което също е важно". Това обясни в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" преводачът Мартин Петрушев:

"Ще ги стресне до каква степен е възможно да бъде организиран един нов политически свят, който всъщност налага контрол над цялото ни съвремие, особено в Западния свят. В книгата има текстове на Ернст Волф, който е икономически журналист, според мен, един от най-разобличаващите анализатори на съвремието. Той говори за дигитално-финансовия комплекс като за концентрация на капитал и власт, която не сме познавали до този момент в историята и която налага монополните си структури в целия свят, който познаваме, включително и на политика. Авторите са много разнообразни – професори, икономисти, лекари".

Цялото интервю с Мартин Петрушев можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Недит Георгиева
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министерски съвет

Кабинет или избори?

С мнение в предаването "Нещо повече" се включи и социологът Кольо Колев. Той смята, че почти нулев е шансът да се гласува нов кабинет. "По-скоро отиваме на избори". И посочи, че социологическите данни, които засега не се обявяват, показват сериозен разрив между политическите формации и избирателите . Според него..

публикувано на 04.07.22 в 17:11
 Гал Сасон

Световноизвестният астролог, мистик, писател Гал Сасон е отново в България

Книгата на Гал Сасон "Едно желание може да промени вашия живот" е написана съвместно  със Стив Уейнстин, журналист и сценарист – книга, която вече е на книжния пазар в България. Интервю с Гал Сасон-авторът на книгата "Космически навигатор" Гал Сасон е човек с пространни познания по астрология, кабала, източни духовни и мистични практики,..

публикувано на 04.07.22 в 16:01
9-та Френска езикова гимназия

Извършва се цялостна модернизация на старата сграда на Френската езикова гимназия

"Края на август е срокът, в който трябва да бъде приключен големият проект за нова сграда на Френската гимназия и цялостна модернизация старата сграда. Очакваме новата учебна година в 9-та Френска езикова гимназия да бъде открита с нови условия и новите осмокласници да не разберат как се играе физкултура на петия етаж, как се прави библиотека в класна..

публикувано на 04.07.22 в 14:11
Михал Камбарев

Пилотен софтуер за граждански контрол върху общинските заседания в Смолянско, има интерес и от страната

Смолян вече има софтуерна платформа, която проследява всички гласувания на общинските съвети в 10-те общини на областта и автоматично информира гражданите за предстоящите промени в тяхната община. Това се прави за първи път, а Смолянска област засега е единствена в страната с такава възможност за граждански контрол. Проследимост и..

публикувано на 04.07.22 в 12:57

Бистра Бончева: Политиките във включващото образование не се надграждат, работи се на парче

Фондация “Карин дом” организира кръгла маса "Адресиране на препоръки за промяна на политиките за приобщаващо образование". Ще бъдат отправени конкретни предложения като намаляване на броя на децата в класовете и периодично актуализиране на финансовия стандарт, за да има по-добра подкрепяща среда . "Приобщаващото образование дава възможности за..

публикувано на 04.07.22 в 10:03
Кирил Петков и Асен Василев

Емил Соколов: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета

"Изпаднахме в леко абсурдна ситуация да бъде свалено едно правителство, след което хората, които са го свалили, да кажат – нека да не ходим на избори сега , включително ГЕРБ, включително ИТН." Този коментар направи пред БНР политическият анализатор Емил Соколов. Юрий Асланов: По-логично и по-честно е да отидем на избори Арман..

публикувано на 04.07.22 в 08:51
Проект на 
Паметника на жертвите на комунизма

Български граждани от турски произход настояват да се търси отговорност за виновните за Възродителния процес

Български граждани от турски произход, представители на Гражданската организация за справедливост, права и културно сътрудничество на Балканите протестираха пред Съдебната палата. Протестът е срещу прекратяването на досъдебното производство срещу висши партийни функционери на БКП, отговорни за Възродителния процес. То е прекратено след..

публикувано на 03.07.22 в 16:59