Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегални мигранти са заловени при спецакция в София

Снимка: Николай Христов

Нелегални мигранти са заловени на различни адреси в София през последното денонощие. Полицията в столицата провежда акция във връзка с присъствието на нелегални бежанци в града. 

Част от нелегалните мигранти са били открити в Бистрица, научи БНР. 

Заловените бежанци са на малки групи по двама или трима човека в различни столични квартали. Основно са от Сирия и Афганистан, обясниха пред "Хоризонт" източници от Вътрешното министерство. 

От вчера полицията в столицата провежда акция по линия на нелегалната миграция. 

Проверяват се места, за които има данни, че е възможно да пребивават нелегални мигранти. Хора, засичани по линия на трафика, пък са привикани на разпит в различни полицейски управления в София. 

Практиката на трафикантите е най-често да изоставят нелегалните мигранти на автомагистрала "Тракия" близо до столицата. 

Често при операциите на МВР са засичани и чужди граждани, които имат уреден мигрантски статут у нас, но се опитват да напуснат страната в посока Западна Европа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диана Дамянова

Диана Дамянова: Петков и Борисов дават податки за търсене на нестандартен ход за премиер

Не знам дали президентът Румен Радев е "Мистър Кеш", нямам данни, но президентът има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света и това заради неговата геополитическа концепция. Това коментира да политическата криза у нас пиар-експертът Диана Дамянова в интервю пред БНР. "Допълнителното омаскаряване на Радев не допринася много. Н..

публикувано на 16.08.24 в 14:56

Очаква се новото служебно правителство да положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник

Служебният кабинет с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева ще положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде..

публикувано на 16.08.24 в 14:18
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (вляво) и съпредседателят на ДПС  Делян Пеевски (вдясно).

Пеевски оглавява групата в НС за приятелство с Турция, Борисов - със САЩ

Съпредседателят на ДПС  Делян Пеевски оглавява групата в Народното събрание за приятелство с Турция, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов - със САЩ. Това стана ясно в края на днешния пленарен ден. Информацията беше прочетена от председателстващия последните минути на парламентарния контрол Йордан Цонев. Сред зам.-председателите на групата за..

публикувано на 16.08.24 в 14:09

В област Монтана стартира брането на бяло грозде

В област Монтана стартира брането на бяло грозде. Днес в ломското село Долно Линево дадоха официален старт на кампанията. Гроздоберът започна по-рано. Заради сушата и високите температури белите сортове грозде узряха по-рано от обикновено. "В последната седмица с по градус на ден се вдигаше захарността на гроздето, което ни накара да..

публикувано на 16.08.24 в 14:07
Слави Василев

Слави Василев: Краят на Пеевски е налице

Краят на Делян Пеевски е налице! Това каза пред БНР политологът Слави Василев и коментира: "Той вижда, че глътката, която си беше приготвил, се оказа по-голяма от неговата уста - и по отношение на председателстването му на ДПС, и по отношение на амбициите му. Всичко това се сгромолясва под краката му. Краят на г-н Пеевски е налице, бъдете..

публикувано на 16.08.24 в 14:03

НСИ: Годишната инфлация за юли 2024 г. спрямо юли 2023 г. е 2,4 на сто

След като националната статистика три поредни месеца отчете дефлация в България, за юли месечните стойности са положителни - повишение с 0,8 на сто. Вече четиринадесети месец годишната инфлация в България е едноцифрена и продължава да намалява, сочи справка в Националния статистически институт (НСИ). Днес НСИ съобщи, че годишната инфлация за юли 2024..

публикувано на 16.08.24 в 13:46
Александър Вълчев

ИТН внася нови промени в Закона за предучилищното и училищното образование

С декларация от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Александър Вълчев обяви, че внасят промени в Закона за предучилищното и училищното образование, тъй като в приетите наскоро промени не включват непълнолетните между 16 и 18 години, които не продължават обучението си, а това - по думите му, е най-уязвимата възраст.  Демонстрации в София за и..

публикувано на 16.08.24 в 13:41