Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев: Още нямам отговор на поканата към Асен Василев за публичен диспут за газа

"Подканих Кирил Петков делото да е срещу мен, да не е срещу г-н Борисов, защото твърденията и калкулациите са мои"

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

"Поканих Асен Василев на публичен диспут за цената на газа, защото всеки ден лъжат. Още нямам отговор от него".

Това каза пред БНР Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ за област Хасково за предсрочните избори на 2 октомври.

"Формулата, която те (от ПП - б.р.) използват, не е тази в договора с "Газпром". Ако се направят коректните сметки, ще се види, че цената е 86 евро и наистина има едни 28%, с които българското общество е ощетено, а "Газпром" и възможно е офшорките на "Промяната" (ПП) са се облагодетелствали. Това не е само моя калкулация, това го има в документ от "Булгаргаз" към БЕХ. Т.е. техните директори са написали това черно на бяло", коментира Добрев и призова Асен Василев да покаже други документи, ако има.

Той изказа увереност, че документите, с които разполага, ще "уличат ПП в далавера за 28% от цената на газа, който отново се купува от "Газпром".

"Аз подканих Кирил Петков делото да е срещу мен, да не е срещу Бойко Борисов, защото твърденията и калкулациите са мои, не на г-н Борисов", заяви той и уточни, че искът не е внесен в правилния съд и не е внесена държавната такса:

"Ако искаха наистина някого да съдят, нямаше да сгрешат съда и щяха да си внесат таксата. Сега са внесли един иск в грешния съд и не са платили таксата, т.е. след дни ще им върнат иска, защото не отговаря на закона. Целта беше да вдигнат пушилка".

Според Добрев година и половина след края на управлението на ГЕРБ не са били представени доказателства за всички обвинения за корупция.

Интервюто на Даниела Големинова с Делян Добрев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Константин Илиевски

Светлин Русев и Константин Илиевски: Има много с какво да се гордеем!

Маестро Константин Илиевски и цигуларят Светлин Русев застават за първи път заедно пред Радиооркестъра тази вечер . За тях това е голямо призвание.  Светлин Русев ще е солист в празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР, посветен на Деня на независимостта на България . Събитието започва в 19 часа в Голямата зала на Софийската опера и..

публикувано на 18.09.24 в 12:08

Предизвикателство: Здравословно хранене в училище

Българската агенция по безопасност на храните започна проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година. Инспекторите проверяват всички столове, бюфети, обекти по Закона за храните на територията на училищата, както и кетъринг фирми, доставящи храна на учебните заведения в цялата страна. "Надявам се усилията, които..

публикувано на 18.09.24 в 11:17

Ще спечели ли Павликени битката срещу завода за боклук?

До месец и половина Върховния административния съд ще се произнесе по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на цех за производство на каменна вата и енергоизточник за нуждите на производство в землището на село Върбовка, община Павликени. Как се стигна дотук? През 2021 г. в РИОСВ – Велико Търново постъпва Уведомление за..

публикувано на 18.09.24 в 07:00

Безплатните карти за градски транспорт ще зарадват децата с нова геймърска визия

Безплатните карти за градски транспорт ще зарадват деца и ученици с нова визия , съобщи пред БНР Галина Боева - ръководител сектор "Връзки с клиенти" в Центъра за градска мобилност.  След допитване до децата се спряхме на геймърски дизайн , посочи тя и обясни:  "Решихме, че това, с което можем да привлечем вниманието на децата, е нещо..

публикувано на 17.09.24 в 11:50

БЧК: Обучението по първа долекарска помощ може да започне още в детската градина

Животът може да се преобърне само за миг. Как да бъдем максимално полезни на изпаднал в критична ситуация човек може да се учи още от детска възраст. Обучението може да започне още в детската градина под формата на игра , смятат от Българския червен кръст. При инцидент с изгубено дишане и съзнание първите 3 до 5 минути са особено важни –..

публикувано на 17.09.24 в 10:33

Ниските изкупни цени и фалшифицирането на меда отказват пчеларите

До края на седмицата по повод празника на столицата се провежда традиционен есенен софийски фестивал на меда .  Годишно в България се произвеждат между 8 и 12 хил. тона мед, като голяма част от него се изнася. През последните 10 години обаче броят на регистрираните пчелари е намалял 3 пъти , алармираха браншовите организации на производителите..

публикувано на 17.09.24 в 07:12
Борис Бонев

Борис Бонев: Постоянните избори водят до блокаж на работата в Общинския съвет

"Не съм съгласен, че София не хубавее. Проблемът е, че не хубавее нито със скоростта, нито с качеството, с което искаме това да се случва. Това, което пречи на София да бъде красив град, е липсата на внимание към детайла ".  Това заяви пред БНР Борис Бонев - председател на групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет.  Той отбеляза..

публикувано на 15.09.24 в 13:07