Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Македония събра 27 играчи за мача с България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по футбол на Северна Македония Благоя Милевски е повикал 27 футболисти за мачовете с Грузия и България в Лигата на нациите, предаде БТА. 

"Не е случайно, че обявявам списък с 27 футболисти. Имаме много проблеми и неочаквани неприятности от здравословен характер", заяви той.

"От здравосровна гледна точка имаме проблеми с Дарко Чурлинов. Трябва да мине допълнителни прегледи и след това ще знаем какво е състоянието му, но се надяваме да не е сериозно. Що се отнася до Илия Несторовски, той е дал много за Северна Македония и в момента не заслужава да го повикам, за да играе 10-15 минути. Милан Ристовски и Боян Миовски са в предни позиции и те са в по-добра форма, допълни треньорът.

СЪСТАВЪТ

Вратари: Столе Димитриевски (Райо Валекано, Испания), Дамян Шишковски (Докса Катокопия, Кипър), Кристиян Наумовски (Шкупи), Игор Алексовски (Работнички).

Защитници: Стефан Ристовски (Динамо Загреб, Хърватия), Дарко Велковски (Ал Етифак, Саудитска Арабия), Висар Муслиу (Инглощат, Германия), Езджан Алиоски (Фенербахче, Турция), Тодор Тодоровски (Сумгаит, Азербайджан), Стефан Ашковски (Ламия, Гърция),  Никола Серафимов (МОЛ Види, Унгария), Гьоко Зайков (Ворскла, Украйна), Боян Димовски (Академия Пандев).

Порузащитници: Елиф Елмас (Наполи, Италия), Енис Барди (Трабзонспор, Турция), Ариян Адеми (Динамо Загреб, Хърватия), Енис Фазлагич (Дунайска Стреда, Словакия), Агон Елези (Вараждин, Хърватия), Яни Атанасов (Хайдук, Хърватия), Стефан Спировски (Пюник Ереван, Армения).

Нападатели: Милан Ристовски (Спартак Търнава, Словакия), Боян Миовски (Абърдийн, Шотландия), Дарко Чурлинов (Бърнли, Англия), Александър Трайковски (Ал Фейха, Саудитска Арабия), Валон Етеми (Истанбулспор, Турция), Дориан Бабунски (Дебрецен, Унгария), Люпче Дориев (Шкендия).


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова 16-а на 10 метра пистолет на Игрите

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба, който се състоя в Шатору. Костадинова завърши квалификациите с 573 точки (95, 94, 99, 97, 94, 94). В пресявките стартираха 44 състезателки.  Българката, чиято подготовка за Игрите..

публикувано на 27.07.24 в 17:40
Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа в Париж

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с победа на Олимпийските игри в Париж. В първия си мач от втора група те надиграха Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути. Двубоят беше наблюдаван от президента на Република България Румен Радев и съпругата му..

публикувано на 27.07.24 в 17:34
Десислава Ангелова

Десислава Ангелова четвъртфиналистка на скиф в Париж

Десислава Ангелова се класира за четвъртфиналите на скиф на турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. 26-годишната Ангелова направи успешен олимпийски дебют, като преодоля дистанцията от 2000 метра с контролирано гребане и второ време за 7:42.73 минути в предпоследната пета серия. Тя беше изпреварена само от европейската вицешампионка..

публикувано на 27.07.24 в 16:00
Кирил Киров

Кирил Киров 16-и на 10 метра пистолет на Олимпиадата

Кирил Киров се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба, който се състоя в Шатору. Киров завърши квалификациите в конкуренцията на още 32-а състезатели с 575 точки (96, 96, 96, 95, 95, 97) и остана само на 2 точки от осмото място, което е последната, даващо право за участие във финала за..

публикувано на 27.07.24 в 15:54
Петър Мицин

Петър Мицин 21-и на 400 метра свободен стил на Игрите в Париж

Европейският шампион за юноши Петър Мицин се класира на 21-о място на 400 метра свободен стил на олимпийския турнир по плуване в Париж. Под погледа на президента на Република България Румен Радев, председателят на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Георги Глушков от трибуните в зала "Ла Дефанс Арена“ 18-годишният световен рекордьор в..

публикувано на 27.07.24 в 15:50

Левски записа още една голова фиеста

Левски победи Ботев (Враца) с 4:0 в мач от втория кръг на Първа лига, като с втория си убедителен успех в първенството е на първо място с отлична голова разлика. Това беше втори пореден резултатен двубой на сините, след 6:1 над Локомотив София преди седмица. Преди срещата мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков награди любимеца на феновете..

публикувано на 26.07.24 в 23:17

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 26.07.24 в 21:14