Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погребват загиналия полицай от Стралджа

Снимка: БГНЕС

В община Стралджа днес е обявен Ден на траур в памет на полицая, който загина при пътен инцидент в изпълнение на служебните си задължения. Днес е погребението на полицейския служител.

30-годишният старши полицай Генади Троев беше смъртоносно блъснат от лек автомобил, управляван от пиян шофьор, в близост до село Маленово на 26 септември вечерта. В момента на фаталния удар полицейският служител и неговия колега са извършвали проверка на нелегален мигрант.

44- годишния шофьор излиза от пътното платно, на мястото на инцидента няма спирачен път, направената алкохолна проба отчита над 1,2 промила, отказал е да му бъде взета кръвна проба. Към момента му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя в пияно състояние.

"За пореден път трябва да кажем, че зачестиха ПТП с употреба на алкохол, което налага да се преосмислят регулативните механизми на правилата за движение по пътищата, да се завишат наказанията, за да се ограничат тези деяния", заяви прокурор Милен Божидаров.

Полицай Генади Троев е от 5 години в системата на МВР, играл е в  местния футболен отбор, кметът Атанас Киров сподели:

"Всички се познаваме, загубата на Генади ще бъде огромна, защото той беше млад човек, кариерата му започна след университета,  мечтата му беше да бъде полицай. Финалът е трагичен за съжаление".

В Стралджа се очаква да пристигне и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Повече информация по темата чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Делян Пеевски

ДПС няма да е партньор с ПП-ДБ "при доказване на схемите им"

Председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че ако бъдат доказани корупционните схеми, свързани с ПП-ДБ, ДПС няма да е партньор в евентуален следващ парламент. "Ако се докаже от компетентните органи и се видят обвързаности с контрабанда, пудели, пачки, специално ДПС няма да работи с тях.  Всичко, което видяхме, е чудовищно", посочи той...

публикувано на 24.04.24 в 10:54

ПП-ДБ с обвинения към ГЕРБ – саботирали второто плащане по ПВУ

От ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за това, че саботират съдебната реформа и второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Депутатът Николай Денков обяви, че ГЕРБ бави четири законопоректа, които са обвързани с второто плащане по плана.  По думите му, Законът за личния фалит, правилата за работата на Комисията за противодействие на корупцията,..

публикувано на 24.04.24 в 10:52
Радостина Ангелова

Проучване за имунизационния календар регистрира нагласите и страховете на родителите

Повече от половината родители на деца от 0 до 4 години у нас подкрепят задължителните имунизации. 54% от запитаните ваксинират децата си. 3,8% са на мнение, че списъкът със задължителните ваксини следва да се допълни. Това показва национално представително проучване на нагласите към българския имунизационен календар, проведено по..

публикувано на 24.04.24 в 10:49
Грант Шапс

Лондон иска увеличаване на разходите за отбрана в НАТО

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че иска новата цел на НАТО за разходите за отбрана да бъде 2,5% от брутния вътрешен продукт вместо сегашните 2% и това го налага днешният "по-опасен свят". Грант Шапс каза в интервю за Скай нюз, че това увеличение на средствата за отбрана е напълно обосновано в един свят с Китай, който е във..

публикувано на 24.04.24 в 10:47
Антоанета Цонева

Съвет по координация на политиките за българите в чужбина създаде НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие окончателно промените в Закона за българите, живеещи извън България. Той предвижда създаване на Съвет по координация на политиките за българите извън страната, който да организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на държавната политика за общностите ни в..

публикувано на 24.04.24 в 10:44

Само "Сиела Норма" иска да осигурява машините за изборите 2 в 1

Дружеството "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за дейностите по осигуряване на машинното гласуване за предстоящите избори две в едно на 9 юни. То ще бъде поканено да представи първоначални оферти, става ясно от решение на Централната избирателна комисия, публикувано на интернет страницата ѝ...

публикувано на 24.04.24 в 10:33

7 пъти са намалили броя на животните, които могат да пасат в национален парк

Отново има проблеми с фермерите и пашата на стадата в националните паркове. За промените и нормативните рестрикции разказа фермерът Николай Василиев и адв. Емилия Тончева в интервю пред БНР. Както всяка година и тази има рестрикции за боря на животните, които могат да бъдат изведени на паша по високите части на националните..

публикувано на 24.04.24 в 10:20