Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СГС продължава делото срещу Георги Семерджиев за тежката катастрофа на бул. "Черни връх"

Снимка: БГНЕС

С приемане на технически и ДНК - експертизи в Софийския градски съд продължава делото за тежката катастрофа от миналия юли на столичния булевард “Черни връх”, в която загинаха две млади жени.

Подсъдим, че е причинил смъртта им по непредпазливост, е Георги Семерджиев. Той има и обвинения, че е шофирал след употреба на наркотици, с фалшива книжка и регистрационен номер, както и за намерения в автомобила му амфетамин.

След като заседанието от понеделник се провали заради отсъствието на адвоката му, Семерджиев вече има и резервен защитник.

Самият адвокат Мирослав Христов беше глобен от съдията по делото Стефан Милев с 1000 лева, затова че без уважителна причина не се е явил в съдебната зала.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се справят плевенчани с водния режим?

Продължилата суша е основната причина за липсата на вода и въведения режим в Плевен. От години се търсят решения за подобряване на водоснабдяването. Как тече обаче животът, докато се намерят? Официално в Плевен и 22 населени места е въведен режим на водата . Как се справят плевенчани с водния режим? В община Плевен е въведен..

публикувано на 15.08.24 в 14:09

Изключително натоварено е движението в района на ГКПП "Дунав мост"

Изключително натоварено е движението на леки и товарни автомобили в района на граничния пункт Дунав мост и времето за изчакване е близо два часа от румънска страна. Причината е в увеличения туристически поток заради четирите почивни дни в северната ни съседка. Въпреки че е въведен облекчен режим на преминаване на границата, опашката от..

публикувано на 15.08.24 в 13:59

Обвинения за Гайтански и Мавродиев, един от "Роудуей кънстракшън" е задържан

Прокуратурата и Антикорупционната комисия заявиха, че са събрали достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения за присвояване в особено големи размери на бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, на бизнесмена Румен Гайтански с прякор Вълка, както и на Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън"...

публикувано на 15.08.24 в 13:56
Разрешението е дадено от бившия министър на отбраната Бен Уолъс

МО в Лондон: Украйна може да използва британски оръжия на руска територия

Украйна може да използва британски оръжия на руска територия, потвърди британското Министерство на отбраната. Само ракетите Storm Shadow с голям обсег не могат да се използват за атака на цели в границите на Русия, според политиката на правителството на Великобритания. Министерството на отбраната заяви, че официалната му позиция е непроменена..

публикувано на 15.08.24 в 13:40

Мехмед Мехмед: Засега Делян Пеевски е една крачка по-напред от Ахмед Доган

Засега в икономически план и с репресивен апарат Делян Пеевски е една крачка по-напред от Ахмед Доган. Това констатира политологът Мехмед Мехмед в интервю пред БНР. "Колко от тайните на ДПС ще излязат в тази война?   Очаквам войната да е на няколко фази. Сега предизборно сме във фаза на показват мускули. Пеевски натиска с всичко, което..

публикувано на 15.08.24 в 13:38

Законът за съдебната власт и Законът за енергетиката са сред десетте най-често променяни закони у нас

Законът за съдебната власт и Законът за енергетиката са сред десетте най-често променяни закони у нас. Това сочи докладът за 23-та година на Съвета за административната реформа. Правят се по –малко обществени консултации на законодателството.  Общият брой на проведените консултации на национално ниво през 2023 г. е 567. 630 е бил за 2022 г...

публикувано на 15.08.24 в 13:27

Антон Кутев: Няма време за нов месия, след изборите ще имаме същата картинка

Няма време за нов месия, след изборите ще имаме същата картинка. Това каза пред БНР Антон Кутев, бивш депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев, и уточни, че хората чакат месията и "рано или късно ще се появи някой, който ще им даде надежда": "Има огромни надежди в президента, който по логиката на..

публикувано на 15.08.24 в 13:22