Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният Левски без треньора си срещу ЦСКА

Димитър Ангелов
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията си след поредното си заседание, според които старши треньорът на Левски Димитър Ангелов няма да може да води отбора при гостуването на ЦСКА в сряда (5 април) от 28-ия кръг на НБЛ.

ДАС разгледа доклада на Петър Цачев, дежурен представител на БФБаскетбол от среща №132 между отборите на Левски и Черноморец, проведена на 01.04.2023г. в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният реши да наложи на БК Левски, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Съгласно доклада на дежурния представител, е отсъдено техническо нарушение на състезателя с №0 Алън Арнет, намиращ се на резервната скамейка на Левски. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

ДАС санкционира треньора на Левски Димитър Ангелов с глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева и с лишаване от длъжностни права за една среща, на основание чл.35, т.2 от ДАП на НБЛ, за персонално дисквалифициращо нарушение, отсъдено в срещата. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. Предвидените наказания в чл.35, т.2, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка, строго определени в ДАП.

На базата на същия доклад ДАС реши да наложи на Джордан Тъкър, състезател с №1 от отбора на БК Черноморец, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС наложи на Николай Георгиев, състезател с №12 от отбора на БК Черноморец, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

След като се запозна с доклада на Съби Бахчеванов за мача между Черноморец и Спартак Плевен от 29.03.2023г. в гр. Бургас, ДАС реши да санкционира Джордан Тъкър, състезател с №1 от отбора на БК Черноморец, с глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

На БК Черноморец бе наложена и имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в срещата със Спартак Плевен. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Въз основа на доклада на София Масларова за мача Академик Пловдив – Черно море Тича, проведен на 29.03.2023г., на старши треньора на БК Академик Пловдив Йордан Янков бе наложена глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено в ДАП.“

Въз основа на  доклада на Любомир Амиорков за мача Балкан – Берое, проведен на 01.04.2023г., ДАС реши да санкционира Пол Джаксън, състезател с №3 от отбора на БК Балкан, с глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

Въз основа на същия доклад ДАС наложи на Михаил Комбаков, състезател с №2 от отбора на БК Берое, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34