Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масажни капачки на крем за лице в грижа за кожата

Снимката е илюстративна
Снимка: pixabay.com

Може ли капачката на крем за лице да се окаже масажьор, с който дори и с минимално количество от крема да се постигне покритие на цялото лице? Оказа се, че  - Да. Това изобретение на израелската лаборатория Хикари, в която работят и учени от израелския университет в Йерусалим.


Спечелила е няколко международни отличия. Но най-важното е, че за разлика от много компании от козметичния сектор, за които годините на пандемията бяха фатални, тази фирма завоюва успехи.

"Освен че, имаме завод в Бер Шева,( където работят и много бедуини и това е част от социалната ни дейност), посрещаме посетители и в луксозна вила край Тел Авив ( архитектурата й е спечелила международен конкурс за дизайн).

По време на пандемията тя бе затворена и никой не знаеше колко дълго ще траят забраните. Така изпитахме на гърба си, това което гнетеше и останалите козметични компании, а и клиентите им, разказа в "Рано в неделя" Ор Фокс, собственик на фирмата.

И още:

"Роди се идеята за леки автоматични масажи с капачката на кремовете, в която вградихме устройство за раздвижване на кръвта. Масажьорът се задейства, както телефонът – при докосване.Продавахме ги и онлайн. Имахме специални уроци по мрежата, при които клиентите ни да се научат правилно да си правят масаж с новия уред.

Мнозина смятат, че нашите продукти са предназначени за по-възрастни жени, но това не е вярно. Много от клиентите ни са мъже, при това млади. Кремовете ,лосионите и серумите ни ни са с много лек аромат, така че да не пречат на основния одеколон или парфюм, който потребителите ползват. Дори в тези ,което съдържат българско розово масло, то е дискретно добавено, по скоро защото успокоява кожата.

Имаме и продукти с джинджифил за енергия, базисни - на златна основа и др. За разлика от другите фирми, не се опитваме да потиснем последствията от застаряване на кожата: бръчки, увиснала кожа, петна и др., а се грижим за подмладяване и недопускане на подобни симптоми.

За това, все по-млади хора се обръщат към нашите продукти. Още повече , че сме своеобразен пионер в използването като капсули за кожа, с вещества, които иначе се продават като хранителни добавки.

Отделена е уникална подмладяваща съставка-усилвател, която, удължава живота на кожните клетки.

Специално, заради протестите на еколозите, не използваме животни в никой от етапи на разработка и производство на всичките ни продукти.


Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Кирилова

Людмила Кирилова за усещането да посетиш вулкан

В света има любители на нетрадиционни туристически дестинации, а също и такива които съчетават традиционните – културно-исторически и кулинарен туризъм с нетрадиционните. Какво имам предвид – това са туристи, които искат да станат свидетели на грандиозни зрелища, като изкачвания в близост до активни вулкани.  "Вече има и българи, които се интересуват..

публикувано на 25.06.24 в 11:51
Радослав Илиев

Радослав Илиев: Започнахме с древни текстове, които никога не са поставяни на театралната сцена

"В началото сформирахме творчески екип, който да подбере млади хора, които да възстановят дейността на трупата за античен театър с патрон Огнян Радев, както и да подготвим първия спектакъл", разказа в "Нощен Хоризонт" историкът и преподавател  Радослав Илиев, председател на фондация античен театър "Огнян Радев" .  Това е  единственият античен..

публикувано на 24.06.24 в 11:57
Емил Златев

Емил Златев: 8 минути гимнастика сутрин и вечер и лека храна през лятото за неспортуващите

Лятото не е просто сезон – то е усещане за волност, свобода и полет. Лятото ни дарява с енергия и вдъхновение да се чувстваме свободни и да живеем пълноценно . Слънцето грее ярко, дните са дълги и това е перфектното време да се погрижим за нашето лятно здраве и форма.  Всеки слънчев лъч, всяка топла вечер ни напомнят за онова обещание, което сме..

публикувано на 24.06.24 в 10:04

Първият в София Дневен център за лица с тежки увреждания отвори врати

"За първи път в столицата беше открит Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, предоставящ уникалната услуга на заместваща грижа." Това съобщи Надежда Бачева, заместник-кмет по направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" по време на церемонията по..

публикувано на 23.06.24 в 07:14
Българска Патриаршия

На 30 юни се очаква България да има нов патриарх

Тази седмица Светият Синод избра тримата кандидати за патриарх. Това са врачанският митрополит Григорий, видинският Даниил и ловчанският Гаврийл. Един от тях следващата неделя на 30 юни ще стане новият български патриарх. Още на първи тур, с най-много гласове и над необходимият минимум от 9 гласа, е избран Врачанският митрополит Григорий...

публикувано на 23.06.24 в 06:11

Нужна е национална стратегия срещу затлъстяването

Около 40% от българите са с Индекс на телесната маса над здравословния, а 36 % страдат от затлъстяване. 25% от хората в България са със затлъстяване I-ва степен, 9% с II-а степен и 2% са с III-та степен, сочат данните от социологическо проучване на Агенция „Тренд“, което бе представено съвместно с експерти от Алиансa срещу затлъстяването...

публикувано на 23.06.24 в 05:36

120 млн. души са напуснали домовете си принудително

Докато в Швейцария течеше мирната конференция за Украйна, а Израел и Хамас продължват да преговарят за прекратяване на огъня в ивицата Газа, Агенцията за бежанците на ООН излезе с доклад, който показва, че към днешна дата има безпрецедентно висок брой разселени хора заради конфликти. Рекордните 120 милиона души са били принудени да напуснат домовете си..

публикувано на 22.06.24 в 15:30