Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показват българо-украинския филм "Краят на реката“ на 14-ия Одески кинофестивал

Снимка: Афиш на събитието

Българо-украинският филм "Краят на реката" ще бъде показан в Одеса в рамките на 14-ия одески международен кинофестивал. Това съобщи БТА. Филмът е копродукция на Българския национален филмов център, Държавната агенция на Украйна по въпросите на киното (Държкино), както и на Одеската киностудия и на българската продуцентска фирма "Маджик Маунт". 

"Радвам се, че в рамките на Одеския международен кинофестивал ще бъде прожектиран българо-украинският филм "Краят на реката". Въпреки трудните времена, въпреки постоянните ракетни атаки на град Одеса,  надявам се, че ще се срещна с много наши сънародници - българи, колеги и приятели. Филмът емоционално е близък както за българския, така и за украинския зрител", сподели пред БТА режисьорът на лентата Васил Барков. 

По сюжета поредица от събития отвежда българина Фори в делтата на Дунав. В украинския град Вилково, поради случайни трагични обстоятелства, Фори се озовава в ареста. Но в този град, населен с липованци, героят среща истинската любов, а красотата и духовната атмосфера на „украинската Венеция“ му дават усещането, че това е мястото, което е търсил цял живот. 

"Краят на реката" ще бъде показан в одеското кино MULTIPLEX в Gagarinn Plaza на 16 август. Продуценти са Анна Дочева, Андрей Осипов и Васил Барков. 

Международната кино проява започна в Одеса на 12 август и ще продължи до 19 август със специална програма на фестивала "Направено в Одеса", в рамките на която ще се прожектира "Краят на реката". Основната програма на фестивала и прожекцията на фестивалните филми ще преминат в украинския град Черновци от 19 до 26 август.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неуспешен втори мандат, пожари и трагични инциденти белязаха отминаващата седмица

Седмица, белязана от трагични инциденти, нови демонстрации на нетърпимост между политическите сили, компроматни войни и пореден обречен опит за съставяне на редовен кабинет. Двама загинали и още едно открито тяло тази сутрин в склада за фойерверки и един в неизвестност след взривовете между с. Гара Елин Пелин и град Елин Пелин...

публикувано на 28.07.24 в 10:06

Българин е загинал в автомобилна катастрофа в Англия

Българско семейство отдаде почит на своя син, загинал при автомобилна катастрофа миналата неделя в Англия, съобщи Би Би Си. Бащата Борислав и майката Красимира споделят пред медията, че "да изгубиш детето си е едно от най-тежките изпитания в човешкия живот." При инцидента са загинали и двама румънски младежи, с които 18-годишният българин е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11

Близо 200 новоназначени директори на училища ще преминат практически обучения

Всички близо 200 новоназначени директори на училища в страната ще преминат практически обучения в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в град Банкя,  информират от Министерството на образованието и науката, предаде репортер на БНР. Обученията стартираха миналия месец и ще продължат до 28 август като..

публикувано на 28.07.24 в 09:09

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за..

публикувано на 28.07.24 в 08:35

Какво включва годишният профилактичен преглед при личния лекар?

Освен измерване на кръвно налягане и назначаване на изследвания за кръв и урина, годишният профилактичен преглед при личния лекар включва и оценка на психичното състояние, на теглото и на зрението при пълнолетните. Това припомнят от Здравната каса, която финансира профилактиката на здравноосигурените. За пълноценно проследяване е добре..

публикувано на 28.07.24 в 08:23

"Паризиен": Палежите по жп мрежата на Франция може да са свързани с радикални групи

Палежите по френската високоскоростна железопътна мрежа часове преди вчерашното откриване на Олимпиадата може да са свързани с радикални левичари и групи, критични към Олимпиадата, съобщи всекидневникът "Паризиен", цитиран от ДПА. Френският вътрешен министър Жералд Дарманен не изключва вероятността за чуждестранна намеса в саботажа в жп..

публикувано на 28.07.24 в 08:16
Мястото на атаката с 12 жертви, 27 юли 2024 г.

Ракетна атака взе жертви на Голанските възвишения, Израел удари обекти на "Хизбула"

12 души загинаха при ракетна атака в събота в окупираните от Израел Голански възвишения. Израел заяви, че ракетата е изстреляна от "Хизбула" от територията на Ливан, докато шиитската групировка отрече да има нещо общо с инцидента. Ракетното попадение е било в село на друзите в северната част на анексираната от Израел територия. Жертвите са..

публикувано на 28.07.24 в 08:08