Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български волейболист е четвъртфиналист в Азия като национал на Катар

Борислав Георгиев
Снимка: Фейсбук

Българинът Борислав Георгиев си осигури място в шестицата на волейболния мъжки турнир на течащите Азиатски игри в Ханджоу (Китай) като национал на Катар.

Днес Георгиев и съотборниците му записаха победа в първия кръг на елиминациите с 3:1 над Бахрейн (25:23, 25:18, 19:25, 25:17). Така Катар се класира на четвъртфинал, а при нов успех предстои среща с азиатската волейболна сила Иран, която след 3:0 над Тайланд пропуска четвъртфиналната фаза и отива направо на полуфинал според регламента на турнира.

31-годишният българин, който е кадър на Славия, а е играл у нас още за Левски и Монтана, има сребро с младежкия национален тим на България от 2010 година. Плеймейкърът е трикратен шампион на Катар с Полийс Юниън, има и два златни медала от клубното първенство на Персийския залив.

Миналия месец в Иран спечели с катарския национален отбор исторически бронз от първенството на Азия – първи комплект медали за страната от такъв форум.

На четвъртфинала Борислав Георгиев и съиграчите му чакат победителя от елиминационния двубой Южна Корея – Пакистан, който е по-късно днес. Звездата на пакистанците е новото попълнение на волейболния шампион на България ВК Нефтохимик 2010 – диагоналът Мурад Хан.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дияна Петкова завърши 9-та на 200 метра съчетано плуване

Диана Петкова завърши на 9-о място и не успя да намери място във финала на 200 метра съчетано на Европейското първенство по плуване в Белград.  Петкова финишира с време 2:15.59 минути.  Габриела Георгиева зае 13-о място в полуфиналите на 100 метра гръб с време 1:03.05 минута.  Третият български представител във вечерната сесия Любомир..

публикувано на 21.06.24 в 23:04

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29
Елвира Краснобаева

Шесто място за Елвира Краснобаева след първия ден на СК в Милано

Елвира Краснобаева заема шесто място, а Ева Брезалиева е 15-а след съчетанията с обръч и с топка във временното класиране за многобоя при жените след първия ден на квалификациите на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Милано. Краснобаева стартира с грешка в съчетанието с топка и получи оценка от 32.600 точки,..

публикувано на 21.06.24 в 20:25

Волейболните ни национали загубиха от Куба

България допусна второ поредно и общо осмо поредно поражение в Лигата на нациите по волейбол за мъже. "Трикольорите", водени от селекционера Лоренцо Бленджини, загубиха с 0:3 (18:25, 20:25, 18:25) срещу Куба. В Любляна титуляри в българския състав бяха: Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов,..

публикувано на 21.06.24 в 20:05

ЦСКА 1948 продаде защитник в Белгия

Защитникът на ЦСКА 1948 Росен Божинов ще продължи кариерата си в Роял Антверп. Младежкият национал на България се утвърди в първия отбор на състава от Бистрица, след като записа 12 срещи за дублиращия тим и изигра важна роля в класирането на състава за Лигата на Конференциите. „Всички в ЦСКА му благодарим за времето, което прекара в клуба,..

публикувано на 21.06.24 в 18:30

Украйна обърна Словакия за първи успех на Евро 2024

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе точен със своя втори гол в състезанието. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе победата в 80-ата минута. Така Украйна излезе на втора позиция с актив от..

публикувано на 21.06.24 в 18:08