Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондонската полиция е увеличила патрулите си след атаката на "Хамас" срещу Израел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Лондон съобщи, че е увеличила патрулите си в града след нападението на "Хамас" в Израел и след появата на видеоклипове на хора, празнуващи действията на групировката. 

От лондонската полиция съобщиха, че са били уведомени за редица инциденти в столицата, някои от които споделени в социалните медии, свързани с възникналия конфликт. Призозават се всички, които са били обект на заплахи или се притесняват за безопасността си да се свържат с полицията. От "Скотланд ярд" заявиха, че са наясно, че продължаващият конфликт може да доведе до протести през следващите дни и ще бъдат положени усилия да се балансира правото на протест с потенциалното нарушение на нормалния живот на лондончани. 

Полицията в Лондон бе призована да се намеси, след като в социалните медии бе публикувано видео на телевизионно предаване, което показва хора, които развяват палестински знамена, надуват класкони и ръкопляскат бурно на събирания в Западен Лондон. 

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е в постоянен контакт с ръководството на полицията. Той допълни, че насилието в Близкия изток може да доведе до увеличение на престъпленията от омраза в Лондон, но изтъкна, че подобни прояви няма да бъдат толерирани в столицата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дим край електроцентрала в индустриалния комплекс на израелския град Ашкелон след изстрелване на ракети от Газа, 07 октомври 2023 г.

Близо 300 убити и 1700 ранени в сраженията между Израел и Хамас

Най-малко 100 души бяха убити, а над 700 ранени в Израел вследствие на атаката на палестинското движение Хамас. Това е най-смъртоносното нападение от години в Израел. Рано тази сутрин въоръженото крило на палестинското движение Хамас, което..

публикувано на 07.10.23 в 17:37

Президентът Радев: България категорично заклеймява терористичните атаки срещу Държавата Израел

България категорично заклеймява терористичните атаки от тази сутрин срещу Държавата Израел, при които загинаха и бяха ранени много мирни граждани. Това заявява президентът Румен Радев в позиция във връзка с ескалацията на напрежението след..

публикувано на 07.10.23 в 18:33
Израелските сили за сигурност са в повишена готовност южно от град Ашкелон, 07 октомври 2023 г.

Сражения на 22 места по границата на Израел, десетки са пленени

Според израелски източници най-малко 200 души са загинали, а повече от 1100 са били ранени при голямото изненадващо нападение, предприето днес от Хамас от ивицата Газа, предаде агенция ДПА. По данни на израелската армия въоръжени палестинци също..

обновено на 07.10.23 в 21:03
Джо Байдън

Джо Байдън: САЩ подкрепят непоколебимо Израел

Съединените щати подкрепят непоколебимо Израел, заяви американският президент Джо Байдън след атаките на "Хамас". Палестинската групировка предприе мащабно нападение срещу Израел с изстрелването на няколко хиляди ракети от ивицата Газа и акции за убийства..

публикувано на 08.10.23 в 00:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

Дипломатически усилия за намаляване на напрежението в Близкия изток

Американският президент Джо Байдън е обсъдил с лидерите на Франция, Германия, Италия и Великобритания възможностите за намаляване на напрежението в Близкия изток.   В съвместно изявление, публикувано от Белия дом, петимата лидери подкрепят призива на..

публикувано на 13.08.24 в 02:34

Режим на водата от днес в Ловеч

  В Ловеч от днес се въвежда режим на водата  заради намалелия дебит на основния водоизточник.   Въвеждат се и редица забрани за ползването на питейната вода. От вчера на воден режим през нощта е и Тетевен.   Водният режим се въвежда заради трайното..

публикувано на 13.08.24 в 02:24

Части от Севлиево останаха без електричество заради авария

Авария в трафопост на изхода на Севлиево, в посока Габрово, остави снощи части от града без електричество.  Захранването е възстановено.  По информация на общинската администрация, един служител на електроразпределителното дружество, обслужващо района, е..

публикувано на 13.08.24 в 02:14

10 постройки са изгорели при пожара край Златосел, предстои оценка на щетите

Около 21 часа снощи беше ограничен пожарът край брезовското село Златосел, при който изгоряха общо 10 постройки, от които четири вили.  В гасенето се включиха а 11 противопожарни екипа, горски служители и доброволци, както и два хеликоптера от..

публикувано на 13.08.24 в 02:08

Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина

Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина. Горят производствени цехове на няколко компании. Дим покри града. Продължават да горят дървета, къщи и автомобили. Евакуират се хора, застрашени от пожара. Силният вятър..

публикувано на 12.08.24 в 21:27
Людмила Петкова

Финансовият министър Людмила Петкова е приела да остане на поста и в новия служебен кабинет

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева,..

публикувано на 12.08.24 в 21:21

Изключително висок риск от чума по дребните преживни животни в общините Елхово и Болярово

Рискът от разпространение на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Елхово и Болярово е изключително висок, отчитат ветеринарните специалисти в Ямболска област. През 2018 г. в района бяха унищожени над 3300 овце и кози. В..

публикувано на 12.08.24 в 20:33