Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт в детското отделение на многопрофилната болница в Ловеч

Ремонтирана стая в детското отделение на МБАЛ - Ловеч
Снимка: Пламен Христов

Фондация „За доброто“ осигури средства, с които се извършва цялостен ремонт в детското отделение на Многопрофилната болница в Ловеч.

Фондацията подобрява условията в детски отделения на болниците в цялата страна, чрез реализацията на проекта „Светулка“.

Финансирането по него се осигурява от корпоративни и индивидуални дарители и в партньорство с фондация „Америка за България“, поясни Полина Троянова, представител на фондация „За доброто“.

МБАЛ - Ловеч

"Правим цялостна структурна промяна в детското отделение в Ловеч. Целим да направим пространства, които са подходящи за различните възрастови групи

Изграждаме кухненски бокс за майките, също и възможност на майките да спят в стаята на детето си, но не на стол, а на разгъваеми кресла, както и изграждаме детски кътове, каза за "Рано в неделя" Троянова.

Д-р Добринка Стойчева

"Това е една прекрасна идея. Защото детето, когато дойде в болница, то е стресирано и една красива, приветлива обстановка ни помага не само на него, но и на нас по-спокойно да си вършим работата, каза за "Рано в неделя" началникът на Детското отделение в МБАЛ - Ловеч д-р Добринка Стойчева.

По проекта ще бъде осигурена и нова апаратура за детското отделение. Ремонтът протича на два етапа.

"Ще стане хубаво и удобно, всичко се прави в интерес на децата, допълни още д-р Стойчева.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

УНСС показва релефна карта на Санстефанска България за 3 март

По повод Националния празник 3 март Университетът за национално и световно стопанство ще представи една от малкото добре запазени релефни карти на България от 1928 г., представяща границите на Санстефанска България. Тя е второ, новопоправено издание на първата релефна карта на Княжество България от 1900 г., на която са отбелязани освен..

публикувано на 28.02.24 в 10:13
Ивайло Андреев

Ивайло Андреев: Най-съвършено гримираните жени са в Лондон

След броени дни ще влезем в март, месецът на жените, в който се появявя импулсът и желание да бъдем свежи и красиви . Стремежът към красота е нещо напълно човешко и датира от хиляди години. Независимо колко трудно са живели хората, те непрекъснато са се вглеждали в себе си и са оценявали високо красотата. Красотата е била и е..

публикувано на 26.02.24 в 16:41
Красимир Димитров

Красимир Димитров ще е сред бегачите на дълги разстояния в Спартатлон, Гърция

Не веднъж сме били свидетели на неограничените човешки възможности, поредното доказателство за това са бегачите на дълги разстояния .  И тук не говорим за класическия маратон с неговите 42 км, а за разстояния от над 200 км .  Такова състезание се организира в Гърция и се нарича Спартатлон . Не случайно, защото бегачите в това международно..

публикувано на 26.02.24 в 09:46

Телефонна апликация помага в случаи на стрес, неврози и тревожност

Живеем в непрекъснат стрес. Времето все не ни стига за задачите, които трябва да изпълним на работа и вкъщи всеки ден. Като прибавим и отговорност за взетите решения, сънят ни започва да се изплъзва. Война, тревога за по-близки или по-далечни, които са на фронта или сред похитените от хамасовците в първия ден на войната, както е в Израел,..

публикувано на 25.02.24 в 07:50
Детският хор на БНР на посещение при президента Румен Радев

Държавният глава Румен Радев посрещна в президентската институция хористите от Детския хор на БНР

"Младите хора, които не само вярват в доброто, но и го създават, са бъдещето на нашата страна". С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към хористите от Детския хор на Българското национално радио и техните ръководители, които посетиха президентската институция, разгледаха сградата и се запознаха с нейната история...

публикувано на 25.02.24 в 06:30

С тържествена церемония Медицински факултет- София изпрати младите лекари от Випуск 2023

На 20.02.2024 г. в зала 1 на НДК се проведе тържествената церемония по връчване на дипломите на Випуск 2023 на Медицински факултет- София. В присъствието на ръководството и академичния състав на Медицински университет-София, както и на много официални гости, близки и приятели на абсолвентите, 596 млади лека ри ( 239 българ и и 357..

публикувано на 25.02.24 в 05:16
Димитър Костадинов, заместник-председател на Сдружението за биопчеларство

Димитър Костадинов: Безделието е несъвместимо с природата на пчелите

Добиването на мед е познато от древността. Ползата за нашето здраве и силата да лекува са изследвани от много учени. Пчеларството от години е и всекидневие на Димитър Костадинов, заместник-председател на Сдружението за биопчеларство у нас. За Димитър Костадинов желанието да привлече млади хора към пчеларството е достойно за уважение...

публикувано на 24.02.24 в 09:10