Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леда Георгиева: В Библията намерих всичко, от което имаше нужда сърцето ми

Снимка: wikipedia.org
Леда Георгиева е внучка на Леда Милева. От 20 години служи на Бога в християнска комуна за зависими.
 
Майка е на три деца, израства в семейство на високообразовани родители, в културна среда. Майка ѝ е учителка, баща ѝ е бил доцент в Софийския университет, в катедра "Славянска филология".

"Това, че някой е образован, не значи, че той задължително е добър човек или няма проблеми. Абсолютно не е гаранция, че семейството е щастливо и че има любов. Наистина, хубаво е, аз уважавам и ценя образованието и смятам, че е важно, но това не е всичко в живота. И на мен ми липсваше нещичко. Виждах неща около себе си, имаше много очаквания също към мен, разбира се, които понякога даже ме потискаха, сякаш трябваше, очакваше се и аз да съм нещо специално, а пък аз се чувствах съвсем нормално момиче. Така растейки, започнах и аз да търся смисъла на живота. Не мога да кажа, че съм го видяла в семейството - точно такава искам и аз да стана."

От незнание попада в капана на наркотиците, които я карат да се чувства по-извисена, по-талантлива, по-освободена. Намерила е мотивация, която да оцвети обезцветения й живот. С подкрепата на родителите си преодолява зависимостта.

"Аз самата започнах да се мисля за един безнадежден случай и, че за мен наистина няма помощ и няма спасение, няма бъдеще, няма надежда. Точно така се чувствах. Казах си "нима за това съм дошла на този свят? Нима това трябваше да се случи, да стигна до тук? Това ли беше смисъла на моя живот?". Започнах вече да мисля много агресивни мисли, не виждах изход, никакъв изход."


Спасява я вярата в Бога.

 

"Имах един случай, когато наистина си казах "Боже, ако наистина съществуваш, направи нещо, аз просто не мога така да продължавам. Не дълго след това майка ми намери един контакт за този християнски център, в който по-късно и отидох в Испания, в България тогава нямаше, сега има и е напълно безплатен, всеки може да дойде, който има проблем със зависимости."

В Испания започва да слуша Божието слово, да вижда хора около себе си - променени, различни.

"И пожелах и аз да се променя. Завиках към Господа от все сърце, покаях се. Разбрах, че не съм добър човек, жертва на обстоятелствата и че наркотиците са само "черешката на тортата", това не е основният ми проблем. Основната ми диагноза беше този бунт към Бога, този живот далеч от Него. И когато се приближих към Него, усетих как Неговата жертва на кръста ми дава прошката, от която имах нужда, ми дава изцелението, от което имах нужда. Дава ми спасение и надежда, това което никой човек преди това, нито една терапия не можа да ми даде. Те търсеха да намерят причината, но не можеха да ми дадат решение на проблема. В Библията намерих всичко, от което имаше нужда сърцето ми. Намерих пълна промяна, отговори на всичките ми въпроси и мир."

Снимки - личен архив.

Повече чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Евелина Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Севдалин Духнев

Севдалин Духнев за това как се прави и как се бие тъпана в далечна Америка

В поредния епизод на рубриката “Америка - илюзии и реалности” гост е Севдалин Духнев - майсторът на тъпани и мебели. Роден в Силистра , живял в София, от 20 години заедно със семейството си е част от българската общност в Чикаго. Казва, че не прави планове за бъдещето, но много му се иска един ден да се върне там, където е роден и да продължи да..

публикувано на 29.04.24 в 10:24

Петър Вутов: Всеки Божи храм е притегателен център за вярващите

Днес, когато православният свят празнува Вход Господен в Йерусалим - празникът на възторженото посрещане на Христос в светия град, ще ви направим съпричастни на една история за вярата и чудодейната й сила. Ще ни я разкаже Петър Вутов от мездренското село Игнатица. Пенсиониран инженер, дипломиран богослов, страстен писател и задълбочен..

публикувано на 28.04.24 в 07:18
Монумент в Молдова в памет на жертвите от  аварията в Чернобил

Плътно информационно затъмнение у нас 7 дни след идването на облака от Чернобил

38 години след атомната трагедия в Чернобил проф. Димитър Вацов завършва свое изследване по темата, което ще бъде издадено в книга. Проф. Вацов е  преподавател по философия и основател на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания. Т ой започва изследването си преди близо 4 години.  В интервю за БНР авторът на изследването изрази надежда,..

публикувано на 26.04.24 в 10:35
Снимката е илюстративна

Община Божурище и местната общност - съюзени срещу канадски инвеститор. Събират подписи за референдум

Канадска минодобивна кампания има зелена светлина за проучвателни сондажи за второто тримесечие на тази година в района на село Златуша, община Божурище. Селото се намира на 20 километра от столицата. Инвеститорските намерения срещат силен отпор от местната общност. Събират се подписи за провеждането на местен референдум . Подписката ще..

публикувано на 26.04.24 в 07:14

Шокиращи "шедьоври" от световната кулинарна култура

От божествените деликатеси през традиционно, простичко, носталгично и убийствено вкусно приготвени храни, през екзотично звучащите и пропити от оригиналност кулинарни изобретения....в "Изотопия" стигнахме до противните, отблъскващи, шокиращи измерения на световната кулинарна култура.... Дълбоко в хранителните табута навлиза Автономията за..

обновено на 25.04.24 в 13:06
Снимката е илюстративна

"Коренът ни вика да се приберем." От чужбина до село - защо?

След години живот в чужбина млади семейства в Габровско избират да живеят на село и да се върнат към корените си. Те ще се съберат на среща в Трявна в рамките на кампанията "ЗАвръщането" , започнала в края на 2022 г. Историите си ще разкажат млади хора, завърнали се от Англия, Германия и Дания. Целта на кампанията и на срещата е да се..

публикувано на 24.04.24 в 06:59
Елица Йорданова

Елица Йорданова - между Канада и България

В 43 - ти епизод на рубриката "Америка-илюзии и реалности" гост е учителката по музика Елица Йорданова , която живее в Мисисага, един от сателитите на Торонто повече от 30 години, но не е спряла да се връща в България и да създава нови културни мостове между  двете страни. САЩ са единствената страна, с която граничи Канада . Всички други..

публикувано на 22.04.24 в 09:59