Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Очевидно показваме резултати и когато нямаме присъствие в местната власт

Томислав Дончев на брифинга в централата на ГЕРБ - 14 ноември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта на първата пресконференция на ГЕРБ след предсрочните парламентарни избори на 9 юни, че победата е важна за партията предвид връщането на подкрепата в градове, където "е трудно да се каже, че сме се представители убедително на местните избори".

"Тук ще маркирам: Видин, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Добрич, Русе. Това е още един аргумент на една "опорка", въртяна на години наред - че добрите ни резултати в страната са заради това, че имаме присъствие в местната власт. Очевидно е, че може да показваме добри резултати и когато нямаме присъствие в местната власт! Подобен анализ може да се направи и за София".

Преференциалният вот показва качеството на кандидатите, които сме излъчили, подчерта той и даде за пример победата на Рая Назарян в конкуренция с Лена Бориславова. "Още по впечатляващ е челният сблъсък на Георг Георгиев и Кирил Петков в Перник, където Георг има 2 пъти повече преференции.

"В 174 общини печели ГЕРБ-СДС. В 77 - ДПС, в 8 - БСП, Възраждане - в 4 ПП- в 3. И тук имаме добър повод за анализ, защото ако броим резултатите в София за победа, другите две общини са Хитрино и Грамада, които категорично се оформят като центрове на либералната общност".
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възрастна българка е арестувана в Гърция за телефонна измама за голяма сума

Възрастна българка е арестувана в Гърция за телефонна измама за голяма сума. Арестуваната българка е на 76 години и възрастта й учудила дори полицаите. Тя е заловена при получаване на пари и бижута от телефонна измама на гръцка пенсионерка. Престъплението е извършено в град Арта. Мъж, който се представил за лекар, поискал от гъркинята да..

публикувано на 27.09.24 в 16:53

Николо Коцев: Такъв филм има специална стойност за меломаните

Световна премиера на документалния филм "The making of Nostradamus" и художествена изложба са тази вечер в "Сити марк арт център" в София. И лентата и експозицията разказват за създаването на рокоперата "Нострадамус" от Николо Коцев, който в проекта си е обединил жанрове като рок, симфонична музика, опера и филм. "Премиерата на..

публикувано на 27.09.24 в 16:53

От 1-ви октомври възстановяват директния влак "Синия Дунав" от Русе до София

Директният влак "Синия Дунав" от Русе до София е възобновен и от 1 октомври ще пътува в продължение на три месеца, съобщи областният управител на Русе Драгомир Драганов. След повече от четиримесечни усилия на Областната администрация и със съдействието на министри и депутати в Европейския парламент директният влак от Русе към София ще бъде..

публикувано на 27.09.24 в 16:49
Проф. Людмил Вагалински

Проф. Вагалински: Един от откритите надписи може да напише липсваща страница от историята на траките

Необикновен археологически сезон изпраща екипът на проф. Людмил Вагалински, а новите разкрития на Хераклея Синтика привлякоха интереса на целия свят към древния град , унищожен от две силни земетресения в края на четвърти век.  Само през последните два месеца, по време на аварийно-спасителните дейности по разчистване на големия канал на..

публикувано на 27.09.24 в 16:41
Виктор Орбан

Унгария е готова да посредничи между България и РСМ за "приемливо и за двете страни решение"

Унгария е готова да посредничи между България и Северна Македония, за да бъде намерено решение, "което да е приемливо и за двете страни", каза на пресконференция в Охрид премиерът на Унгария Виктор Орбан, който е на двудневно посещение в Република Северна Македония. Той определи като историческа грешка, за която не вижда причина, разделянето на..

публикувано на 27.09.24 в 16:13

НАТО създава ново сухопътно командване във Финландия край границата с Русия

НАТО ще създаде догодина ново сухопътно командване във Финландия край границата с Русия, което ще има за задача водене на сухопътните операции на Алианса в Северна Европа в случай на военен конфликт, съобщи финландският министър на отбраната Анти Хякянен, цитиран от Ройтерс.  Финландия се присъедини към НАТО миналата година в отговор на пълномащабната..

публикувано на 27.09.24 в 16:06
Шигеру Ишиба , премиер на Япония

Шигеру Ишиба е следващият премиер на Япония

Бившият японски министър на отбраната Шигеру Ишиба ще е следващият премиер на страната. 67-годишният политик спечели лидерската битка в управляващата консервативна партия. В рамките на балотаж той спечели с 21 делегатски гласа повече от националистката Санае Такайчи, която можеше да бъде първата жена-премиер на Япония. Либералдемократичната..

публикувано на 27.09.24 в 16:05