Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мрежа за фалшиви документи беше разбита от полицията в Гърция

Снимка: БГНЕС

Гръцката полиция разби мрежа за печатане на фалшиви паспорти и лични карти. Сред фалшификатите има и български документи за пътуване.

Гръцката полиция за борба с организираната престъпност е получила сигнал от Европол, че в Атина действа нелегална печатница за фалшиви паспорти и лични карти. С тях се снабдявали мрежите за нелегален трафик на мигранти към европейските страни.

Полицията задържа двама чужденци, като не се посочва тяхната националност, които са организирали мрежата за печатане и разпространение на фалшивите документи. Печатницата е открита в Атина. Според разследващите случая при обиска са намерени празни бланки за паспорти, матрици за лични карти, компютърни конфигурации, ламинираща машина. 

Цялата техника е внесена от чужбина и инкриминираните документи са с изключително добро качество. Цената на всеки фалшив документ е около 800 евро, като фалшификатите са изпращани в Гърция и чужбина на ръководители на мрежи за трафик на хора, казаха от полицията.

Работата по разследването продължава.

По публикацията работи: Мария Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Разбиха банда за фалшиви документи

Организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи, е неутрализирана при спецоперация на ГДБОП, предаде шуменската полиция. Петима са задържани, двама от които в момент на сделка с фалшиви български паспорти.  Специализираната..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

Разкриха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Главната дирекция "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР Велико Търново разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви свидетелства за регистрация и пренабити номера на рамата. Задържани са двама мъже. Операцията се..

публикувано на 23.04.24 в 15:40
Снимката е илюстративна.

Опити за имотни измами с фалшиви документи, на които е придаден вид на издадени от МО

Служба "Военна полиция" е установила опити за измами чрез сключване на сделки с недвижими имоти, при които са използвани неистински документи, на които е придаден вид на произхождащи от Министерството на отбраната, съобщават от военното ведомство. На..

публикувано на 10.06.24 в 15:53

Хванаха трима кърджалийски шофьори с фалшиви документи

За използване на фалшива диплома за основно образование е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Документът за придобита образователна степен е бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 39-годишен..

публикувано на 27.06.24 в 10:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Строителството на първата турска атомна централа се забавя

Отказ на германската компания "Сименс" да достави ключови компоненти ще забави с няколко месеца довършването на първата атомна електроцентрала в Турция от руската компания "Росатом". Това съобщи турският министър на енергетиката Алпарслан Байрактар,..

публикувано на 11.09.24 в 20:30

Заловиха 38 нелегални мигранти в Монтана

Заловиха 38 нелегални мигранти, превозвани в бус, на околовръстния път на Монтана. Мигрантите са задържани при проверка на гранична полиция на обходния път на Монтана тази сутрин. Те са били превозвани в бус. В него са открити 38..

публикувано на 11.09.24 в 20:27

10-метрово дърво е паднало върху автомобил на улица в София

10-метрово дърво е паднало върху автомобил и е прекъснало движението по столичната улица "Любен Каравелов". Няма пострадали хора. От МВР уточниха, че на място е изпратен екип на пожарната, който да премахне дървото.  Заради работата на пожарникарите..

публикувано на 11.09.24 в 20:16

ЦИК регистрира за участие в изборите "Алианс за права и свободи"

С 13 гласа "за" ЦИК регистрира за участие в изборите на 27-и октомври коалиция "Алианс за права и свободи".  Тя се представлява от Румен Йончев от Земеделски народен съюз и Веселин Пенев от партия СБОР.  Към заявлението са приложени 3631 подписа на..

публикувано на 11.09.24 в 20:10
Министърът на външните работи на Украйна Андрий Сибиха

Андрий Сибига призова западните партньори на Украйна да отменят всички ограничения за използването на оръжия

Украинският министър на външните работи Андрий Сибига призова западните партньори на Киев да отменят всички ограничения върху използването на доставените от тях оръжия по територията на Русия. Сибига каза това на обща пресконференция в Киев с колегите си от..

публикувано на 11.09.24 в 20:04
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова

МРРБ обещава до края на октомври да бъде преодолян проблемът със санирането на жилища

До края на октомври проблемът със забавените проекти за саниране на жилища с европейски средства ще бъде отстранен, заяви Виолета Коритарова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството. Пред депутатите от ресорната парламентарна комисия..

публикувано на 11.09.24 в 19:56
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин обяви, че обмисля ограничаване на руския износ на някои суровини

Международните цени на никела се увеличиха с повече от 2 процента. Акциите на фирмите, добиващи уран, също се повишиха, след като президентът на Русия Владимир Путин обяви, че обмисля ограничаване на експорта на тези суровини в отговор на санкциите на..

публикувано на 11.09.24 в 19:49