Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски е готов да работи с Тръмп, ако бъде избран за американски президент

Володимир Зеленски
Снимка: БТА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за Би Би Си, че е готов да работи с всеки, който бъде избран за президент на Съединените щати, включително Доналд Тръмп.

"Ние трябва да работим със Съединените щати. Ако дойде нов екип, ще трябва да работим с тях усилено. Не се страхуваме от усърдна работа", подчерта Зеленски.

Той каза също, че би се оттеглил от президентския пост, но чак след приключване на войната.

Украинският държавен глава е в Обединеното кралство, за да присъства на среща на Европейската политическа общност, която включва държавите членки на Европейския съюз, както и 20 страни, които не са в евроблока.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Джей Ди Ванс

Кандидатът на Тръмп за вицепрезидент обеща подкрепа за "работещите хора"

В третия ден от Националната конвенция на Републиканците сенаторът от щата Охайо Джей Ди Ванс официално прие номинацията за кандидат-вицепрезидент на Доналд Тръмп. Тръмп посочи своя кандидат за вицепрезидент В речта си, определяна от..

публикувано на 18.07.24 в 08:39
проф. Любомир Топалов

Проф. Любомир Топалов: Още преди опита за убийство Тръмп беше смазал Байдън

" Още преди опита за убийство Тръмп вече беше смазал Байдън . Към началото на юни вече го беше задминал доста сериозно." Това каза пред БНР проф. Любомир Топалов, преподавател в Университета в Бостън. Той допълни, че Доналд Тръмп вече е имал..

публикувано на 17.07.24 в 08:58
Ники Хейли

Единен републикански фронт зад кандидатурата на Тръмп

В Милуоки, щата Уисконсин, продължава четиридневната национална конвенция на Републиканската партия, на която се очаква Доналд Тръмп да бъде официално номиниран като кандидат за Белия дом. Той беше приветстван от бивши съперници за..

публикувано на 17.07.24 в 08:21

Иран отхвърли твърдения за план за убийството на Тръмп

Иран окачестви обвиненията за заговор за убийството на Доналд Тръмп като " неоснователни и зловредни". По-рано Си Ен Ен съобщи за такава разузнавателна информация от американските служби. "От гледна точка на Ислямска република Иран, Тръмп е..

публикувано на 17.07.24 в 07:42
Виктор Орбан

Орбан: Тръмп е готов да действа като посредник за мир между Русия и Украйна, ако бъде избран

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в писмо до лидерите на ЕС, че кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е готов да действа "незабавно" като посредник за мир в конфликта между Русия и Украйна, ако бъде избран през ноември,..

публикувано на 16.07.24 в 15:32
Илон Мъск и Доналд Тръмп, 30 май 2020 г.

Илон Мъск обещава по $45 млн. месечно в подкрепа на преизбирането на Тръмп

Милиардерът Илон Мъск заяви, че планира да отделя по около 45 млн. долара месечно в нов фонд в подкрепа на кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитиран от АФП. Даренията на Мъск ще се към новата..

публикувано на 16.07.24 в 08:17
Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс.

Тръмп посочи своя кандидат за вицепрезидент

В първия ден на Националната конвенция на републиканците бившият президент Доналд Тръмп, който се очаква да бъде официално номиниран за кандидат-президент, избра сенатора Джей Ди Ванс от Охайо за свой кандидат за вицепрезидент. 39-годишният сенатор..

публикувано на 16.07.24 в 07:34
Доналд Тръмп

Делото срещу Тръмп за държане на класифицирани документи беше прекратено

Окръжен съд във Флорида прекрати наказателното дело срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по обвиненията, че неправомерно е запазил секретни държавни документи в документи в личното си имение "Мар-а-Лаго",  след напускане на поста...

публикувано на 15.07.24 в 20:15
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив

Един човек беше убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ. 8 души са получили наранявания, но състоянието им не е тежко. Съобщава се и за израелски въздушни удари в Ливан, където почти всеки ден има размяна на огън от двете страни на..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президент

Бившият президент Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за президентската надпревара. В четвъртия, последен ден от Националната конвенция на Републиканската партия той излезе на сцената пред делегатите и изнесе реч.  Доналд..

публикувано на 19.07.24 в 08:20

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен..

публикувано на 19.07.24 в 07:54

БЧК предоставя храна, вода и психологическа подкрепа за пострадалите от пожарите

Доброволци и служители на БЧК са в ямболското село Воден , което беше тежко засегнато от бушуващите в страната пожари .  Там те подпомагат дейността на специализираните екипи. БЧК има изградена система за взаимодействие с институциите, обясни пред..

публикувано на 19.07.24 в 07:52

Депутатите изслушват Главчев и Запрянов за срещата на върха на НАТО

Депутатите ще изслушат служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и министъра на отбраната Атанас Запрянов. След това ще се проведе редовен парламентарен контрол, в който ще участват 7 министри.  Главчев към Байдън:..

публикувано на 19.07.24 в 07:49

Продължават битките с пожарите в цялата страна

Продължават усилията за овладяване на пожарите в страната, включително на големия пожар около Воден и близките села. Силно задимен, с остра задушлива миризма, е целият район около Воден. Ситуазията на място, а и в съседните села, където е обявено..

публикувано на 19.07.24 в 07:32

Опасни жеги и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област..

публикувано на 19.07.24 в 07:24