Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лийдс с Илия Груев с първа победа в Чемпиъншип

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лийдс постигна първата си победа през новия сезон във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип. С Илия Груев в състава си, йоркшърци се наложиха с 2:0 като гости на Шефийлд Уензди.

До този момент Лийдс имаше само две точки в актива си след две равенства.

Българският национал започна като титуляр и остана на терена през всичките деветдесет минути.

Брендън Аарънсън откри за гостите в 24-ата минута, а през втората част Даниел Джеймс удвои преднината на Лийдс, осигурявайки трите точки на своя тим.

Успехът изкачи отбора на Илия Груев в подреждането и той вече се намира на четвърта позиция. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томислав Стипич

Хлъзгаво гостуване за ЦСКА София на Стипич, ще предаваме мача с Арда по "Хоризонт"

С нови два мача днес ще продължи шестият кръг на Първа лига. От 19.00 часа ЦСКА София гостува на Арда в Кърджали, като тази среща ще предаваме в ефира на програма "Хоризонт" на БНР. А от 21.15 Ботев (Пд) е домакин на новака Спартак (Варна). В ранния двубой ЦСКА София на Томислав Стипич ще се опита поне частично да измие срама от последните си два мача..

публикувано на 24.08.24 в 06:38
Пари Сен Жермен

ПСЖ вкара шест на Монпелие

Пари Сен Жермен вкара много голове в първия мач за тима на "Парк де Пренс" за този сезон. Отборът на Луис Енрике разгроми Монпелие с 6:0. Въпреки че през лятото се раздели с Килиан Мбапе, а преди седмица тежка контузия получи Гонсало Рамош, ПСЖ показа, че няма да има никакви проблеми да бележи много. Брадли Баркола отбеляза два гола. Той откри..

публикувано на 24.08.24 в 06:14
Байер (Леверкузен)

Шампионът на Германия Леверкузен започна сезона с инфарктна победа

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) започна сезона 2024/2025 в Бундеслигата по начина, по който се представяха в доста от мачовете миналия сезон - постигайки инфарктна победа. Гостите стигнаха до успеха при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:2, като победното попадение падна в 11-ата минута на добавеното време след редовните 90 минути...

публикувано на 24.08.24 в 06:10
Левски победи Хебър с 1:0

Левски с минимален успех срещу Хебър

Тимът на Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в 3-ата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента. Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от..

публикувано на 23.08.24 в 23:21
Ботев (Вр) победи като гост Локо (Сф)

Ботев (Вр) спечели срещу Локомотив в София

Отборът на Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Локомотив (София) в първия мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 3-ата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава порази вратата на домакините. Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста..

публикувано на 23.08.24 в 21:22
Милена Тодорова

Милена Тодорова завърши осма в Отепя

Милена Тодорова се класира на осмо място в суперспринта на 7.5 км за жени от световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). В първия си официален старт след едногодишна пауза поради майчинство българката допусна пет грешки в стрелбата и измина трасето за 22:52.4 минути. Така тя остана на 56.9 секунди след победителката Паулина..

публикувано на 23.08.24 в 18:56
Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Старши треньорът на Лудогорец - Захари Сираков, бе доволен от победата с 4:0 над Петрокуб в първи плейофен сблъсък от Лига Европа.  „Доволен съм от първото полувреме. Второто полувреме имахме и нашите кризисни моменти. Радващото е, че не допуснахме и вкарахме два гола. Играха момчетата до самия край. Търсихме максимума и поздравявам играчите..

публикувано на 23.08.24 в 06:41