Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Андреев премина във Фейенорд

Пламен Андреев
Снимка: сайт на ПФК Левски

ПФК Левски трансферира вратаря Пламен Андреев в нидерландския футболен клуб Фейенорд, съобщават двата клуба. 

19-годишният страж е подписал договор до лятото на 2029 с тима от Ротердам, като трансферната сума не бе обявена официално. 

Медии в България и Нидерландия обаче спекулират, че "сините" ще приберат около 1.2 милиона евро за правата на юношата си.

Пламен Андреев, носител на Купата на България през 2022 и най-добър млад футболист в efbet Лига за следващия сезон, ще носи номер 21 във Фейенорд.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек достигна с лекота до осминафиналите на US Open

Водачката в схемата при жените на US Open - Ига Швьонтек достигна до осминафиналите на турнира. Полякинята постигна сравнително лесна победа с 6:4, 6:2 над Анастасия Павлюченкова за малко повече от час и половина игра. Така Швьонтек продължава към 1/8-финалите в турнира, където среща друга рускиня - Людмила Самсонова.

публикувано на 01.09.24 в 06:20
Яник Синер

Яник Синер вече осминафиналист на Откритото първенство на САЩ

Водачът в световната ранглиста в мъжкия тенис Яник Синер (Италия) продължава прогреса си към евентуална втора титла от "Големия шлем", след като се наложи в три сета над Кристофър О’Конъл с 6:1, 6:4, 6:2. Така Синер се превръща в още по-голям фаворит за спечелването на титлата на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като двама от най-големите..

публикувано на 01.09.24 в 06:14

Крумовград надигра с лекота Септември

Отборът на Крумовград победи Септември с 2:0 в мач от 7-мия кръг в Първа футболна лига Головете отбеляза бразилецът Матеус Енрике съответно в 26-тата и 50-та минути. В класирането Крумовград е на 12-та позиция с 6 точки, докато Септември е последен без точков актив.

публикувано на 31.08.24 в 23:18

Манчестър Сити се наложи като гост срещу Уест Хям

Манчестър Сити се наложи с 3:1 като гост срещу Уест Хям в късния съботен мач от третия кръг в първенството на Англия. Хеттрик на Ерлинг Холанд осигури стопроцентов актив за шампионите, които имат девет точки. В десетата минута норвежкият нападател даде аванс Сити след асистенция на Бернардо Силва. Последваха пропуски на Кевин де Бройне, а в 19-ата..

публикувано на 31.08.24 в 22:01

Спартак и Левски си поделиха точките във Варна

Спартак 1918 Варна и Левски не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в мач от 7-ия кръг на българското първенство по футбол в Първа лига.  С точката Левски остава начело във временното класиране с 16, а варненският тим е втори с две по-малко преди изиграването на останалите мачове от кръга.  „Сините“ имат в актива си пет победи и по едно равенство..

публикувано на 31.08.24 в 21:39

Нов успех за младият Никола Мирославов в испанския пистов шампионат

Нов  успех записа младата ни надежда в мотоциклетните спортове Никола Мирославов.  В поредния кръг на испанския пистов шампионат в клас PreMoto 3 на пистата в Ещорил, Португалия, Никола отново завърши на първото място и развя българският трибагреник на пистата. Никола, който кара за „Bultaco racing“ завърши  5-ти в квалификацията, но в самото..

публикувано на 31.08.24 в 19:11

Българските пилоти с пет победи в кръга от БП по мотоциклетизъм край Плевен

5 победи в класовете си записаха българските състезатели в поредния кръг на Балканското първенство на писта на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен. Успехи записаха Пламен Христов в SP 125, Ангел Траков във F 600, Иван Костадинов във F 1000, Димитър Митов в STK 1000 и Мартин Чой в Superbike. В отборното подреждане нашите пилоти останаха втори,..

публикувано на 31.08.24 в 18:46