Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Предстоящите избори приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми

"Хората не са склонни да се замени един управляващ - с друг, без да се променя системата на управление"

| Интервю
Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Предстоящите избори не предлагат подадени ръце и нова формула за управление на България, а приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми - както в БСП, така и в ДПС, във "Величие", а и в ПП-ДБ, които до последния момент се чудеха дали да бъдат заедно.

Това каза пред БНР Арман Бабикян от "Ние идваме", които взеха решение да не се явяват на седмите предсрочни парламентарни избори на 27-и октомври.

"Нашата цел винаги е била реформи", подчерта той.

Бабикян посочи, че "Ние идваме" и "Зелено движение" са водили разговори за общо явяване на вота, но до решение не се е стигнало:

"Дадохме си сметка, че това не е политически ресурс, който може да обърне и да създаде платформа, която да наложи реформи в България. Другите партии се занимават със себе си". 

В предаването "12+3" Арман Бабикян коментира, че гласоподавателите са дали "ясно да се разбере, че не са склонни да се замени един управляващ - с друг, без да се променя системата на управление":

"Партиите разбират едва сега това, което гражданите разбраха през 2020 г. ... Фактът, че хората не отиват да гласуват, е резултат на това очакване, което остава неизпълнено. Те не желаят да ги управляват по този начин. Те не предпочитат Арман Бабикян пред Пеевски или Борисов, ако той ще управлява по същия кретенски начин държавата".

Интервюто на Снежана Иванова с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фукуширо Нукага и Рая Назарян

Назарян и японският ѝ колега обсъдиха междупарламентарните отношения

Развиване на двустранните междупарламентарни и икономически отношения обсъдиха председателят на НС Рая Назарян и японският ѝ колега - председателят на Долната камара на представителите на Япония Фукуширо Нукага. Той е на посещение в страната ни именно по покана на Назарян.   През 2024 г. се отбелязват три важни годишнини в отношенията между..

публикувано на 09.09.24 в 15:55

Над 100 млн. лева са предвидени за организиране и провеждане на изборите на 27 октомври

Малко над 100 млн. лева са предвидените средства за организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщава БТА.  Това показва публикуваната подробна план-сметка, одобрена от правителството.  Общините ще получат близо 56 млн. лева, а средствата, предвидени за МВР, са над 15 млн. лева.  Разходите на ЦИК възлизат на 3,6..

публикувано на 09.09.24 в 15:47
Ахмед Доган и Делян Пеевски

ДПС-Пеевски иска от ЦИК да бъде оттеглено заявлението на ДПС-Доган за самостоятелно участие на партията на изборите

Фракцията на ДПС около Делян Пеевски е отправила до ЦИК искане да бъде оттеглено подаденото по-рано днес заявление от представители на другия председател - Джевдет Чакъров, за самостоятелно участие на партията ДПС на парламентарните избори на 27 октомври. ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в изборите..

публикувано на 09.09.24 в 15:42

Три медала и три почетни грамоти за български ученици от Международната олимпиада по английски език

Един златен, два сребърни медала и три почетни грамоти завоюва българският отбор на Международната олимпиада по английски език, която се състоя в Констанца, Румъния, съобщиха от Министерството на образованието и науката.  В надпреварата се включиха 200 участници в 35 отбора от 15 държави. Международната олимпиада по английски език се организира за втора..

публикувано на 09.09.24 в 15:29
 Владимир Нечев

Владимир Нечев: Въвеждането на мултифондовете ще бъде в интерес на осигурените лица

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) даде висока оценка на българския пенсионен модел и препоръча да се подготвят законови промени с цел да се увеличат доходите за старост . Отдавна самите пенсионни дружества настояват да се повиши вноската за частните фондове и да се въведат така наречените мултифондове – даване на..

публикувано на 09.09.24 в 15:25

400-дневен мащабен ремонт на училище в Благоевград притеснява ученици, родители и учители

Проблемът с ремонтите в училищата се оказа истинско предизвикателство - както за местната власт в Благоевград, така и за родителите и учениците. Заради мащабно строителство и разширяване на училищната база в едно от централните основни училища тази учебна година, а най-вероятно и следващата, децата ще учат на няколко други места . Ще удържи ли..

публикувано на 09.09.24 в 15:23
Доц. Михаил Груев

Доц. Михаил Груев: 1500 документа оборват мита за Червената армия единствено като освободителка

За първи път се дава списък на жертвите на Червената армия в България. Това обясни пред БНР доц. Михаил Груев, председател на ДА "Архиви". Той посочи, че в ече е онлайн новият уеб сайт "Съветската окупация в България 1944 – 1947" - част от дигиталната колекция "Архивите говорят". Убийства и присвоено имущество в Бургас: нови документи..

публикувано на 09.09.24 в 15:19