Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев е изборът на СЕМ за генерален директор на БНР

Снимка: Ани Петрова

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. 

Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. 

"Настоящият генерален директор на БНР г-н Милен Митев даде силна заявка да бъде гарант за устойчивостта и стабилността на БНР, което да позволи радиото да продължи да отстоява своята независимост от външни влияния. Той представи всеобхватна концепция, която да създаде условия БНР не само да затвърди, но и да развие ролята си на информационен лидер, да подкрепя образователни, културни и научни инициативи", коментира Наплатанова.

Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласува Симона Велева, докато Пролет Велкова се въздържа. В надпреварата за генерален директор на БНР участваха общо седем кандидати.

снимка: Ани Петрова

Милен Митев е роден на 4 март 1984 г. Завършва езикова гимназия в Пловдив с английски и немски език през 2002 г. и специалност "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2007 г. 

Започва работа в БНР през 2009 г. В периода август 2018 г. – юли 2019 г. изпълнява длъжността директор на правната дирекция на общественото радио. През септември 2019 г. започва работа в БТА като главен юрисконсулт, а след спечелването на конкурс на 1 ноември става главен секретар на БТА. Заема този пост до 1 април 2020 г., когато се връща в БНР като директор на административна дирекция. През август 2021 г. е избран от СЕМ за изпълняващ длъжността генерален директор на националното радио. През октомври същата година – е избран за генерален директор на БНР с тригодишен мандат. 

От 2013 до 2019 г. и от 2020 г. до момента е член на правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), както и експертните групи на съюза по авторско право и публично финансиране. От април 2023 г. е член на радиокомитета на ЕСРТ, а през декември е избран за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Враца с приз "Кмет на годината"

Голямата награда в националния конкурс "Кмет на годината" спечелиха трима градоначалници. Победител в категорията "Голяма община" стана Калин Каменов - кмет на Враца. Отличието за кмет на средна община получи Ангел Джоргов - Самоков, а за малка беше отличен кметът на Пещера Йордан Младенов.  Тримата бяха наградени от вицепрезидента..

публикувано на 17.10.24 в 12:57

Андреа Попдимитрова с премиера на втората си поетична книга - "Повече ще те няма"

На 18.10.2024 г. ще бъде премиерата на втората поетична книга на Андреа Попдимитрова.  Заглавието е "Повече ще те няма". Събитието ще бъде в Kare Arte на улица "Парчевич" 36. "Повече ще те няма" е не само дълбоко интимен вик с кратки, болезнени и провокативни стихотворения, но и едно напомняне, че всички ние сме тук само за малко и въпреки че..

публикувано на 17.10.24 в 12:41

Радев се срещна с представители на Парламентарната асамблея на Босна и Херцеговина

Президентът Румен Радев, който е посещение в Сараево, се срещна с членове на колегията на двете камари на Парламентарната асамблея на Босна и Херцеговина. Държавният глава разговаря с премиера на страната Боряна Крищо, както и с върховния представител на международната общност в Босна и Херцеговина Кристиан Шмид. Перспективата за..

публикувано на 17.10.24 в 12:35
Люк Леви, директор на Френския институт в София

"Спомен за Ромен Гари" - поредица дискусии и филми следващата седмица

"Спомен за Ромен Гари" – поредицата от дискусии и филми предстои във Френския институт следващата седмица – от 21 до 25 октомври. Събитията ще са в София и Пловдив като част от честванията на 145-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Франция. Директорът на Френския институт Люк Леви заяви пред БНР, че..

публикувано на 17.10.24 в 12:33
Володимир Зеленски с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, 17 октомври 2024 г.

Зеленски: Нашият план е да укрепим Украйна, да бъде много силна

Украинският президент Володимир Зеленски определи плана си за победа като "план, който не зависи от Русия. На влизане в Европейския съвет той заяви: "Нашият план е да укрепим Украйна - да бъде силна, готова за дипломация или каквото и да било. Да бъде много силна. И смятам, че е страхотно, че този план не зависи от волята на Русия, а само..

публикувано на 17.10.24 в 12:13
Димитър Главчев

Главчев: Отчитаме 70% спад на опитите за нелегална миграция спрямо миналата година

Със 70 на сто са спаднали опитите за нелегална миграция у нас спрямо миналата година - това каза на влизане в Европейския съвет премиерът Главчев. Миграцията е сред основните теми, които ще разискват на днешното си заседание европейските лидери в Брюксел. Премиерът Главчев увери, че българските интереси по въпроса за миграцията ще бъдат..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

ВСС стартира процедурата за избор на председател на ВАС

Въпреки предупреждението на президента Румен Радев, че може да не подпише укази за нов главен прокурор и председател на Върховия административен съд, мнозинството във Висшия съдебен съвет не само не спря процедурата за избор на следващ титулярен Обвинител номер едно, а и стартира процедурата за председател на ВАС. Пленум на ВСС обсъжда..

публикувано на 17.10.24 в 12:00