Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътищата на фестивала "Соноро" отново минават през София

| обновено на 24.04.14 в 23:45
Снимка: SoNoRo

На 15-и април в камерна зала "България" концерт изнесе Ансамбъл "Раро" - резидентен състав за фестивала Sonoro Oh Tour 2014.


Фестивалът за камерна музика "Соноро" се провежда в Букурещ всяка есен от 2006-а година насам. Младите му артистични организатори - виолистът Разван Поповичи и пианистката Даяна Кетлер, не признават рамки и ограничения, затова много скоро след основаването на "Соноро", тръгват на път - турнетата ги отвеждат до престижни зали като "Карнеги хол" в Ню Йорк, "Уигмор хол" в Лондон, "Концертхаус" във Виена.

Деветото издание на "Соноро" ще се проведе в Букурещ през ноември под надслов "Мостове".

Преди пет години е организиран за първи път и "Соноро Арецо" - в по-малки мащаби, но със същото елитно ниво фестивалът се представя ежегодно под слънцето на Тоскана през юни.

За втора поредна година Sonoro On Tour преминава и през България. В София младите музиканти, представители на различни страни, свириха отново в резиденцията на германския посланик, а после и в камерна зала "България".

Второто представяне на Ансамбъл "Раро" пред българската публика беше с музика от Волфганг Амадеус Моцарт, Рихард Щраус и Йоханес Брамс.

Чуйте интервю с артистичния директор на фестивала "Соноро" Разван Поповичи .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14