Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодосий Спасов ще свири в София с World Orchestra на Гжех Пьотровски

Теодосий Спасов
Снимка: Борис Бишков

Теодосий Спасов е космополит. За него смените на държави, градове, сцени, ансамбли са не просто ежедневие - те са радостта от живота и споделянето на изкуството.


От Дюселдорф, където наскоро свири с прочутия певец Арканхел, през Хасково, където изнесе концерт с триото си в читалище "Заря", до София и Европейския музикален фестивал, в рамките на който ще участва в концерт на световния проект на поляка Гжех Пьотровски - Теодосий Спасов влага цялата си душа в музиката, а музиката раздава на хората, на публиката. 

Ние, музикантите, имаме привилегията да имаме хубава професия, щастлива професия - ние сме винаги добре дошли за празниците на хората, това споделя кавалджията и смята, че жертвите в името на изкуството са относително нещо и въпрос на гледна точка. За него споделянето е радост.

Чуйте интервюто с Теодосий Спасов, излъчено на Разпети петък в ефира на "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14