Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години валхорнова школа в Пловдив

Втора национална среща на валдхорнистите събра в Пловдив много от най-уважаваните изпълнители и преподаватели по инструмента. Домакин на музикалните и теоретичните събития в рамките на срещата беше Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков".

Отбелязана беше 100 годишнината на основателя на българската школа - чеха Кирил Карел Стари.

Концерти на солисти и ансамбли от валджорнисти, изложба и теоретична конференция привлякоха вниманието на професионалисти и любители.

Чуйте интервю с Нели Попова - директор на НУМТИ "Добрин Петков" и д-р Поля Паунова - помощник-директор и участник в конфенецията. Към интервюто добавяме и част от Концерт за валдхорна и оркестър от проф. Борис Карадимчев - почит към композитора, който почина на 12 април, автор на първия в България концерт за този меден духов инструмент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14