Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Атила" от Верди открива VІІ музикални празници "Емил Чакъров" в Бургас

Бургаският Летен театър

За седма поредна година красивият бургаски летен театър ще посрещне гостите на музикалните празници "Емил Чакъров". Домакин е трупата на Държавна опера - Бургас, а началото тази година е на 2-ри юли с премиера на операта "Атила" от Джузепе Верди под диригентството на Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов, а в главните роли ще се представят Деян Вачков, Калуди Калудов и Йоана Железчева.


Фестивалът ще продължи до 5-и септември, когато ще бъде закрит с премиера на оперетата "Цигански барон" от Йохан Щраус. 18 събития са предвидени в богатата програма, сред тях има много от най-харесваните оперни заглавия, както и концерти с участието на Мария Илиева, Милица Гладнишка и Еделина Кънева.

На финала по традиция ще бъде връчена и наградата за цялостен принос на името на маестро Емил Чакъров. Сред номинираните тази година са диригентът Найден Тодоров, директор на Държавна опера - Русе, диригентът Георги Димитров и флейтистът Георги Спасов.

Чуйте повече за програмата на фестивала в интервюто, прикачено в звуковия файл, с Александър Текелиев-син - директор на Държавна опера - Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14