Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станков и Радионов - 40 години приятелство и музика

Дуо Станков-Радионов
Снимка: Личен архив


40 години на сцената отбелязва цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов. И отново на сцената, пред публиката ще се пренесе този празник на 10-и юли от 19 часа в зала "България", където заедно с именитите цигулари ще бъдат колегите им от Софийската филхармония и диригентът Константин Илиевски.

В първата част на вечерта дуото ще солира в творби от Антонио Вивалди и Пабло Сарасате. Във втората ще звучи музика от Йозеф Сук.


Ние сме открай време приятели
, още отпреди да почнем да свирим като дуо нашите фамилии бяха приятели, знаем се от деца - споделя сега проф. Станков.

А проф. Радионов допълва:

Има много хора, които имат положителен принос към скромните резултати на нашата 40-годишна дейност. Благодарни сме на много хора.

Чуйте интервюто с проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов и техни изпълнения в звуковите файлове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14