Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна академия на изкуствата в Созопол - за девета поредна година

През 2004 година се провежда първият майсторски клас по флейта на проф. Георги Спасов, с който Петя Великова поставя началото на осъществяването на една своя мечта - да могат младите таланти да съчетават лятната ваканция край морето с досег до обучение и усъвършенстване при значими имена в българския музикален живот.


За девета поредна година Лятната академията на изкуствата в Созопол отваря врати, при това по-разнообразна отвсякога: майсторските класове са на проф. Георги Спасов по флейта, проф. Петко Радев - по кларинет, Веско Пантелеев - Ешкенази - цигулка, Мария Принц - пиано, проф. Ангел Станков - цигулка и камерна музика. Певците са разделени по жанрове: Дарина Такова ще преподава оперно пеене, Йълдъз Ибрахимова - поп и джаз, а Бинка Добрева - народно пеене.

Освен музиката, в Академията са застъпени още живописта - с клас на проф. Светозар Бенчев, и театърът - с уъркшоп по актьорско майсторство на режисьорския екип OFFENSICHT - Флеминг/Петранов от Австрия.

В социалната мрежа Фейсбук основателката на Лятната академията на изкуствата в Созопол  Петя Великова призовава:

Заповядайте на нашите майсторски класове!
Входът за слушатели е свободен! От 11 часа всеки ден - от 13 юли до 3 август - в читалище "Отец Паисий" на ул. "Аполония" №1, до Летния театър в стария град и във Военноморския клуб в новия град.
Присъствието на публика е от голямо значение за обучаващите се. Така за тях се създава реалната среда, съпътстваща тяхната професионална изява, както и тренинг да работят на режим "леко напрежение и висок адреналин".

Чуйте подробности за Лятната академия в интервюто с артистичния директор - проф. Георги Спасов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14