Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дни на класиката в Балчик" - отново на открита сцена край морето

Въпреки лошото време, което стана повод за промени в програмите на много от фестивалите на открито у нас, в Балчик са убедени: Когато се провеждат "Дните на класиката", времето винаги е хубаво! Каквото е и настроението на гостите на града, които могат да присъстват на концерти на изявени български и чуждестранни изпълнители на откритата сцена "Мистрал".


Петото издание на "Дни на класиката в Балчик" ще се проведе от 26-и юли до 2-ри август. Откриването е поверено на камерния ансамбъл "Софийски солисти", към който ще се присъедини младата, но вече нашумяла с участията си на световните сцени цигуларка Лия Петрова. 

В следващите дни на сцената ще бъдат още пианистът акад. Атанас Куртев, "Лвовски менестрели" от Украйна, Мирослав и Зузана Амброшови от Чехия, "Спирит Ансамбъл" със звездни солисти, "Кварто квартет" с Лора Чекоратова на пианото. Традиция е да има поне един концерт с по-джазово звучене - този път това ще бъде дуото Ангел Заберски и Живко Петров с аранжименти по класически теми.

Радостен съм, че за кратката си история фестивалът се превърна в ярко събитие от културния афиш на страната ни и затова тази година в програмата сме включили едни от изявените представители на европейския музикален подиум. Приемете поканата ми да гостувате всяка вечер от 26-и юли до 2-ри август край сцена "Мистрал", за да може заедно да се насладим на магията на музиката! - това са думи на Николай Ангелов, кмет на Община Балчик.

Чуйте още подробности за подготовката на фестивала "Дни на класиката в Балчик" в интервюто със Сава Тихолов - началник отдел "Култура" в Община Балчик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14