Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валя Дервенска продължава българското присъствие в музикалния живот на Хайделберг

Валя Дервенска

През 2013 година в музикалния живот на университетския германски град Хайделберг имаше забележимо българско присъствие в лицето на генералния музикален директор Йордан Камджалов, резидентния композитор Мартин Георгиев и концертмайсторката на филхармонията Валя Дервенска.


Уважаваната българска цигуларка ще продължи тази нишка и в следващия сезон, който за нея ще започне с рецитал на сцената на новия театър в града на 21-ви септември, в партньорство с пианистката от Виена Надя Вачева.

В интервю за предаването "Алегро виваче" Валя Дервенска разказва за атмосферата в Хайделберг, за културния живот и за очакванията след избирането на новия генерален музикален директор Елиас Гранди. Чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14