Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щефан Тарара спечели конкурса за цигулари "Джордже Енеску" в Букурещ

Щефан Тарара
Снимка: stefan-tarara.com

Тарара бе отличен от международно жури, водено от знаменития Пиер Амоял. До третия тур - изпълнения с оркестър, достигнаха още 22-годишният Фьодор Рудин от Русия и 27-годишната Уони Бе от Южна Корея.

28-годишният победител е роден в Германия. Ученик е на прочутия проф. Захар Брон в Университета за музика в Цюрих. В момента е концертмайстор на Манхаймската филхармония, основана и ръководена от българския диригент Боян Виденов. Познат е и на българската публика като победител в Първия конкурс за цигулари "Васко Абаджиев" през 2011 година и от гостуването му като солист на Софийската филхармония с диригент Павел Балев.

В момента в Букурещ се провежда състезанието сред виолончелистите, където със заявка за победа се явява и българинът Атанас Кръстев, а сред пианистите в конкурса участват Антония Стоянова и Симеон Гошев. Успех!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14