Проф. Пантев: Не всяко изпитание обединява

"Граничните ситуации изваждат и гранични характеристики – ще се покаже доброта и солидарност, но и алчност, циничност, изолационен егоизъм" – коментира Андрей Пантев, гост в рубриката "Главен герой" на рождения си ден. Разговорът неизбежно засяга..

публикувано на 26.03.20 в 11:55

Кап. I ранг Васил Данов: Коронавирусът не е предизвикан от биотероризъм

Възможно ли е наистина коронавирусът да е лабораторно създадено биологично оръжие? Какви са международните разпоредби за т.нар. "биотероризъм". Има ли основания за подобни тревоги в дните на световна пандемия от Covid-19. На днешния ден през..

публикувано на 26.03.20 в 10:39

Ще остане ли незастроено Южно Черноморие

Съдбата на южното ни Черноморие и вероятността то скоро да заприлича на Слънчев бряг – този важен проблем повдига "Нашият ден".  От 22 години Община Царево се опитва чрез общия устройствен план да застрои най-южната част от Българското Черноморие,..

публикувано на 26.03.20 в 10:25

Със или без коронавирус грижите за малкото дете са специално нещо

Със или без коронавирус грижите за малкото дете са специално нещо.  Това, че циркулира коронавирус, няма пряко отношение към начина, по който трябва да бъде гледано едно новородено дете, обясни проф. Владимир Пилософ в здравната рубрика на "Нашият ден":..

публикувано на 26.03.20 в 10:13
Георги Киряков

Георги Киряков: Нова политическа класа няма да се появи по време на кризата

Може ли българската политическа класа да бъде опора и пример в момент на криза и трудности и да даде адекватна защита и управление на хората? Има ли благи вести на Благовещение от политиката, коментира в "Нашият ден"  политологът Георги Киряков: "Благи..

обновено на 25.03.20 в 17:58

Трус по време на извънредно положение

Най-силното земетресение от 140 години насам разлюля хърватската столица малко след 6 часа в неделя. Трусът е бил с епицентър 7 километра на 22 март, а по последни данни е бил с магнитуд от 5.7 по Рихтер, след него са последвали десетки по-леки вторични..

публикувано на 25.03.20 в 11:51

За бременните и коронавируса

Как да се предпазят бременните жени във време на пандемия? Влияе ли се плодът от евентуално заболяване на майката от коронавирус? На тези въпроси отговаря в здравната рубрика на "Нашият ден" проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична..

публикувано на 25.03.20 в 10:09

Кризите отминават и ни променят

В деня на Благовещение сутрешният блок на програма "Христо Ботев"  "Нашият ден" усърдно търси добрата вест, искрицата надежда, която да ни изведе от тунела, в който попаднахме. Политолози и икономисти чертаят прогнозите за утрешния ден, а според..

публикувано на 25.03.20 в 10:03

Фестивалният дворец в Кан отвори врати за бездомни заради коронавируса

Фестивалният дворец във френския град Кан трябваше да се готви да посрещне на червения килим някои от най-ярките звезди на киното тази пролет. Вместо това той отвори вратите си за бездомните в града, които нямат къде да се подслонят в карантината заради..

публикувано на 25.03.20 в 09:01

Доц. Григор Сарийски: Започва промяна на икономическия модел

Накъде вървим и какво ни предстои след тази абсолютно нова криза, породена от пандемията на коронавируса в световен мащаб? Изисква ли тази необичайна икономическа ситуация нов подход, нови механизми и ново поведение?  Икономистът доц. Григор Сарийски..

публикувано на 25.03.20 в 08:51