Енчо Господинов: Световната политика силно обеднява откъм морални лидери

Главен герой в "Нашият ден" е Енчо Господинов – най-яркият български хуманитарен дипломат, представител и заместник-генерален секретар на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в ООН, преди това легендарен журналист, репортер и зам...

обновено на 13.10.20 в 12:29

Долината на розите и на тракийските царе – контури и послания

Доколко българи и чужденци разпознават Долината на розите и Долината на тракийските царе и чути ли са посланията на знаково световно културно наследство на територията на България в района на Казанлък и котловината? Д-р Момчил Маринов, директор на..

публикувано на 13.10.20 в 12:23

Стартира обследване на Паметника на Свободата на връх Шипка

Паметникът на Свободата на връх Шипка се нуждае от стабилна консервационно-реставрационна намеса, категоричен е д-р Чавдар Ангелов, директор на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. В последните три години от музея работим за изработването на..

публикувано на 13.10.20 в 12:16

Каква е готовността ни за защита в кризисни ситуации

Каква е готовността на българите за собствената им защита в кризисни ситуации и какво се прави за обучението на доброволци при такива ситуации – това бе тема в предаването "Нашият ден" на Международния ден за намаляване на опасността от бедствия...

публикувано на 13.10.20 в 11:46
Паметникът на Иван Хаджийски в град Троян

113 години от рождението на Иван Хаджийски

„ Думите „българин” и „българска работа” у нас често се употребяват като най-унизителни нарицания. Българинът, в черните очила на нашето самоподценяване, е онова двукрако, без перушина, което населява сивите пространства от двете страни на Балкана и което,..

публикувано на 13.10.20 в 11:25

Еврика! Успешни българи: Йона Лекова

Йона Лекова е на 24 години, студентка по архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Тя е носителка на именната стипендия „Кольо Фичето“. Последната половин година от следването си учи архитектура в Милано по програмата „Еразъм“. За..

публикувано на 12.10.20 в 17:20

Женски труд: кризи и мобилизации в България по време на Covid-19

Бедността е бреме за всеки, същевременно не е тайна, че бедност е в женски род и че вероятността жена да изпадне в бедност или да работи за нищожно заплащане е много по-голяма. Жените също така се грижат за семейство и близки и извършват повече неплатен..

публикувано на 12.10.20 в 13:09

За края на дните... и Националната стратегия за психично здраве

Пандемия, неизвестност, страх, маски... Колко е важно психичното здраве? Какво е състоянието на българската психиатрия в тази извънредна ситуация? Кое е онова, което може да ни крепи и да ни остави здраво стъпили на земята?  След Деня на психичното здраве..

публикувано на 12.10.20 в 09:02

Кой как приема Словото Божие

В тази неделя след Кръстовден се чества паметта на св. Отци от седемте Вселенски събора - едни от най-добрите сеячи на словото Божие, след Христос и апостолите. В този ден литургийното евангелско четиво е притчата за сеяча от евангелието на Лука...

публикувано на 11.10.20 в 08:05
Снимката е илюстративна

„Гражданската „Панорама“ и общественият интерес

В обществен интерес ли е да има „Гражданска "Панорама“ пред БНТ  и защо се стигна дотам в петък пред сградата на обществената медия да се събират множество хора, които посрещат и изпращат гостите на предаването „Панорама“.  Това коментират в „Мрежата“ по..

публикувано на 10.10.20 в 14:03