Евгения Албац: Да, ние живеем там, където живеем

Информационният повод за покана в „Мрежата“ на Евгения Марковна Албац е, че на 13 януари, в Русия се отбелязва Денят на печата и е професионален празник на руската журналистика. Това е и годишнината от излизането, през 1703 година, на първия брой на..

публикувано на 15.01.22 в 10:42

"Книга на надеждата" за трета поредна година в Силистра

За трета поредна година в Силистра се провежда кампанията “Книга на надеждата”. Инициативата се организира от Неделчо Карагенов и е в помощ на жени, който са жертва на домашно насилие. Той събира книгите за книжния пазар от свои приятели и познати ...

обновено на 14.01.22 в 15:45
Експрокурорът, адвокат Захари Генов

Договори, срокове, нарушения

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси. Велин Стоименов от гр. Бяла: Възможно ли е ако имам договор с физическо лице и публичен орган – държавен или общински – и не мога да го..

публикувано на 14.01.22 в 14:00
Отбелязване на Василица в Сливен

14 януари: Кулминация на празника Василица

Банго Васил, Банго Васили, Банго Василий (Васильовден), наричан още Василица, е най-големият празник на ромите. Това е ромската Нова година. Традиционно ромският празник се празнува три дни – от 13-и до 15-и януари . 14-и януари е кулминацията – това е..

публикувано на 14.01.22 в 13:20
Страхил Делийски

Протестът на “Възраждане“ е бунт срещу елитите в дълбоката си мотивация

“Протестът на “Възраждане“ в дълбоката си мотивация е бунт срещу елитите и онова, което те ни карат да правим“ – каза в предаването “Нашият ден“ на БНР политологът Страхил Делийски . Евгений Дайнов: Протестите с докарани хора с автобуси никога..

обновено на 14.01.22 в 12:35

Нови моменти в Закона за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки

На 1.01.2022 г. влезе в сила нов закон – Законът за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки. Какви са новите моменти, какво ще се промени за потребителите?  Темата коментира в "Законът и Темида"  проф. Таня Йосифова..

публикувано на 14.01.22 в 12:00

Райна Асенова: Спорните въпроси между България и РСМ трудно ще намерят решение

“Спорните въпроси между България и Република Северна Македония трудно ще се решат заради неразбирателството около историята и езика, на който говорят в РСМ“ – каза в предаването “Нашият ден“ на БНР журналистът балканист от БТА Райна Асенова ...

обновено на 14.01.22 в 11:06

Сурва: Звънци и хлопатари отново огласиха пернишките села

Няма сила, която да спре обичая “Сурва“. Звънци и хлопатари огласиха тази нощ пернишките села. В нощта на 13 срещу 14 януари и на 14 януари местните жители празнуват Сурва. Народният празник е част от съкровищницата на ЮНЕСКО. Мъже, жени и деца..

публикувано на 14.01.22 в 09:12

В Етрополе се провежда народният обичай “Пеене на пръстените“

Народният обичай „Пеене на пръстените” е от зимните календарни празници, свързани с изпращането на старата и посрещането на Новата година. Ромската общност чества Василица „Пеенето на пръстените“ в Етрополе се провежда ежегодно на Васильовден,..

публикувано на 14.01.22 в 08:38

Ива Владимирова: Не се отказваме, жените са гъвкави

Какво се случва с женското предприемачество в година, в която много от бизнесите фалират. Темата коментира в “Нашият ден“ Ива Владимирова , основател на “Бизнес на високи токчета“. “Както навсякъде е много трудно, но точно затова съществува..

обновено на 14.01.22 в 07:57
Подкасти от БНР