Седемте гряха в обществото според Ганди

В рубриката „България и светът на този ден“ журналистката Даниела Кънева ни връща към 18 март през 1922 година, когато в Индия Махатма Ганди е осъден на шест години затвор заради гражданско неподчинение на британските колониални власти, която увлича стотици..

публикувано на 18.03.20 в 12:44

Да останем във форма, тренирайки у дома

Ситуацията с изолацията ограничава живота, с който сме свикнали, но пък и дава нови възможности. Работейки от дома, пестим от времето за придвижване до работа и обратно. Това време сега можем да посветим на физическа активност у дома. Липсата на уреди не е..

публикувано на 18.03.20 в 11:44

Киберопасности по време на изолация

Какви са опасностите от хакерски атаки по време на криза? При създадената ситуация много хора работят от дома, а децата се регистрират в различни платформи за дистанционно обучение. Налага се да внимаваме повече при споделяне на пароли и достъпи до вътрешна..

публикувано на 18.03.20 в 10:35

Дигиталното образование трайно се настани в домовете

Днешните времена са предизвикателство за организацията на работата в училище. Има ли варианти за регламентиране на дистанционното образование и какви са началните трудности пред системата на образованието.  Диян Стаматов, председател на Съюза..

публикувано на 18.03.20 в 09:30

Като живеем в хармонично пространство, ставаме по-добри

Крепост ли трябва да бъде домът или приветлив пристан? Ина Дамянова, носител на приза Дизайнер на годината, разказва как трябва да изглежда идеалният дом и каква среда можем да изградим, независимо че не сме дизайнери. Ина Дамянова завършва гимназия за..

публикувано на 17.03.20 в 12:25
Аpx. Toдop Бyлeв

Предизвикателствата пред Съюза на архитектите

Казват, че архитектурата е застинала музика. Какви ли тонове би изпълнила съвременната градска архитектура у нас? Каква среда искаме да обитаваме и какво качество на живот искаме?  А какво имат да ни кажат архитектите и какво искат те от съсловната си..

публикувано на 17.03.20 в 12:08
Честване на св. Патрик

Отбелязваме Деня на св. Патрик

На 17 март светът обича да отбелязва Деня на Ирландия с веселие и пищни тържества. Cмятa ce, чe cвeти Пaтрик, покровителят на Ирландия, e умрял нa 17 мaрт 461 гoдинa.  Дaтaтa e избрaнa и за прaзник нa ocтрoв Мoнceрaт нa Кaрибитe, както и в в кaнaдcкaтa..

публикувано на 17.03.20 в 10:49

На гости в "Моето семейство" – Живко Джамяров и Силвия Семчева

Гости в рубриката "Моето семейство" са двама влюбени в добрата храна, здравословния начин на живот, движението, приключенията и… помежду си, разбира се.  Той е Живко Джамяров, партньор в един от най-добрите вегетариански ресторанти в София, както и..

публикувано на 16.03.20 в 17:55

Изолацията е шанс да разберем как живеят различните хора у нас

Международният ден на хората със синдром на Даун е 21 март. Тогава сдружение "Синдром на Даун в България“ навършва 10 години, но, разбира се, ще отложи празнуването на годишнината си. Какво се случи за 10-те години откак сдружението съществува – разказва..

публикувано на 16.03.20 в 14:51

Стресът тормози и разболява. Бягайте от него

"Не отваряйте кутията на Пандора - така обощи съветите си към хората в ситуация на пандемия психотерапевтката Анастасия Манлихер. - Всички сме в стресова ситуация и тревожно следим новините. Не бива обаче да изпадаме в плен на страховете си и да се..

публикувано на 16.03.20 в 13:18