Безплатни консултации по семейно-правни въпроси предлагат експерти в 6 града

От началото на месеца социалната организация „Соник старт“ провежда безплатни юридически консултации по семейно-правни въпроси в 6 града – Карлово, Левски, Балчик, Драгоман, Първомай и Червен бряг. Организацията съществува от 12 години, разполага с..

публикувано на 07.10.20 в 11:23

Душана Здравкова: Партийният модел в България е сбъркан

Какви са неизбежните промени за България и кой ще ги осъществи? Душана Здравкова – юрист, политик и идеолог на абревиатурата ГЕРБ, през 2011 г. напуска съдебната система в знак на протест, по настоящем е експерт по проекти в Съюза на юристите – Главен герой..

публикувано на 07.10.20 в 10:20

Световeн ден за достоен труд

Световният ден за достоен труд се отбелязва в повече от 130 държави по инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите с подкрепата на синдикати от цял свят, които отстояват позицията, че осигуряването на достойни условия на труд е най-добрият..

публикувано на 07.10.20 в 10:11
Проф. Иво Петров

Чистосърдечно за кардиологията

Защо се страхуваме да отидем на лекар и как променяме поведението си по време на пандемия? Сърцето и алкохолът, храната и напрежението, сексът и спортът. Напредъкът на кардиологията в диагностиката и терапията.  Чистосърдечно за кардиологията – проф. Иво..

обновено на 06.10.20 в 18:23

Да бъдем отговорни и да не се поддаваме на паника

След увеличаването на случаите на Covid-19 в училищата – има ли стратегия Министерството на образованието за учебния процес през тази учебна година? Поглед към 125-о училище в София – защо не поставиха под карантина клас с две деца с Covid-19? На този и..

публикувано на 06.10.20 в 12:44

Житейски истории от малко българско село

Сборникът „Лицата на Друган“ събира споделените спомени, размишления и преживявания на жителите на малкото радомирско село Друган.  Сборникът се появява като резултат от младежки европейски проект на фондация „Солидарност в действие“. От една страна, той е..

публикувано на 06.10.20 в 12:08

Как умният град ни прави по-доволни

"Първо ние променяме градовете, после те променят нас" казва прочутият датски архитект Ян Геел. Неговото виждане е, че качественото градско пространство е скроеното по човешки мащаб. Идеите му са претворени в конкретни решения за първи път в Копенхаген. И..

публикувано на 06.10.20 в 09:28

Христо Атанасов: Търговията си е търговия, просто се случва по друг начин

2020 година – повратна точка в политическата и икономическа история на света? Бум на онлайн търговията, дигитално настояще и бъдеще, фалити и рестарт... Във времена като днешните става ясно, че единствено действията на хора, които са квалифицирани,..

обновено на 05.10.20 в 14:08
Димитър Аврамов

Димитър Аврамов: Има тенденция на отслабване на парламентите и на засилване на изпълнителната власт

Повратна точка ли е 2020 година в историята на човечеството като цяло?  Какво следва след популизма в България и как ще се промени животът на поколенията?  Книгата „Новата държава“ на политолога Димитър Аврамов може би дава отговори на някои от въпросите и..

обновено на 05.10.20 в 11:23

69 години от създаването на авиобаза "Безмер"

Авиобаза "Безмер" отбелязва 69 години от създаването си с военен ритуал. Празникът се отбелязва с ден на отворените врати. Посетителите ще видят авиационна и специална техника, както и стрелково оръжие. "Повече летателни часове и безаварийни полети" –..

публикувано на 05.10.20 в 11:09