Гавраил и Николай Георгиеви

10-годишен пътешественик от София спечели автомобил от БТС

Само преди дни 10-годишният пътешественик от София Гавраил Георгиев спечели автомобил от БТС – една от двете големи награди в томболата на Националното движение “Опознай България – 100 национални туристически обекта“. Младият турист посещава..

публикувано на 11.01.22 в 11:52

Любомир Кючуков: Позитивно е, че институциите и партиите ни мислят еднакво за РСМ

Има ли промяна в позицията на България към Северна Македония след Консултативния съвет при президента? Темата коментира в “Нашият ден“ Любомир Кючуков , дипломат от кариерата, директор на Института за икономика и международни отношения. КСНС..

обновено на 11.01.22 в 11:35

11 януари – Световен ден на думата “Благодаря“

На 11 януари е Световният ден на думата “Благодаря“. Целта е да се привлече вниманието на обществото към вежливото отношение между хората. Идеята на такъв ден се е зародила в голяма международна компания, която искала да увеличи продажбите си,..

обновено на 11.01.22 в 09:31
Александрина и Константин Стамболиеви

При извора

Родово имение означава имот, често извън населено място, чиито собственици се стремят да изградят затворена, самоподдържаща се екосистема, от която да се изхранват. Родовото имение означава житейски проект, чиято най-важна цел е връщането към извора на..

публикувано на 11.01.22 в 08:28

Ганчо Александров-Ганди: Култовият радиоводещ на Павликени

Години наред Павликени се събужда с гласа на култовия радиоводещ Ганчо Александров , когото всички наричаха Ганди .  Той десетилетия открива предаванията си със следната фраза: “Говори Общинско радио Павликени. Здравейте, уважаеми съграждани,..

обновено на 11.01.22 в 08:19

Доц. Алексей Пампоров: За обективен поглед е нужна дистанцията на времето

“В момента в България не можем да дадем дори оценка за времето на социализма, а и за времето преди това нямаме еднозначна оценка. Историята изисква едно минаване на известен период, за да се получи малко по-обективен поглед. Иначе всички горим в..

обновено на 10.01.22 в 13:35

„Сима, сухоземната костенурка“

Центърът за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки  в село Баня, в близост до защитената местност Иракли съществува вече 14 години и е спасило повече от 6000 костенурки. Около 300 костенурки от цялата страна преминават през него всяка..

публикувано на 10.01.22 в 13:35

Спомен за големия журналист Кирил Янев

На 9 януари почина големият журналист, полемист, автор на книги Кирил Янев – един от създателите на списание "Отечество". Янев години наред беше пример за професионално майсторство, етика и човешки добродетели. Той почина на 96-годишна възраст...

публикувано на 10.01.22 в 11:21
Снимката е илюстративна

“Фитнес инженерство“ и здраве – как да се съхраним

“Фитнес инженерство“ или за това колко важна е личната мотивация разказва в “Нашият ден“ личният треньор Димитър Михайлов : “Когато човек е в режим на оцеляване, тъй като пандемията е една война срещу вирус, който не виждаме. Логично е да дадем..

публикувано на 10.01.22 в 10:25

Пандемията е допринасящ фактор за агресията сред подрастващите

“Едно от нещата, за които трябва да се замислим, е доколко пандемията е отговорна за агресията сред подрастващите. Моето мнение е, че пандемията е един допринасящ фактор за детска агресия. Тя е нещо, което разкрива допълнителни слабости на цялата ни..

обновено на 10.01.22 в 10:03
Подкасти от БНР