Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар в Кърджали и региона. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.

Саксофонистката Цвета Карагеоргиева: "Открих джаза благодарение на моя учител Владимир Хаджииванов (доктора)"

Саксофонистката Цвета Карагеоргиева представи първият си самостоятелен албум в известен кърджалийски клуб. CD - то  включва 10 композиции, написани и продуцирани от музиканта Александър Леков и носи романтичното заглавие City Night Lights . Цветана..

публикувано на 27.03.19 в 15:30

На 27 март в "Хоризонти" очаквайте:

Отбелязваме Международния ден на театъра - ще чуете ексклузивно интервю с актрисата Мая Бежанска. Саксофонистката Цвета Карагеоргиева представи първият си самостоятелен албум пред Кърджалийската публика. За албума и музиката която прави разговарям с..

публикувано на 26.03.19 в 18:22

За най-искрената публика - децата

Международният ден на кукления театър се отбелязва по решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). След решение на Съюза през 2003г., 21 март е определeн за..

публикувано на 21.03.19 в 14:07

"По ноти" с художника Стефан Георгиев - Попа

Стефан Георгиев е роден на 24 юни 1954 в гр. Велико Търново. През 1974 г. завършва Художествената гимназия в Казанлък. Продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, във факултета по Изобразително изкуство...

публикувано на 20.03.19 в 15:00

Гълъб Бочуков: Трябва да обединим усилията си с местната и държавната власт, за да посрещнем европейските театри в Кърджали

Единственият до момента от България, поканен да стане член на Европейската асоциация за театър (ЕАТ) е Театрално-музикалният център „Димитър Димов” в Кърджали. Илияна Типова разговаря с директора на ТМЦ Гълъб Бочуков за бъдещото членство: Гълъб..

публикувано на 20.03.19 в 14:45

"Сексът - начин на употреба" гостува в Кърджали

На 26 март (вторник) от 19.30 ч. в театъра в Кърджали ще гостува постановката на известния кинорежисьор Николай Волев "Сексът - начин на употреба". Интересното в нея, е че има 27 роли, които се играят само от един човек и това е младата, току-що..

публикувано на 13.03.19 в 14:19

Иновативно представяне на своя репетиция ще покажат "Кеф бенд"

Иновативно представяне на една репетиция ще покажат музикантите от рок група "Кеф бенд" от Кърджали. За събитието, кои са "Кеф бенд" и какво им предстои, може да прочетете интервюто на Илияна Типова, която разговаря с фронтмена на групата Владимир..

публикувано на 27.06.18 в 16:50

Момиче с кърджалийски корен се снима в турския сериал "Чукур"

Кайра Сър е едно момиче за което мечтите са безгранични, а изкуството се е превърнало в част от нейния живот. Тя е родена в Истанбул през 2002 година. Нейната майка Медиха е родом от Кърджали, но от години живее в Република Турция. Кайра завършва..

публикувано на 21.06.18 в 17:39

Мая Бежанска: Обичам да работя с нови колеги, защото се изненадваме взаимно

Мая Бежанска е гост актьор в новта постановка на театъра в Кърджали "Няма места" от Емил Йотовски . Спектакълът е дело на режисьора и директор на театъра Гълъб Бочуков . "Няма места" се поставя за първи път на сцена . Илияна Типова..

публикувано на 21.03.18 в 15:37

Как оцелява един провинциален театър

Как оцелява един провинциален театър? Изяждат ли гастролиращите трупи хляба на колегите си от малките градове? За или против „мечките“ на сцената? Отговор на тези въпроси търсим в Кърджали. Преди три години театрално -музикалният център в града беше..

публикувано на 21.02.18 в 14:18