Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От септември 2022 година предаването е едночасово и звучи всяка сряда от 15 часа на честота 90 MHz за Кърджали и региона.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 15 до 16 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: https://binar.bg/radio-kardzhali/

На 3-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

Звездите на българския театър Христо  Шопов и Лилия Маравиля гостуват в Кърджали с продължение на култовата театрална постановка "Догодина по същото време". "За киното и театъра" - един откровен разговор с режисьора на едни от най - известните филми на..

публикувано на 02.04.19 в 17:18
Джошуа Бел

Концертът на цигуларя Джошуа Бел ще се излъчва на живо в интернет

Поради огромния интерес към концерта на голямата цигулкова звезда Джошуа Бел в софийската зала "България" на 1-ви април, Софийската филхармония пуска извънреден лайфстрийм и всички, които не са успели да закупят билет за събитието, ще имат..

публикувано на 29.03.19 в 11:00
снимка: ТМЦ

Честит празник, артисти!

Днес отбелязваме Международния ден на театъра. Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г. Автор на първото послание..

публикувано на 27.03.19 в 16:32
снимка: Theater,bg

Мая Бежанска: Театърът ми е всичко!

Днес в "Хоризонти" празнуваме Международния ден на театъра. Какво казва за театъра една от звездите на съвременната българска сцена, актрисата Мая Бежанска: "Той ми е всичко - и любов, и болка, и остров, и сън, и вдъхновение, и вълшебство, и дете, и..

публикувано на 27.03.19 в 16:14

Саксофонистката Цвета Карагеоргиева: "Открих джаза благодарение на моя учител Владимир Хаджииванов (доктора)"

Саксофонистката Цвета Карагеоргиева представи първият си самостоятелен албум в известен кърджалийски клуб. CD - то  включва 10 композиции, написани и продуцирани от музиканта Александър Леков и носи романтичното заглавие City Night Lights . Цветана..

публикувано на 27.03.19 в 15:30

На 27 март в "Хоризонти" очаквайте:

Отбелязваме Международния ден на театъра - ще чуете ексклузивно интервю с актрисата Мая Бежанска. Саксофонистката Цвета Карагеоргиева представи първият си самостоятелен албум пред Кърджалийската публика. За албума и музиката която прави разговарям с..

публикувано на 26.03.19 в 18:22

За най-искрената публика - децата

Международният ден на кукления театър се отбелязва по решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). След решение на Съюза през 2003г., 21 март е определeн за..

публикувано на 21.03.19 в 14:07

"По ноти" с художника Стефан Георгиев - Попа

Стефан Георгиев е роден на 24 юни 1954 в гр. Велико Търново. През 1974 г. завършва Художествената гимназия в Казанлък. Продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, във факултета по Изобразително изкуство...

публикувано на 20.03.19 в 15:00

Гълъб Бочуков: Трябва да обединим усилията си с местната и държавната власт, за да посрещнем европейските театри в Кърджали

Единственият до момента от България, поканен да стане член на Европейската асоциация за театър (ЕАТ) е Театрално-музикалният център „Димитър Димов” в Кърджали. Илияна Типова разговаря с директора на ТМЦ Гълъб Бочуков за бъдещото членство: Гълъб..

публикувано на 20.03.19 в 14:45

"Сексът - начин на употреба" гостува в Кърджали

На 26 март (вторник) от 19.30 ч. в театъра в Кърджали ще гостува постановката на известния кинорежисьор Николай Волев "Сексът - начин на употреба". Интересното в нея, е че има 27 роли, които се играят само от един човек и това е младата, току-що..

публикувано на 13.03.19 в 14:19