Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар в Кърджали и региона. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.

Metallica с нова версия на класиката "Blackened"

По време на изолацията заради пандемията от COVID-19, Metallica изпълниха и записаха нова версия на ‘…And Justice for All’ класиката си - ‘Blackened’. Всеки от музикантите изпълнява парчето от дома си. Хеви-метъл титаните споделиха..

публикувано на 15.05.20 в 14:38

Софийската филхармония поздравява Европа с нейния химн

93 оркестранти и хористи на Софийската филхармония се включиха в изпълнението на Европейския химн, като всеки един от тях записа своята част в дома си. Маестро Найден Тодоров записа своята част пред монументалния стенопис на Йоан Левиев “Човекът и..

публикувано на 08.05.20 в 20:17
Проф. Емилия Константинова

Студенти от АМТИИ предлагат икономически мерки за творците

Възможни решения за противодействие на икономическите последици от пандемията от COVID-19 в областта на изкуството, предлагат студенти по Артмениджмънт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив..

публикувано на 07.04.20 в 12:50

Класическата музика в България ще достига онлайн до публиката през април

Музикалните културни институти в България обединяват усилията си в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. "Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние..

публикувано на 05.04.20 в 21:27

Софийската филхармония се включва в инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър „Николай Бинев“ , който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за..

публикувано на 31.03.20 в 14:24

Б.Т.Р. тръгват на турне в САЩ и Канада

На 8 ноември стартира турнето на Б.Т.Р. в Северна Америка, в което бандата ще представи последния си албум „Невидими стени“ с 14 концерта, първият от който е на 8-ми в Минеаполис. През 2015 г. при огромен интерес, с 14 концерта, със срещи с..

публикувано на 05.11.19 в 11:21

Нина Николина с грандиозен концерт - спектакъл в Кърджали

Националното турне „Класика & Традиция“ 2019/2020 г. на Нина Николина с Русенска филхармония ще мине и през Кърджали. На 4-ти ноември звездата на българския фолклор ще се изправи на сцената на Дома на културата заедно с музикантите Калин Вельов..

публикувано на 30.10.19 в 13:52

Графа и компания взривиха публиката в Кърджали (видео+галерия)

Влади Ампов - Графа и неговата група изнесоха невероятен концерт в Кърджали. Повече от два часа, в препълнената зала на театър "Димитър Димов", публиката не спря да аплодира перфектното шоу на Влади, Борислав Бояджиев - Борче, Венци Трифонов и Мирослав..

публикувано на 10.10.19 в 15:23

Влади Ампов - Графа: Благодаря на феновете от Кърджали!

"Много ме радва, че Кърджали е първият град в който е напълно разпродаден концерта, който е част от турнето ми." - това заяви специално за Радио Кърджали Влади Ампов - Графа и допълни: "Благодаря на всички фенове от този град. За концерта ми в Смолян са..

публикувано на 03.10.19 в 17:04

На 2 октомври в "Хоризонти" очаквайте:

Влади Ампов - Графа ще пее в Смолян на 8-ми и в Кърджали на 9-ти октомври. Очаквайте интервюто, дадено от певеца, специално за радио Кърджали. На 8-ми октомври в "града на Орфей" гостува единствения вентролог в България - Димитър Иванов. Какво е..

публикувано на 01.10.19 в 17:53