Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От септември 2022 година предаването е едночасово и звучи всяка сряда от 15 часа на честота 90 MHz за Кърджали и региона.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 15 до 16 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: https://binar.bg/radio-kardzhali/

Иванка Христева: На 5-ти ще представя един нетрадиционен концерт

Иванка Христева е родена в Асеновград, но съдбата я отвежда в Кърджали. През 1980 година тя става част от трупата на Оперетния театър в града. Неизброими са ролите и концертите, в които певицата участва през последните почти 40 години. Незабравими остават..

публикувано на 02.06.19 в 11:58

На 29-ти май "Хоризонти" празнува!

В празничното предаване очаквайте: В първият час ще Ви припомня интервютата с някои от емблематичните събеседници взели участие в "Хоризонти" - Иван Лечев, Хилда Казасян. Лео Капон, Петър Писарски, Орлин Горанов, Николай Волев и др. След новините в 14 ще..

публикувано на 28.05.19 в 18:13
Мишо Йосифов

Мишо Йосифов и Надя Тончева ще бъдат гвоздеят на джаз феста "Долината на Орфей" - 2019

Солистът на Биг бенда на БНР, тромпетистът Мишо Йосифов и певицата Надя Тончева ще участват на Джаз феста "Долината на Орфей" - Кърджали 2019. Музикантите ще представят концертната програма "Колко високо е Луната", изградена върху песни на Елла..

публикувано на 22.05.19 в 15:37
X - Key

На 22-ри май в "Хоризонти" очаквайте:

Група, която ще свири на една сцена с проекта "Инкогнито" на Джаз фестивала в Банско, е част от слелекцията на джаз фестивала "Долината на Орфей" - Кърджали 2019. На галаконцерт в първо студио на Българското национално радио в понеделник вечерта бяха..

публикувано на 21.05.19 в 17:23
Мишо Йосифов

На 15-ти май в "Хоризонти" очаквайте:

Тромпетистът Мишо Йосифов и певицата Надя Тончева ще са гвоздеят в програмата на джаз фестивала "Долината на Орфей" - Кърджали 2019. За участието им във феста говори Надя Тончева. Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр...

публикувано на 14.05.19 в 19:11

Румен "Джими" Куртев: "Винаги съм щастлив, когато свирим в Кърджали!"

Румен “Jimmy” Куртев е фронтмен, китарист и двигател на групата JIMMY’S BAND . Блус -  рок бандата от гр. Пловдив е основана през 2008-ма година. Групата черпи вдъхновение от най-големите имена в тази музика като JIMI HENDRIX, STEVIE RAY VAUGHAN, B.B...

публикувано на 13.05.19 в 15:12

Снимките на филмът "Наим Сюлейманоглу - Джобният Херкулес" започват през юни

Наскоро актьорите от сцена "Кадрие Лятифова", част от  Театрално - музикалният център в Кърджали се завърна от големия международен фестивал провеждащ се в град Коня - Турция. Оттам те се завърнаха освен с признанието за високата стойност на българското..

публикувано на 13.05.19 в 14:26

На 8-ми май в "Хоризонти" очаквайте:

Филм за легендата на тежката атлетика Наим Сюлейман ще се снима в Кърджали. В каста за сериала попадат и местни актьори. По темета разговарям с директора на театъра в Кърджали - Гълъб Бочуков. И още една новина от театъра - миналата седмица бе премиерата..

публикувано на 08.05.19 в 10:22

Третото издание на джаз фестивала "Долината на Орфей" ще е през юни

За трета поредна година в Кърджали ще се проведе джаз фестивала "Долината на Орфей". Феста е организиран от сдружението с нестопанска цел "Долината на Орфей"  и е подкрепен от община Кърджали, а за втора поредна година радио Кърджали е медиен партньор на..

публикувано на 30.04.19 в 11:52

На 24-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

Джаз фестивалът "Долината на Орфей" ще е през юни. Кои изпълнители ще видим  на феста ще разберете от Кирил  Керанов. Регионалната библиотека в Кърджали навърши 60 години. Какво  трябва да помним и какви  са предизвикателствата пред екипа на библиотеката..

публикувано на 23.04.19 в 20:38