Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар в Кърджали и региона. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.

Мишо Йосифов

На 15-ти май в "Хоризонти" очаквайте:

Тромпетистът Мишо Йосифов и певицата Надя Тончева ще са гвоздеят в програмата на джаз фестивала "Долината на Орфей" - Кърджали 2019. За участието им във феста говори Надя Тончева. Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр...

публикувано на 14.05.19 в 19:11

Румен "Джими" Куртев: "Винаги съм щастлив, когато свирим в Кърджали!"

Румен “Jimmy” Куртев е фронтмен, китарист и двигател на групата JIMMY’S BAND . Блус -  рок бандата от гр. Пловдив е основана през 2008-ма година. Групата черпи вдъхновение от най-големите имена в тази музика като JIMI HENDRIX, STEVIE RAY VAUGHAN, B.B...

публикувано на 13.05.19 в 15:12

Снимките на филмът "Наим Сюлейманоглу - Джобният Херкулес" започват през юни

Наскоро актьорите от сцена "Кадрие Лятифова", част от  Театрално - музикалният център в Кърджали се завърна от големия международен фестивал провеждащ се в град Коня - Турция. Оттам те се завърнаха освен с признанието за високата стойност на българското..

публикувано на 13.05.19 в 14:26

На 8-ми май в "Хоризонти" очаквайте:

Филм за легендата на тежката атлетика Наим Сюлейман ще се снима в Кърджали. В каста за сериала попадат и местни актьори. По темета разговарям с директора на театъра в Кърджали - Гълъб Бочуков. И още една новина от театъра - миналата седмица бе премиерата..

публикувано на 08.05.19 в 10:22

Третото издание на джаз фестивала "Долината на Орфей" ще е през юни

За трета поредна година в Кърджали ще се проведе джаз фестивала "Долината на Орфей". Феста е организиран от сдружението с нестопанска цел "Долината на Орфей"  и е подкрепен от община Кърджали, а за втора поредна година радио Кърджали е медиен партньор на..

публикувано на 30.04.19 в 11:52

На 24-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

Джаз фестивалът "Долината на Орфей" ще е през юни. Кои изпълнители ще видим  на феста ще разберете от Кирил  Керанов. Регионалната библиотека в Кърджали навърши 60 години. Какво  трябва да помним и какви  са предизвикателствата пред екипа на библиотеката..

публикувано на 23.04.19 в 20:38
Орлин Горанов и Маргарита Хранова

Орлин Горанов и Маргарита Хранова ще пеят в Кърджали

Утре вечер публиката в Кърджали ще има удоволствието да види концерт-спектакъла “Любими песни от българското кино”. В концерта ще прозвучат едни от най-известните хитове от филмите „Момчето си отива”, „Оркестър без име”, „Козият рог”, „На края на света”,..

публикувано на 17.04.19 в 14:25

На 17-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

В четвъртък е премиерата на нискобюджетния филм "Ранго-Джери", сниман изцяло от кърджалийски екип. Повече за филма ще научите от  режисьора и продуцента на лентата Валентин Кашъмов. В четвъртък е и концертът на Орлин Горанов и Маргарита Хранова под..

публикувано на 16.04.19 в 19:29

ТМЦ-Кърджали представи премиера на "Езоп" на турски език

Театрално-музикалния център в Кърджали представи пред кърджалийската публика премиерното си заглавие "Езоп" на бразилския автор Гилерме Фигейреду. Режисурата е на директора на театъра Гълъб Бочуков, а пиесата се играе от трупата към сцена "Кадрие..

публикувано на 10.04.19 в 16:30
Петър Писарски

Петър Писарски: Ролята на учителя в музикалното възпитание на децата е изключително важна

Петгодишно проучване на Южнокалифорнийският университет открива съществени разлики между деца, които са се учили да свирят на музикален инструмент, и тези, които не са. Обучението по музика ускорява развитието на мозъка при децата, особено в..

публикувано на 10.04.19 в 16:07