Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От септември 2022 година предаването е едночасово и звучи всяка сряда от 15 часа на честота 90 MHz за Кърджали и региона.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 15 до 16 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: https://binar.bg/radio-kardzhali/

Орлин Горанов и Маргарита Хранова

Орлин Горанов и Маргарита Хранова ще пеят в Кърджали

Утре вечер публиката в Кърджали ще има удоволствието да види концерт-спектакъла “Любими песни от българското кино”. В концерта ще прозвучат едни от най-известните хитове от филмите „Момчето си отива”, „Оркестър без име”, „Козият рог”, „На края на света”,..

публикувано на 17.04.19 в 14:25

На 17-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

В четвъртък е премиерата на нискобюджетния филм "Ранго-Джери", сниман изцяло от кърджалийски екип. Повече за филма ще научите от  режисьора и продуцента на лентата Валентин Кашъмов. В четвъртък е и концертът на Орлин Горанов и Маргарита Хранова под..

публикувано на 16.04.19 в 19:29

ТМЦ-Кърджали представи премиера на "Езоп" на турски език

Театрално-музикалния център в Кърджали представи пред кърджалийската публика премиерното си заглавие "Езоп" на бразилския автор Гилерме Фигейреду. Режисурата е на директора на театъра Гълъб Бочуков, а пиесата се играе от трупата към сцена "Кадрие..

публикувано на 10.04.19 в 16:30
Петър Писарски

Петър Писарски: Ролята на учителя в музикалното възпитание на децата е изключително важна

Петгодишно проучване на Южнокалифорнийският университет открива съществени разлики между деца, които са се учили да свирят на музикален инструмент, и тези, които не са. Обучението по музика ускорява развитието на мозъка при децата, особено в..

публикувано на 10.04.19 в 16:07
Александър Леков и Желязка Белчилова

Александър Леков: Винаги съм търсел връзката между музиката и визията

Александър Леков е роден на 17 февруари 1982 г. в Пловдив. Той започва да свири на пиано още на четири годишна възраст. Няколко години по-късно в Музикалното училище в Пловдив, започва да свири на кларинет и това е времето, в което младия музикант..

публикувано на 10.04.19 в 15:00

На 10-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

За промените в учебната програма по музика в българските училища и до какво ще доведат те ще говори музикантът Петър Писарски. Басистът Александър Леков за проекта му "Pictures Of A Floating World" - един албум, който си струва да чуете...

публикувано на 09.04.19 в 18:36
Селин Дион

Селин Дион анонсира предстоящото си световно турне

                                                                                                                                           Една от най-забележителните и уважавани певици на нашето време, Ceлин Дион , анонсира днес..

публикувано на 04.04.19 в 12:42

Sting представя новия си албум “My Songs” на 24 май

Световното величие Sting ще представя новия си албум ‘My Songs’ - колекция от най-обичаните и популярни песни от забележителната музикална кариера на 17-кратния носител на ГРАМИ, преработени и обогатени в съвременен стил. Премиерата на ‘My Songs’ е на..

публикувано на 03.04.19 в 16:48

Николай Волев: Aко някъде все още съществуват храмове, то един от тях е театърът!

Николай Волев е роден в София на 10 април 1946 г. Следва 5 семестъра архитектура във ВИАС. През 1968 г. бяга от България без разрешение от властите. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия. През 1972 г. завършва кинорежисура в Лондонското..

публикувано на 03.04.19 в 16:23
Христо Шопов и Лилия Маравиля

Христо Шопов и Лилия Маравиля във «Всяка година по същото време» на кърджалийска сцена

Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля и продължение на постановката „Догодина по същото време“ - пиеса по сценарий на блестящия драматург Бърнард Слейд. Майсторската игра на..

публикувано на 05.04.19 в 12:00