Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар в Кърджали и региона. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.

Александър Леков и Желязка Белчилова

Александър Леков: Винаги съм търсел връзката между музиката и визията

Александър Леков е роден на 17 февруари 1982 г. в Пловдив. Той започва да свири на пиано още на четири годишна възраст. Няколко години по-късно в Музикалното училище в Пловдив, започва да свири на кларинет и това е времето, в което младия музикант..

публикувано на 10.04.19 в 15:00

На 10-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

За промените в учебната програма по музика в българските училища и до какво ще доведат те ще говори музикантът Петър Писарски. Басистът Александър Леков за проекта му "Pictures Of A Floating World" - един албум, който си струва да чуете...

публикувано на 09.04.19 в 18:36
Селин Дион

Селин Дион анонсира предстоящото си световно турне

                                                                                                                                           Една от най-забележителните и уважавани певици на нашето време, Ceлин Дион , анонсира днес..

публикувано на 04.04.19 в 12:42

Sting представя новия си албум “My Songs” на 24 май

Световното величие Sting ще представя новия си албум ‘My Songs’ - колекция от най-обичаните и популярни песни от забележителната музикална кариера на 17-кратния носител на ГРАМИ, преработени и обогатени в съвременен стил. Премиерата на ‘My Songs’ е на..

публикувано на 03.04.19 в 16:48

Николай Волев: Aко някъде все още съществуват храмове, то един от тях е театърът!

Николай Волев е роден в София на 10 април 1946 г. Следва 5 семестъра архитектура във ВИАС. През 1968 г. бяга от България без разрешение от властите. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия. През 1972 г. завършва кинорежисура в Лондонското..

публикувано на 03.04.19 в 16:23
Христо Шопов и Лилия Маравиля

Христо Шопов и Лилия Маравиля във «Всяка година по същото време» на кърджалийска сцена

Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля и продължение на постановката „Догодина по същото време“ - пиеса по сценарий на блестящия драматург Бърнард Слейд. Майсторската игра на..

публикувано на 05.04.19 в 12:00

На 3-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

Звездите на българския театър Христо  Шопов и Лилия Маравиля гостуват в Кърджали с продължение на култовата театрална постановка "Догодина по същото време". "За киното и театъра" - един откровен разговор с режисьора на едни от най - известните филми на..

публикувано на 02.04.19 в 17:18
Джошуа Бел

Концертът на цигуларя Джошуа Бел ще се излъчва на живо в интернет

Поради огромния интерес към концерта на голямата цигулкова звезда Джошуа Бел в софийската зала "България" на 1-ви април, Софийската филхармония пуска извънреден лайфстрийм и всички, които не са успели да закупят билет за събитието, ще имат..

публикувано на 29.03.19 в 11:00
снимка: ТМЦ

Честит празник, артисти!

Днес отбелязваме Международния ден на театъра. Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г. Автор на първото послание..

публикувано на 27.03.19 в 16:32
снимка: Theater,bg

Мая Бежанска: Театърът ми е всичко!

Днес в "Хоризонти" празнуваме Международния ден на театъра. Какво казва за театъра една от звездите на съвременната българска сцена, актрисата Мая Бежанска: "Той ми е всичко - и любов, и болка, и остров, и сън, и вдъхновение, и вълшебство, и дете, и..

публикувано на 27.03.19 в 16:14