Милен Журналов е новият зам.-кмет на Смолян

Милен Журналов е назначен за заместник-кмет на Смолян

Милен Журналов е новият заместник кмет на община Смолян. Със заповед на кмета Николай Мелемов, той встъпва в длъжност на 1 февруари т.г.  Журналов е доктор по политически науки от НБУ – София.  Председател е на Общинския  съвет на ДПС - Смолян...

публикувано на 31.01.24 в 18:05

Възраждат Етнографската музейна сбирка в село Пчеларово

Община Черноочене ще възроди Етнографската музейна сбирка  в село Пчеларово. Това става благодарение на проект за реконструкция, който е създаден от Местна инициативна група..

публикувано на 31.01.24 в 12:13

Лятното кино, площадът и паркът в Момчилград ще бъдат обновени тази година

Главният архитект на Община Момчилград Юсуф Налбант съобщи за Радио Кърджали, че общината тази година ще стартира много важни проекти. "Това са площада, лятното кино и паркът. Културният облик на града и лятното кино са отдавна чакани за финансиране...

публикувано на 30.01.24 в 10:11

Ерол Мюмюн: Видеонаблюдение вместо общинска полиция ще е много по-ефективно

Изграждане на видеонаблюдение в Кърджали ще е много по-ефективно и оправдано финансово, отколкото създаване на общинска полиция. Това е мнението на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн.  "Дори и да назначим пет човека общински полицаи, те няма да..

публикувано на 29.01.24 в 13:58

Енергийните напитки могат да предизвикат стрес и депресия при децата

Учени от Университета в Ню Касъл, Великобритания, установиха, че енергийните напитки са свързани с повишен риск от психични заболявания при децата, като тревожност, стрес и депресия, както и с рисково поведение, като употреба на наркотици и..

публикувано на 28.01.24 в 14:30

Един човек е загинал при въоръжено нападение срещу църква в Истанбул

Един човек е загинал при въоръжено нападение срещу италианска църква в Истанбул. Атаката е извършена по време на службата в църквата "Санта Мария" в квартал Саръйер от двама маскирани мъже, които открили стрелба. Засега не са ясни мотивите за..

публикувано на 28.01.24 в 13:50
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан

Турският външен министър ще посети България

Турският министър на външните работи Хакан Фидан днес заминава на обиколка в три балкански страни - Албания, България и Румъния. Това съобщи министерството на външните работи на Турция в акаунта си в социалната мрежа X, предаде БТА. Обиколката на Фидан..

публикувано на 28.01.24 в 12:00

Гърция въвежда гласуване по пощата

За първи път на изборите за евродепутати гърците ще могат да гласуват по пощата, съобщава гръцкия сайт "Ксанти неа". След приемането на законопроекта за гласуването по пощата, гръцкото Министерство на вътрешните работи започна подготовка за правилното..

публикувано на 28.01.24 в 11:27

Онлайн клиентите все повече ще предпочитат модела „купи сега, плати по-късно“

Все повече хора ще взимат покупките си от шкафчетата на куриерските фирми.  Това сподели председателят на Българската Е-комерс Асоциация (БЕА) Жанет Найденова пред „Ние, потребителите“. Според нея новият модел „купи сега, плати по-късно“ ще..

публикувано на 27.01.24 в 14:53

Капитан Андреево – сред отличниците на Агенция „Митници“

Международния ден на митниците отбелязват професионалистите от Агенция „Митници“ на 26 януари. Световната митническа общност празнува в чест на състоялата се на този ден през 1953 година първа официална сесия на Съвета на митническо сътрудничество,..

публикувано на 26.01.24 в 11:13

Обсъждат бюджета на Кърджали в Бизнесинкубатора

Публичното обсъждане на бюджета ще бъде днес, 26 януари от 17,30 ч. в залата на бизнесинкубатора.  Финансовата рамка на бюджета за тази година е 87 млн. лв.  

публикувано на 26.01.24 в 10:37

Близо 21 млн. лв. са платени чрез ПОС терминал в НАП Хасково през 2023 г.

Близо 21 млн. лв. са внесените чрез ПОС терминал на НАП в област Хасково данъци и осигуровки през 2023 г., съобщават от офиса на приходната агенция. Това е с около 45% повече, отколкото през 2022 г. Заради повишения интерес от страна на клиентите към..

публикувано на 25.01.24 в 11:25

Осем паралелки по-малко ще има в план-приема за седмокласниците в област Кърджали

Намален брой паралелки в област Кърджали заради по-малкия брой деца са заложени в план-приема за учебната 2024/2025г. Осем паралелки по-малко ще има в план-приема за следващата учебна година в професионалните и профилирани училища в област Кърджали,..

публикувано на 25.01.24 в 10:08

На първо четене: Депутатите обсъждат промените в Закона за здравното осигуряване

С обсъждане на първо четене на промени в Закона за здравното осигуряване започват работата си депутатите днес. В програмата са включени и други предложения за законодателни промени. Внесени са три проекта за промени в Закона за здравното осигуряване...

публикувано на 25.01.24 в 09:05
д-р Здравко Карамитев

Д-р Карамитев: Очаква се „сребърно цунами“ и в България

Очаква се „сребърно цунами“. Така определи д-р Здравко Карамитев процесите, които предстоят и в България, и в света, свързани със застаряването на населението. Държавата у нас не финансира в достатъчна степен нарастващите нужди за палеативни грижи...

публикувано на 24.01.24 в 21:33

785 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Опити да бъдат пренесени общо 785 000 къса контрабандни цигари предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево при две отделни проверки на микробус и товарен автомобил, влизащи в страната от..

публикувано на 22.01.24 в 11:57

Екстремна промяна на времето в Гърция

Екстремна промяна на времето и в Гърция. Заради снега и поледиците по пътищата, автомобилите трябва да движат задължително с вериги. От тази сутрин температурите в цялата страна се понижиха с около 10 градуса, като на места са под нулата. Сняг вали по..

публикувано на 20.01.24 в 13:00

Бавят се пощенските пратки за Франция и Люксембург

Има забавяне в пощенските услуги с Франция и Люксембург, съобщиха от "Български пощи".  Операторите в двете европейски страни са уведомили, че закъснението в обработката и доставката на пратките е заради обилни снеговалежи При нормализиране на..

публикувано на 19.01.24 в 16:00

Завръщат се туристите в музея в Кърджали

Тенденция към ново завръщане на туристите след приключване на ковид пандемията в Регионалния исторически музей в Кърджали се забелязва през изминалата година. Това съобщи за Радио Кърджали директорът Даниела Коджаманова. Собствените приходи от входни..

публикувано на 19.01.24 в 12:21

170 са обявените за вековни дървета на територията на ЮЦДП-Смолян

На територията на Южноцентрално държавно предприятие - Смолян, която включва областите Кърджали, Пловдив, Смолян и Пазарджик (без Община Белово), има обявени 170 вековни  дървета.  Най-възрастните дървета са чинари на 1100 г., 900 г. и 700 години,..

публикувано на 19.01.24 в 11:13