Три шампионски титли и 8 медала спечелиха каякарите на "Арда"

С пълна кошница медали се завърнаха състезателите от Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали от приключилото в Пловдив Държавно лично първенство. Три златни, три сребърни и две бронзови отличия добавиха към колекцията на отбора Венцислав Илков и..

публикувано на 31.08.20 в 21:22

Каньонът и поречието на река Арда с рекламен клип на Министерство на туризма

Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти е в изпълнение..

публикувано на 30.08.20 в 16:52

Възможни проблеми в продажбата на е-винетки утре

В понеделник, между 16 и 18 часа, заради планирана актуализация на електронната система за винетки и ТОЛ такси, са възможни частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти,..

публикувано на 30.08.20 в 09:34

Първият почетен гражданин на община Любимец - Стойчо Мазгалов

Тази седмица в рубриката „Любопитно от областта“, инициирана от областния управител на област Хасково, разказва за първия почетен гражданин на община Любимец, талантливият актьор и дългогодишен директор на столичния театър „Сълза и смях“ - Стойчо..

публикувано на 23.08.20 в 16:38

Номинирайте „Будител на годината 2020“ до 1-ви септември

„Кой е Вашият будител на годината?“ – с този въпрос за трети път Българското национално радио се обръща към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 1-ви септември 2020. Жури, оглавявано от проф. Огнян..

публикувано на 22.08.20 в 14:37

Европейският център за транспортни политики с предложение за нова методика и правила за провеждане на техническо заснемане и измерване при огледа на ПТП

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП)  На 15 май внесе в Министерския съвет, в Народното събрание и при Главния прокурор на Република България предложение за създаването на Междуведомствена работна група, включваща и експерти от..

публикувано на 18.08.20 в 12:05
Бяло море край Марония, Гърция

Анкета: Разочароваха ли ви ограниченията на ГКПП "Маказа-Нимфея"?

Повече от месец и половина Граничния пункт Маказа бе затворен за туристи , като влизането в нашата съседка беше само по съществени причини и с представянето на редица документи. Днес гранична полиция обяви, че не се пропускат туристи през "Маказа"..

публикувано на 17.08.20 в 13:07

На 15 август няма да се проведе празникът в кв. Гледка

Тази година квартал Гледка в Кърджали щеше да отбележи 10 години от както са възродили празника на квартала, но поради ковидпандемията той няма да се състои.  Празникът има около 80-годишна традиция, когато Гледка е било селото. През годините селския..

публикувано на 13.08.20 в 14:39

Отец Боян Саръев поздрави всички християни с днешния празник Преображение Господне

Отец Боян Саръев поздрави от ефира на Радио Кърджали всички християни с днешния празник Преображение Господне и призова на днешния ден да се помолим за мир, благоденствие, благополучие. В света за любов и разбирателство между хората, а накрая да..

публикувано на 06.08.20 в 16:37

И българите в чужбина излизат на протести

Стотици българи в чужбина ще излязат заедно на протест. "Не сте сами!” Това е посланието, което сънародниците ни от десетки градове извън България искат да изпратят днес на протестиращите в страната. Сънародниците ни се обединяват в общи протестни шествия,..

публикувано на 02.08.20 в 12:34

Хотелите в Турция няма да затварят, дори да се установят случаи на коронавирус

Хотелите в Турция няма да бъдат затваряни, в случай че бъде установено заразяване с коронавирус сред гостите. Персоналът ще действа съгласно инструкциите, изпратени от Министерството на културата и туризма на Турция. Предвидени са специални помещения за..

публикувано на 02.08.20 в 11:59

Пожарите в Хасковско са локализирани

Локализиран е пожарът възникнал между харманлийските села Шишманово, Българин и Овчарово. Пламъците са обхванали площ около 3000 дка, 600 дка от тях са към горския фонд, а останалите 2400 дка са предимно сухи треви и храсти. В момента на място са..

публикувано на 01.08.20 в 14:33

Макар и с контузия, боксьорът Ергюнал Сабри записа първа победа в Украйна

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги представя България на двустранна среща в Украйна. В първия си мач в Харков той спечели убедителна победа в категория 52 кг. Чуйте в звуковия файл подборности за двубоя, споделени от Стоян Узунов, треньор на..

публикувано на 31.07.20 в 17:43

Над 1 милион са монтираните дистанционни електромера

ОТ EVN-Електроснабдяване отчитат, че въвеждането на дистанционните електромери се е оказало далновидно в ситуацията на извънредно положение.  Не са били изложени на опасност както отчетниците, така и клиентите на компанията. Над 1 милион..

публикувано на 30.07.20 в 14:16

Всички небитови клиенти ще закупуват електрическа енергия на свободен пазар

 На 26 юни 2020г в Държавен вестник бяха публикувани промени в Закона за енергетиката, според които, считано от 01.10. 2020г. всички небитови, клиенти ще закупуват енергия на свободен пазар и няма да имат регулирани цени. Този процес е..

публикувано на 30.07.20 в 13:55

9 000 маски ще бъдат раздадени на живеещите в населените места на община Кърджали

 9 000 маски ще бъдат раздадени на живеещите в населените места на община Кърджали в следващите дни. Това стана ясно на среща на ръководството на община Кърджали с кметове на населени места и кметски наместници, която се проведе днес. Кметът Хасан..

публикувано на 29.07.20 в 17:19

Възстановено е водоподаването в 10 населени места в Димитровградско

Възстановено е водоподаването в 10 населени места на димитровградска община, но водата може да се ползва само за битови нужди, предупредиха здравните власти. Второ денонощие на сух режим остават четири общини по поречието на река Марица. Водата там беше..

публикувано на 29.07.20 в 13:12

Хиляди се стекоха около „Св. София“ за историческата церемония по превръщането на църквата в джамия

Десетки хиляди вярващи са изпълнили района около "Св. София", където малко по-късно с масова молитва, в която ще участва и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, храмът ще бъда открит отново като действаща джамия.  Стотици хора от цяла..

публикувано на 24.07.20 в 12:22

Траур в Гърция заради превръщането на „Св. София“ в джамия

Траурен звън на камбани звучи в Гърция. Християнските знамена пред храмовете са свалени наполовина. Хиляди гърци са на литургия в подкрепа на християнството и срещу превръщане на катедралата „Света София“ в джамия. Гърция активизира дипломацията си по..

публикувано на 24.07.20 в 12:16

Хуба Велчева - първата жена - концесионер в района на Хасково

Тази седмица в рубриката „Любопитно от областта“, създадена по инициатива на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, ще ви разкажем за първата жена-концесионер в района - Хуба Велчева, родом от село Черноконево, квартал на днешния..

публикувано на 23.07.20 в 14:45