Пропадна пода на читалището в квартал Гледка

Влага и подпочвени води рушат едно от най-старите читалища в област Кърджали - „Родопски фар - 1938“ в квартал Гледка на областния град. Сградата е построено с основаването на читалището през 1938 година с лични средства на хората от квартала. Преди..

публикувано на 28.01.21 в 17:15

Поставените под карантина ще могат да гласуват с подвижна урна

Поставените под карантина ще могат да гласуват с подвижна урна, като трябва да подадат заявление за това до три дни преди изборите. Това реши окончателно Народното събрание с промените в Закона за извънредното положение. Мнозинството в Народното..

публикувано на 28.01.21 в 16:48

Община Кърджали стартира социална услуга „Асистентска подкрепа”

Днес общинските съветници на Кърджали гласуваха за създаване на социална услуга „Асистентска подкрепа” в Община Кърджали, като държавно делегирана дейност, считано от 5 януари 2021 година. Предложението се прие с мнозинство от 40 гласа,..

публикувано на 28.01.21 в 14:05

За 8 години Община Кърджали е подпомогнала над 80 двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури

За 8 години Община Кърджали е подпомогнала над 80 двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. Инициативата да се гласува отпускане на еднократна помощ в размер на 2000 лв. в Общинския съвет е от 2012 година. До момента в Общината имат..

публикувано на 28.01.21 в 11:47

Според проучвания киноата помага срещу депресията и раковите клетки

Според последни прочувания киноата помага срещу депресията и ракови клетки. Киноа е вид зърнено-подобна култура, която се отглежда главно заради семената си, въпреки че листата й също са ядливи. Мария Панайотова, здравен работник и хоби готвач, обеснява..

публикувано на 19.01.21 в 16:00
Опашка пред магазин в Атина

Въпреки студа опашки пред магазини в Гърция след отварянето им

При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред магазините, които отвориха след повече от два месеца карантина. Спазват се мерките, а хората се стараят да пазаруват в рамките на позволеното време - два часа. Търговците предлагат големи намаления..

публикувано на 19.01.21 в 11:41

"Смирненски" прие третокласниците на "Йовков"

Днес беше първия учебен ден за 2021 година за учениците от 1 до 4 клас на СУ "Йордан Йовков". Проблем с отоплителната система наложи разпределянето на децата в различни училищни сгради в града. 9 паралелки са разпределени и ще провеждат часове в..

публикувано на 18.01.21 в 13:26

БДЖ свързва Хасково с цялата страна

От 01.01.2021 г. Български държавни железници въвеждат промени в разписанието през 2021 година с цел подобряване на обслужването. Една от новостите е осигуряването на удобна нощна връзка за градовете Хасково и Димитровград с областните центрове София,..

публикувано на 13.01.21 в 20:41

Трима нови играчи в Арда

Трима нови футболисти подписаха с ПФК Арда (Кърджали), съобщиха от клуба. Юношата на тима Георги Атанасов парафира първия си договор с Арда. Той идва от Левски, където игра през последните две години. Атанасов е роден на 6 март 2004 в Кърджали, където..

публикувано на 13.01.21 в 16:37
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се ваксинира срещу Covid-19

Три четвърти от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19

74% от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19, като се отчита рекордна активност на възрастните хора в Гърция с желание да се имунизират. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предложи издаване на общоевропейски сертификат на ваксинираните и..

публикувано на 13.01.21 в 11:25

500 пчелари и производители са се регистрирали до момента в електронната система за контрол на пръсканията на земеделските площи

Общо 500 потребители – 300 пчелари и 200 земеделски стопани, са се регистрирали до момента в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД). Платформата има за цел възможно..

публикувано на 09.01.21 в 13:37

Никола Чанев ще обжалва увеличението на таксите за смет и гробни места

Решенията за увеличение на таксите за смет и гробни места в Кърджали ще бъдат обжалвани в съда. Това обяви пред журналисти областният управител Никола Чанев.  5 от 7 общини в област Кърджали са увеличили таксата за битови отпадъци.  Припомняме, че..

публикувано на 07.01.21 в 15:39

Д-р Атанас Митков: Надявам се да дадем пример на всички жители на област Кърджали, че ваксината е безопасна

„Ние в Центъра за спешна медицинска помощ имахме привилегията да бъдем първите ваксинирани. С това се надяваме да дадем пример на всички жители на област Кърджали, че ваксината е безопасна и, че това е единствения начин да се справим с пандемията“,..

публикувано на 28.12.20 в 16:00
Отец Боян Саръев

Българската общност в Мюнхен направи дарение на обществената трапезария към храм "Успение Богородично" в Кърджали

В навечерието на Рождество Христово манастир "Успение Богородично" в кв. Гледа в Кърджали получи дарение от българската общност в Мюнхен, Германия. Обществената трапезария към храм "Успение Богородично" в Кърджали вече 20 години изхранва хора в..

публикувано на 24.12.20 в 13:42

Парична премия за юначните спортисти на община Ардино

Кметът на о бщина Ардино инж. Изет Шабан награди с парична премия талантливите тенисисти на СКТМ „Юнак 2005 “, спечелили призови места в държавните първенства във всички възрастови групи. Инж. Изет Шабан пожела на младите спортисти да бъдат..

публикувано на 23.12.20 в 09:59

За поредна година кърджалийци са недоволни от оскъдната коледно-новогодишна украса

За поредна година жителите на Кърджали са недоволни от оскъдната коледно-новогодишна украса в областния център. След публикация в социалните мрежи на снимки с украсите в близки населени места, хората решават сами да си украсят града. Помагат им..

публикувано на 09.12.20 в 16:54

Фондация „По-диви Родопи“ продължава с дейностите за маркиране и проследяване на разселeните благородни елени в Източните Родопи

През последните пет години фондация По-диви Родопи в сътрудничество с ЛРД Хасково и СЛРБ (ДУ Студен кладенец) в Източните Родопи успешно разсели над 50 благородни елена и 400 елена лопатари. Разселените животни се приспособиха много добре, числеността..

публикувано на 04.12.20 в 17:54

Управителят на БНБ предупреди за възможно влошаване на икономическата криза

Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев предупреди за възможно влошаване на икономическата криза. Това става чрез публикация в традиционния бюлетин на Асоциацията на търговските банки, направена в навечерието на Деня на банкера - 6..

публикувано на 04.12.20 в 17:01

ЕП обсъжда директива при дистанционната работа

По време на пандемията от Covid-19 все повече хора преминават в дистанционна работа. Тази форма е сравнително нова и с нея настъпват неясноти, както за работниците, така и за работодателите.  Комисията по заетост в ЕП гласува предложение за право на..

публикувано на 04.12.20 в 15:23

Превозвачи излизат на протест в района на ГКПП „Капитан Андреево“

Превозвачи излизат на протест на българо-турската граница в района на граничния пункт „Капитан Андреево“. Причина за недоволството им е бавната обработка на камионите и товарите на границата между двете страни, заради което се образуват километрични..

публикувано на 02.12.20 в 10:30