Шина Гергьовска от Широка лъка навърши 100 години

Кметът Николай Мелемов поздрави днес столетничката Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли т.г. навършва сто години. По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали..

публикувано на 23.07.20 в 14:29
Параклис

Християни и мюсюлмани от Черничево се събраха, за да отбележат църковния празник на параклис "Свети Илия"

В двора на параклис "Свети Илия" в село Черничево се събраха християни и мюсюлмани , за да отбележат църковния  празник Илинден. В двора на един от трите праклиса в селото, който носи името на Свети Илия се събраха над стотина жители и гости на..

публикувано на 20.07.20 в 15:51
Foto: BTA

Къде са задължителни маските в съседна Гърция

В самолети и фериботи не се позволява качване на пътник, ако не е с маска. На корабите пътуват и проверяващи екипи,които следят за спазване на всички предпазни мерки. Маските са абсолютно задължителни в градския транспорт, таксита, болници,частни..

публикувано на 19.07.20 в 12:19

Храмът "Св. София" ще остане отворен за посетители от всички вероизповедания

Въпросът за "Св. София" е суверенно решение на Турция, което трябва да бъде уважавано, и храмът ще продължи да бъде опазван според Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на световното културно и природно наследство и турското национално законодателство. Това..

публикувано на 19.07.20 в 12:12

Известният живописец Петър Пиронков: Изложбата на Пловдивската бохема е едно духовно преживяване за Смолян и Родопите

Ценителите на изобразителното изкуство в Смолян ще бъдат зарадвани с изложба от шедьоври на Петимата пловдивски бохеми. Великолепни творби на Георги Божилов, Енчо Пиронков, Йоан Левиев, Христо Стефанов и Димитър Киров ще бъдат представени в..

публикувано на 18.07.20 в 16:11

Административният съд в Кърджали отхвърли увеличението на местните данъци и такса смет

Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на областния управител и с решение от 10 юли т.г. отхвърли увеличението на такса битови отпадъци /ТБО/ за 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Никола Чанев обжалва..

публикувано на 16.07.20 в 17:17

Старши комисар Щерьо Милчев е преназначен за директор на ОДМВР-Кърджали

Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов представи днес новия директор на ОДМВР-Кърджали пред ръководния състав на дирекцията. Старши комисар Щерьо Милчев, който досега заемаше поста на зам.-директор, е..

публикувано на 16.07.20 в 15:38

Д-р Марин Мухтаров е един от редакторите в първото самостоятелно издание у нас за паразитозите в гастроентерологията

От печат излезе монографията „Паразитни болести в гастроентерологията“ от доц. д-р Виолина Боева-Бангьозова, д.м. (паразитолог), д-р Марин Мухтаров, д.м. (гастроентеролог), д-р Марлена Панайотова, д.м. (детски гастроентеролог) и Петя Драгомирова..

публикувано на 16.07.20 в 13:52

Нови срещу стари ограничителни мерки за дискотеки и нощни заведения. Граждани коментират

На 12 юли се съобщи, че Министерството на здравеопазването отново отваря нощните заведения на закрито и разрешава организирането на групови събирания, при спазване на противоепидемичните мерки. Това решение беше в зето само три дни след като..

публикувано на 16.07.20 в 13:32

Жители на община Минерални бани готвят гражданско неподчинение

Жители на община Минерални бани подготвят протестна акция във връзка с неизпълнението на маршрутни разписания от областната транспортна схема на Хасковска област. Те смятат да изразят своето гражданско неподчинение, като блокират участъци от главни..

публикувано на 16.07.20 в 11:33

Петър Пешев: Ахмед Осман няма да играе като футболист в "Арда"

Фенове на професионален футболен клуб „Арда-1924” инициираха среща с кмета на Кърджали Хасан Азис пред общината, за да поискат съдействие и  подкрепа Ахмед Осман да остане да играе в отбора. Пред сграда на общината се бяха събрали над 30..

публикувано на 15.07.20 в 14:34

Затварянето на "Маказа" е пагубно за бизнеса в Гърция

 От миналата неделя проходът "Маказа" е затворен за туристи. През него могат да минават само хора с трудови договори или собственици на имоти. Забранено е и за собственици на яхти и лодки.  "Български туристи в района почти няма, плажовете..

публикувано на 13.07.20 в 21:31

Приемът по мярка „Кризисно съхранение на вино“ ще продължи до 24 юли

От днес до 24 юли ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Кризисно съхранение на вино“. Това е петата мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г., по която ДФ..

публикувано на 13.07.20 в 15:12
Тест за коронавирус на ГКПП

Гърция няма да затваря "Промахон"

Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт "Промахон" за чужденци. България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата. От 15-ти юли влизане се..

публикувано на 13.07.20 в 12:13
Мехмед Чакъров - Гамби

Мехмед Чакъров в категория 56 кг с бронзов медал от Държавното лично отборно първенство за мъже

И вторият състезател на "Арда бокс" се представи отлично в Благоевград, където се провежда Държавното лично отборно първенство за мъже. Мехмед Чакъров в категория 56 кг победи на четвъртфинала представителя на домакините Йоан Филипов. Това му гарантира..

публикувано на 10.07.20 в 15:57

Защо град Маджарово носи името на големия тракийски войвода Димитър Маджаров

Тази седмица в рубриката “Любопитно от областта” от областната администрация в Хасково ни отвеждат в община Маджарово.  През септември на 1913 година, докато българските войници се сражават на бойните полета на Междусъюзническата война, башибозукът и..

публикувано на 10.07.20 в 13:52

Църквата "Св. София" в Истанбул ще бъде превърната в джамия

Проправителствени медии в Турция съобщават, че Държавният съвет – върховната административна инстанция в Турция - единодушно е взел решение за връщане на статута на „Св. София“ на джамия. Според две турски официални лица, цитирани от „Ройтерс“,..

публикувано на 09.07.20 в 16:30

Никола Чанев за ул. "Добруджа": Свидетели сме на първа частна ТОЛ система, което е недопустимо и незаконно

Областният управител Никола Чанев алармира обществеността за улица в Кърджали, част от общинската пътна мрежа, по която за да преминат автомобили, собствениците трябва да заплатят такса. Улица „Добруджа“ е затворена с бариера, а водачите на..

публикувано на 09.07.20 в 15:01

Никола Чанев: Започват нови засилени проверки за спазване на ограничителните мерки

Нови ограничителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус влизат в сила от 10 юли. Това обяви областният управител Никола Чанев на Кърджали след проведено общо събрание на облстните управители с Националния оперативен щаб и..

публикувано на 09.07.20 в 14:05

Депутатите обсъждат задължителната подготовка за 4-годишните

В Народното събрание започна обсъждането на първо четене на промените в Закона за училищното и предучилищно образование. Основите изменения предвиждат разширяването на задължителното предучилищно образование към децата, навършили 4-годишна възраст. В..

публикувано на 09.07.20 в 10:34